Waheed en zoon na 12 jaar verenigen

Waheed en zoon na 12 jaar verenigen | Geld inzamelen
 
 
Geld inzamelen voor een vliegticket om statushouder Waheed en zijn zoon te verenigen

Hoe ik Waheed leerde kennen
Ruim een jaar geleden klopte er ineens iemand aan op het raam van mijn kantoor. Ik deed de deur open en er er stond een man voor de deur. Hij stelde zich voor als Waheed en vroeg of ik iets voor hem kon doen. Hij had gezien dat ik een printer op mijn bureau had staan en vroeg of ik een printje voor hem kon maken. ik krijg deze vraag niet elke dag, maar op zich geen probleem natuurlijk dus ik maakte het printje voor hem. Een aantal dagen later kwam hij weer met eenzelfde vraag en we raakten wat verder aan de praat. 

12 jaar wachten... zonder zijn zoon
Hij stelde zich voor als Waheed Salua en bleek in het AZC even verderop te wonen. Hij vertelde me dat hij daar al 12 jaar zat en dat hij in januari 2020 eindelijk statushouder was geworden. Voor hem houdt dat in dat hij hier dus in Nederland mag blijven en dat hij binnenkort in Almere gaat wonen. Maar dat is allemaal nog niet zo eenvoudig als het lijkt. mede door corona blijkt dat de doorstroming in de huurhuizen langzamer gaat dan verwacht. Maar dat is te overzien als je al 12 jaar gewacht hebt.  Pas daarna begint het 'echte' leven pas zoals we allemaal weten. Werk, huis, etc, etc. Hij vertelde me dat hij niet kan wachten om eindelijk weer zelfstandig te gaan wonen en zijn eigen dingen te regelen. Hij is druk bezig om een baan te zoeken maar dat lijkt zelfs in deze tijd lastiger dan je zou denken. Zijn doel is om zo snel mogelijk alles op de rit te hebben om zo niet afhankelijk te zijn van een uitkering of wat dan ook. Een belangrijke reden hiervoor is dat zijn nu 15 jarige zoon toestemming heeft gekregen om over te komen naar Nederland!

Geld voor vliegticket naar Nederland nodig
Zijn zoon woont nu in Nigeria bij zijn oma en wacht op dit moment tot Waheed voldoende geld heeft gespaard om een vliegticket te kopen. Waheed had verwacht dat hij dat snel bij elkaar zou sparen als hij zou werken. Ik heb samen met hem zijn CV aangescherpt en hij heeft de nodige sollicitaties gedaan. Maar vooralsnog helaas zonder succes. Waheed begint zich grote zorgen te maken dat hij het geld dus niet bij elkaar kan verdienen op dit moment om zijn zoon bij hem te krijgen. En dat snap ik heel goed.  Vandaar dat ik nu deze GoFundMe ben gestart om te kijken of ik het geld voor het ticket op deze manier bij elkaar kan krijgen. Het lijkt me geweldig als ik hem daar binnenkort mee kan verrassen!

Wat is er nodig?
Een ticket kost ongeveer €800/900, en daarnaast lijkt het me goed om ook wat extra geld te hebben voor hem voor wat goede 'hollandse' kleding en voor spullen om zo snel mogelijk met school te kunnen starten. En daarnaast is er voor het nieuwe huis natuurlijk ook het een en ander nodig om er voor hun twee een echt nieuw thuis van te kunnen maken. Alles bij elkaar zou het geweldig zijn als ik op deze manier € 2.000 bij elkaar zou kunnen krijgen!

Een goede reden om te doneren?
Ja, er zijn veel acties waar je voor kunt doneren en veel mensen kunnen wel wat extra's gebruiken. Toch wil ik je vragen om voor Waheed een kleine donatie te doen. Voor mij is de ontmoeting met hem toch wel een eye-opener geweest. Je leert dan pas van dichtbij hoe veel mensen als hij hier terecht zijn gekomen en dat zij eigenlijk ook dezelfde dingen willen als wij. Een beetje zekerheid, familie om je heen en voor zichzelf kunnen zorgen. En vooral dat hoe hard je daar ook voor werkt en hoe lang je ook al wacht je soms net niet het geluk hebt dat je graag zelf ook zou willen hebben op dat moment. Dank alvast!Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
0 donaties
€ 0,00
Doel: € 2.000,00
0%

Je kunt nu de eerste zijn die deze actie steunt! Doneer en voeg optioneel een persoonlijke boodschap toe.