Vrijwilligerswerk weeskinderen in Zambia | Geld inzamelen
 
 

Vrijwilligerswerk weeskinderen in Zambia

Vrijwilligerswerk weeskinderen in Zambia

Hallo allemaal,

In de eerste week van januari ga ik naar Zambia om vrijwilligerswerk te gaan doen voor twee maanden. Ik zal dan de Palabana Children's Village gaan steunen aangezien zij heel erg goed hulp kunnen gebruiken. Deze stichting is opgezet door de Boxtelse Pola van der Donck met als doel het realiseren van een dorp voor de opvang van zo'n 90 weeskinderen. Tijdelijk kan Palabana maar zo'n 45 kinderen opnemen wegens gebrek aan financiele middelen. Behalve voedsel en onderdak wordt ook algemeen onderwijs geboden en leren zij tevens praktische vaardigheden en doen ervaring op met veeteelt, landbouw, timmeren en kleding maken.

Mijn doel is om de kinderen wat persoonlijke begeleiding en aandacht te bieden in het onderwijs, wat structuur aan te brengen in de administratie en vooral om de kinderen te kunnen voorzien van buitenschoolse activiteiten. Ik vind het belangrijk dat de kinderen zich kunnen ontwikkelen en vermaken met sport- en spelactiviteiten en teken- en knutselmateriaal. Op dit moment hebben zij zo goed als niets daarvan. De kosten van mijn ticket en verblijf zijn voor mijn eigen rekening en vandaar deze actie!

Waar ik graag wat geld voor wil ophalen:

- Ghettoblaster: een draagbare cd-speler/radio waarmee aerobic/gym/joga/zumba en fitness mee kan worden gerealiseerd, maar waarmee ook gebruik gemaakt kan worden voor een feestje;

- Voetballen/basketballen/volleyballen en netten;

- Teken- en knutselspullen (potloden, acryl, verf etc.);

- Boeken, springtouwen, spelletjes en andere zaken waar geld voor nodig is.

 

Deze spullen wil ik gaan inkopen in Zambia, waar ik veel voor weinig kan krijgen! Een klein bedrag zou dus al helemaal super zijn! Alvast hartelijk dank.

Tijdens mijn reis zal ik een blog bijhouden waarop jullie me kunnen volgen en kunnen zien waar de donaties naar toe gaan! Wilt u meer weten over de stichting? Neem een kijkje op Palabana.org.

 

Liefs, Harmke 

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
 

Laat een reactie achter

21 donaties
€ 430,00