Walk for Sem | Geld inzamelen
 
 

Walk for Sem

Maak Sem zijn leven mooier!

Op 15 maart 2016 komt Sem ter wereld,9 weken te vroeg maar al zeer welkom! Echter de blijdschap slaat direct om in angst en grote zorgen voor zowel de ouders als de artsen. Sem moet direct aan de beademing als gevolg van een klaplongetje.De longetjes waren door zijn vroeggeboorte nog niet rijp genoeg.

Uit verder onderzoek blijkt al gauw dat dit niet de enige complicatie is. Sem heeft geen oortjes,4 gaatjes in zijn hart,1 nier, een dubbel duimpje en zijn rug/nekwervels waren niet goed ontwikkeld. De rechterkant van zijn gezichtje lijkt ook niet helemaal goed ontwikkeld wat spieren betreft en zijn kaakje is rechts scheef net zoals de aanleg van zijn tong die niet goed in zijn mond ligt. Echt schrikken!!! De combinatie van complicaties is ingewikkeld dat zelfs de artsen zich afvragen hoe en of ze moeten handelen in geval van reanimatie.

Sem is nou inmiddels 2 jaar oud,maar heeft al ruim 7 maanden van zijn leventje in het ziekenhuis doorgebracht. Dit als gevolg van zijn vroeggeboorte,problemen met zijn ademhaling en 5 operaties.Een van de operaties was het plaatsen van een tracheacanule omdat Sem niet zelfstandig door zijn neus en mond kan ademhalen.Voor zijn voeding is een pegsonde geplaatst. Hij krijgt sondevoeding.

De zorg voor Sem is zeer intensief en 24/7.En deze zorg zal voorlopig nog blijven,omdat hij voor een aantal operaties ouder moet zijn en moet groeien.

Wat betreft zijn oortjes zijn er mogelijkheden om op jonge leeftijd een oorreconstructie te laten doen.Dit zou dan eventueel plaats kunnen vinden in Turkije of Amerika.Dit is kostbaar!

Elke ouder wil het beste voor zijn kind en dus ook de ouders van Sem. Sem laten opgroeien met een zo normaal mogelijk uiterlijk is een grote wens. Ook zijn grote broer Diego gunt Sem het allerbeste.Hij heeft al zoveel voor zijn kiezen gehad en zal nog veel moeten doorstaan.

Sem heeft gelukkig wel de mogelijkheid om te horen dmv hoorapparaatjes. Zijn slakkenhuizen zijn wel goed ontwikkeld,waardoor er trillingen via de apparaten via botgeleiding zorgen dat hij kan horen.

Maar oortjes laten maken op een zo jong mogelijke leeftijd zou heel mooi zijn!!

 

Ook Arjan Peters krijgt als directe collega van papa René alles mee. Hij wordt dermate door dit verhaal geraakt dat hij besluit iets te willen doen voor Sem en de ouders. Arjan wil graag een positieve duw in de richting geven om de operatie aan de oortjes te laten plaatsvinden.

Arjan heeft geen idee hoe,maar het houdt hem bezig en praat erover met mensen in de directe werksfeer bij TATA steel te Ijmuiden. Aangezien hij in de buurt v an Nijmegen woont zegt iemand tegen hem: "waarom ga je de 4-daagse niet lopen?!

Het lopen van de 4-daagse wordt het strijdplan van Arjan. Hij schrijft zich in en wordt gelukkig ingeloot.

Arjan is momenteel flink aan het trainen,hij doet er alles aan om de 4-daagse tot een goed einde te brengen.

 

Graag willen we jullie vragen om Arjan te steunen dmv een bijdrage bedoeld voor Sem!

Denk hierbij bijvoorbeeld aan collectebussen op de werkplek,sportkantines en zelfbedachte acties.

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
 

Laat een reactie achter

166 donaties
€ 5.165,00