Welmoed naar Ghana

Welmoed naar Ghana | Geld inzamelen
 
 
Vrijwilligerswerk Ghana

Hey! leuk dat je kijkt op mijn Doneer pagina,

Mijn naam is Welmoed , en ik wil dit jaar (kerst 2018) met een groep vrijwilligerswerk gaan doen in Ghana.

In Ghana leven veel gezinnen in armoede. Volgens het Ontwikkelingsprogramma van de Verenigde Naties leeft circa 28,5% van de bevolking onder de armoedegrens. Dit houdt in dat iemand niet kan voorzien in de basisbehoeftes als kleding, schoon drinkwater, goede huisvesting en voldoende voedsel. Het basisonderwijs in Ghana is gratis. Echter kunnen veel kinderen niet naar school omdat hun ouders geen geld hebben voor een schooluniform en lesboeken.

Daarnaast worden veel kinderen vroegtijdig van school gehaald om bijvoorbeeld op het land te werken om het gezin te voorzien van een extra inkomen. Tijdens de jongerenreis naar Ghana ga ik aan de slag bij de Kidz Active School. De school biedt plek voor circa 400 kinderen. Hier krijgen ze voornamelijk Engelse les. Daarnaast krijgen de kinderen computerlessen en voorlichting over hygiëne en seksuele voorlichting.

Het vrijwilligerswerk bestaat uit twee onderdelen: het opknappen van de school (bijvoorbeeld het schilderen en opknappen van de klaslokalen) en het organiseren van sport- en spelactiviteiten voor de kinderen op die tijdens de vakantie op school zijn.

Mijn doel is om 2500,- euro bij elkaar te krijgen Dit om mijn vliegticket en verblijf te kunnen betalen en Vrijwilligers werken te kunnen doen.

Wil jij hier een steentje aan bij dragen , en mij helpen? dat kan door iets te doneren, elk bedrag is welkom

alle kleine beetjes helpen!Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
1 donatie
€ 10,00
Doel: € 2.500,00
0%

Deze actie is gesloten.