Geld inzamelen | Water voor Mkuru
 
 

Water voor Mkuru

De waterpomp van Mkuru masai tribe ligt droog. Helpt u ze aan een waterpomp?

De masai is een nomadisch volk in Oost-Afrika. Door de opkomst van landbouw en het ontwikkelen van nationale parken in de vochtigere delen van Tanzania is het leefgebied van deze Tanzaniaanse stam noodgedwongen gereduceerd tot extreem drog e gebieden. Mkuru ligt in de regenschaduw ligt van de vulkaan Meru, die vlakbij Kilimanjaro ligt.


De Nederlandse dr. Vanessa Wijngaarden heeft meerdere jaren bij deze stam doorgebracht voor haar onderzoek. De stam heeft contact opgenomen met dr. Wijngaarden nu de waterpomp van het dorp het begeven heeft. De stam beschikt niet over elektra of vervoer. Momenteel lopen de dorpelingen de hele dag heen en weer naar de dichtsbijzijnde waterput 5 kilometer verderop om de minimale hoeveelheden aan water te halen. Ook de kleinste kinderen, die normaliter naar de basisschool in het dorp gaan, lopen nu met jerrycans van 10 tot 20 liter op hun hoofd. Er is sprake van grote ondervoeding, omdatde dagelijkse kost bestaat uit gedroogde mais en bonen, en er is ook geen water om te koken. De overlevingskans voor het vee en voor de zwakkere dorpelingen krimpt per dag nu ze zijn onthouden van de meest elementaire dingen. Ook wordt het water halen met de dag moeilijker, omdat de put op 5km afstand van een andere etnische groep is, waarmee de relatie gespannen is omdat zij ook niet veel hebben.
Er is 3600 euro nodig om de stam van een nieuwe waterpomp te voorzien. Helpt u ons dit bedrag zo snel mogelijk bijeen te krijgen, zodat er in ieder geval geen mensen sterven?


Doneer en deel alstublieft! De kleine Emanuel Paolo en zijn mede-dorpelingen staan te springen om uw hulp!Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.


 

Laat een reactie achter

61 donaties
€ 3.605,00
Doel: € 3.600,00
100%