Wie goed doet en slecht ontmoet

Wie goed doet en slecht ontmoet | Geld inzamelen
 
 

Rene Schotanus heeft een nieuw spreekwoord op de kaart gezet.

Wie van u heeft niet in het leven ervaren dat het niet altijd eerlijk is. Maar in het geval van Rene gaat dit verder en dieper omdat onrecht en pech elkaar opvolgen. Rene is een man met het hart op de juiste plek. Dus als hij op enig moment een echtpaar dat “thuisloos” dreigt te raken in zijn huis verwelkomd met hun katten lijkt dat een liefdevolle en zorgzame actie. De vrouw van het echtpaar is invalide en bij de noodopvang was voor het echtpaar en dieren geen plaats. 

Rene heeft het echtpaar en hun katten 6 maanden verzorgd en zij hebben een veilige haven genoten. Ook voor Rene geldt dat hij op de kleintjes moet letten met zijn 600 euro per maand besteedbaar inkomen. Toch vond hij een manier om te delen. Door Rene werd een fiets gegeven aan het echtpaar zodat de man en vrouw hun uit huis geplaatste zoon kon bezoeken. Ook paste het schema van de medicijn bewaking van de invalide vrouw goed bij zijn matineuze wijze van leven. De man startte iedere dag rond 04.00 uur in verband met zijn krantenwijk. De dame in kwestie werd geacht om 03.00 uur haar medicijnen in te nemen, Rene zorgde ervoor dat dit in goede banen werd geleid.

 

Wij begrijpen, dat je, je afvraagt; wat is er met Rene gebeurd?

Rene is een “ouderwetse” man, niet van het schoenendoos principe maar wel een van de weinige die nog gebruik maakt van de overschrijving formulieren van de bank.

Het echtpaar in kwestie heeft Rene bijzonder gedupeerd door tot 2 maal toe een bedrag van €3.250 aan zichzelf over te schrijven. 

Uiteraard doet Rene aangifte en start een strafrechtelijke procedure, pech blijft Rene achtervolgen, het OM kon binnen het strafrechtelijk kader onvoldoende bewijs en aanknopingspunten aandragen en de rechter spreekt het echtpaar vrij.

Er volgt een periode van jaren procederen, waarbij de civiele rechter Rene in het gelijk stelt en bepaald dat het echtpaar het gestolen geld, een bedrag van €6.500 en een deel van de advocaatkosten dienen terug te betalen. Net voor de uitspraak van de civiele rechter overlijdt de vrouw en na het vonnis overlijdt de man. Eindelijk gerechtigheid voor Rene maar beide daders komen te overlijden. 

De moraal van dit verhaal: Eind goed, al goed. Was het maar zo simpel, Rene heeft gelijk gekregen maar de financiële gevolgen zijn enorm en nergens te verhalen. Rene is bestolen en heeft ook nog eens gigantisch lang moeten procederen om zijn gelijk te krijgen zonder dat de oplossing ergens in zicht is. Rene heeft een deel van zijn geloof in een toekomst verloren.  Voor ons een reden om tot een ludieke actie over te gaan:

Met ons motto Goed Beter Berte in het achterhoofd doen we beroep op jullie om Rene op enige wijze te helpen en te zorgen dat hij deze jaren van malaise achter zich kan laten. Wij rekenen op jullie gulle giften in deze ludiek crowdfunding voor iemand die wat ons betreft nu wat geluk verdient. #wiegoeddoetwiegoedontmoetEr zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
0 donaties
€ 0,00
Doel: € 7.000,00
0%

Je kunt nu de eerste zijn die deze actie steunt! Doneer en voeg optioneel een persoonlijke boodschap toe.