warmte voor desmond | Geld inzamelen
 
 

warmte voor desmond

Hoogzwangere vrouw opgelicht

Hallo allemaal.

Graag stel ik trots mijn zoontje Desmond voor! We zijn op 14 februari 2018 trotse ouders geworden van Desmond.

Laat me even vertellen waarom ik een inzamelingsactie doe. Desmond is niet ziek en is volledig in orde. Laat mij beginnen bij het begin.

Op juni 2017 had ik na 8 maanden infertiliteitstraject eindelijk een positieve zwangerstest in mijn handen. We waren dolgelukkig, we hadden ons eigen gekocht huis, er moesten wel nog veranderingen aan gebeuren maar dat gingen we beetje bij beetje doen en door een aannemer laten doen. We konden nu dit nog niet doen omdat we dit financieel niet aankonden.

We kregen tip van onze schoonouders om misschien toch al te verbouwen want in de winter kon het nogal erg koud zijn bij ons thuis. We hadden slecht 1 kachel voor het volledige huis en die stond in de living. Dus daar leefden we dan ook in, in de winter ik en mijn partner. Douchen, Wc bezoekje en koken in mijn keukentje waren activiteiten dat we zo lang mogelijk uitstelden en zo kort mogelijk maakten. 

Schoonouders stelden voor wij zullen helpen verbouwen met de badkamer en schoonvader kent een goede aannemer voor centrale verwarming overal in huis en nieuwe watervoorziening . Die kwam kijken en maakte een offerte op. We zouden voor een doorstroomboiler voor CV en warm water moeten gaan op gas. Maar daarvoor hadden we het budget niet. Dus we dachten dit toch even te vergeten.

Maar goed, zwanger! 

Ik vertelde het al direct aan mn beste vriendin, ook zij wist van de temperaturen in ons huisje en stelde voor om toch te gaan verbouwen. Ze zou ons de som van de offerte van de aannemer lenen en dan hebben we verwarming. In januari '18 kregen we een grote som belastingsgeld terug dus we gingen het zo regelen.

We nemen contact op met de aannemer, ja we gaan verbouwen! Komt langs in oktober nog eens en zegt, OK ik kom zo snel mogelijk. Hij vraagt een voorschot voor al het materiaal dat hij nodig zou hebben 4300 euro. Liefst cash, dan bestelt hij het morgen en overmorgen word het materiaal geleverd. 

Zo overeen gekomen geef ik hem 4300 euro cash, denk nog bij mezelf een bewijs hoeft niet voor zo'n korte termijn en de schoonvader kent hem. Wat kan er gebeuren?

Je kan het raden, geen materiaal en geen geld te zien. Aannemer niet te bereiken. Schoonvader krijgt wel een contact met hem rond eind oktober en we moeten geduld hebben. Hij is er mee bezig, schoonvader kan al beginnen met goten kappen in de vloer voor de waterleidingen.

Wij beginnen verbouwen. Aangezien we veel moeten afbreken, kwamen we op het idee laten we meteen de keuken er bij opnemen. OK afbreekwerken beginnen, ik ben 6 maanden zwanger. Overal stof en steenpuin. Elke dag na ons werk mochten we aanzien hoe ons huis een werf werd. Mijn vriend sukkelt al even met een depressie dus dit hielp hem totaal niet.

Maand november gaat voorbij en geen aannemer te bereiken. Mijn huis is nauwelijks nog te herkennen. Vloeren liggen open, buizen overal. Maar geen warm water mee want deze is afgesloten. 7maanden zwanger..

Maand december, mijn vriend en schoonvader zijn het beu en rijden naar hem persoonlijk. op een heel arrogante manier word gezegd dat we geduld moeten hebben, het komt in orde! Tegen kerst is badkamer af en zal er verwarming zijn, beloofd.

Kerst is er en leven nog steeds letterlijk in de living en ben dan 8 maanden zwanger. Ik stop met werken door bandenpijn en stress. Ik krijg de medeling van mijn gyne om het rustig aan te doen want ik zou anders niet lang mee zwanger zijn. Ergste kerst ooit beleefd.

2018! Joepie! Geen aannemer meer te bereiken. geen verwarming, geen warm water. Ik besluit dat er iets moet gebeuren want ik wilde niet thuiskomen met een pasgeboren baby in zo'n puinhoop.

Doordat ik in januari geld kreeg van belastingen, hebben we nieuw materiaal gekocht voor centrale verwarming. Mijn schoonvader kende nog iemand dat met CV werkt maar uiteraard ook niet gratis. hij sluit onze enige kachel af op de dag dat het aan het sneeuwen was. En besluit ons zo enkele dagen te laten, hij had het druk. Ongelofelijk. Hoogzwanger en een onbewoonbaar huis.

Hij komt langs en sluit de doorstromer aan. eindelijk warm water! We konden ons wassen! En van de 7 radiotors werkten er 3.. Hij had geen tijd om de andere op te lossen. Nog iemand anders laten komen om de andere radiotors.. eindelijk warmte in huis! Ik kon wel wenen. Nog 3 weken en ik moet bevallen van ons eerste zoontje.

Maar er is nog geen vloer en niks is afgewerkt..

1 weekje genoten van rust en warmte. Ik ging op controle bij de gyne en die vertelde mij dat ik voor mijn gezondheid en die van Desmond op 39 weken ingeleid zal worden.

Helemaal in paniek ons huis was vloerloos en totaal niet afgewerkt. maar gelukkig kon ik hem wel wassen en een warm nestje bieden.

De dag voor mijn bevalling viel opeens de verwarming uit. Productiefout van de doorstromers, opnieuw kosten. 

Terwijl ik in het ziekenhuis lig, van alles regelen zodat mijn huis warm is. En schoonvader ondertussen aan het vloeren..

Daar was hij. Onze kleine vriend, ons klein lichtje in alle problemen. We hebben financiëel niks meer, zelf zijn geboorte premie heb ik gebruikt om nieuw materiaal te kopen.

Geen aannemer meer te bekennen en geen geld. ik neem contact op met politie hier rond en zij kunnen mij niet helpen. Of ik moet rechtzaak aanspannen.. Maar dat kost geld! Geld dat ik niet meer heb. We hebben zo had gewerkt voor ons spaarboekje en nu hebben we niks meer.

Ik heb al mijn wagen verkocht, we werken allebei, ik overdag en mijn partner savonds zodat we geen opvang moeten betalen, luxe is volledig afgeschaft. Veel materiaal voor Desmond is gekregen of 2dehands. Ik weet dat Desmond geen besef heeft van geld maar voel me zo schuldig dat ik hem financieel niks kan bieden. En door onze keuzes, hebben we zijn geboorte premie voor ons zelf moeten gebruiken.

 

Aub, wij willen Desmond graag zijn geboorte premie terug geven en terug een appeltje tegen de dorst.

Er is zo met ons vertrouwen gespeeld. Ik heb totaal niet kunnen genieten van mijn zwangerschap zoals ik wou. Ik heb veel hierdoor voorbij laten gaan. en dat heb ik nooit meer terug.

Bedankt om ons verhaal te lezen. Elke euro helpt ons terug te herstellen van alle tegenslagen.

 

Bedankt.Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
 

Laat een reactie achter

0 donaties
€ 0,00

Je kunt nu de eerste zijn die deze actie steunt! Doneer en voeg optioneel een persoonlijke boodschap toe.