Oekraïne herstel van het Conservatorium in Kharkiv

Oekraïne herstel van het Conservatorium in Kharkiv | Geld inzamelen
 
 

Benefiet Concert Orkestvereniging Amersfoort  op 28 okt. 2023

                                                www.orkestverenigingamersfoort.nl

Actie voor herstel van het conservatorium van Kharkiv, de op een na grootste stad in het noordoosten van Oekraïne. Onder het motto ‘musici helpen musici’ zullen de gelden via  het Oekraïne hulpfonds van de FASO (Federatie van Amateur Symfonie Orkesten) gaan naar de I.P. Kotlyarevsky National University of Arts in Kharkiv. Dit in 1917 opgerichte conservatorium heeft een opleiding Musical Arts en een in Theatrical Art, waar in vredestijd zo’n 900 studenten worden opgeleid.

Het conservatorium heeft hard hulp nodig voor herstel van de gebouwen en reparatie, onderhoud en vervanging van instrumenten die zwaar te lijden hebben gehad onder de aanhoudende Russische bombardementen en drone-aanvallen. 

In Nederland is contact gelegd met leden van het uit vluchtelingen samengestelde Ukranian Liberation Orchestra en met Volodymyr Yefimenko, een zangdocent uit Kharkiv. Zij hebben bevestigd hoe welkom de hulp zal zijn om het gerenommeerde conservatorium er bovenop te helpen. Steun aan het conservatorium betekent steun aan de jonge nieuwe generatie Oekraïense musici. Herstel van de ruimten en de instrumenten betekent dat het symfonieorkest, het volksmuziekorkest, het kamerorkest, het jazzorkest en de verschillende koren van het conservatorium weer aan een muzikale toekomst kunnen gaan werken.

Volodomir Yefimenko, bariton zal met zijn echtgenote  Tetiana Yefimenko, sopraan optreden tijdens het Benefietconcert op 28 okt.2023 in de Xaveriuskerk in Amersfoort 

                                              https://www.youtube.com/@volodymyryefimenko

Een Comité van Aanbeveling stelt zich van harte achter dit initiatief en hoopt dat het ruime weerklank in Nederland zal krijgen. Het comité bestaat uit:

Job Cohen,                   vml. staatssecretaris, burgemeester Amsterdam en leider PvdA

Isabelle van Keulen,    violist

Jan Pieter Koch,          musicoloog en componist

Henri Lenferink,           burgemeester Leiden

Merlijn Twaalfhoven,   componist en intiatiefnemer “The Turn Club”

Manon Veenendaal,     directeur “Nationaal Muziekinstrumenten Fonds”

Jeroen Weijerink,         dirigent “Opera Charkiv” en dirigent “Oekraine Liberation Orchestra”

 

 

 

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
15 donaties
€ 402,00
93 dagen te gaan