Vrijwilligerswerk Oeganda

Vrijwilligerswerk Oeganda | Geld inzamelen
 
 
Vrijwilligerswerk voor kwetsbare kinderen in Kampala

Hoi! 


1 februari 2018 zal ik voor 5 weken naar Kampala vertrekken, dit is de hoofdstad van Oeganda.
Via de organisatie Doinggoood ben ik hierop gekomen en wil ik mij inzetten voor de straatkinderen in deze stad. Ik wil ook de kinderen daar God's liefde laten zien en Hij zal mij hier ook in leiden :)

In de sloppenwijken wordt door middel van outreaches contact gelegd met straatkinderen. Zij krijgen een maaltijd aangeboden, hun wonden worden verzorgd en de sociaal werkers gaan in gesprek met de kinderen of bieden wat activiteiten aan. Op die manier leren ze de kinderen kennen. Kansrijke kinderen waarmee het contact goed loopt worden uitgenodigd in het drop-in centre. In Kampala leven grote aantallen kinderen op straat en Agape wil graag meer voor deze kinderen kunnen betekenen. Let op: outreaches vinden alleen plaats wanneer er voldoende mogelijkheden zijn om nieuwe kinderen op het drop-in centrum te ontvangen én wanneer er voldoende geld beschikbaar is. Outreaches vinden zeer onregelmatig plaats en vrijwilligers gaan zeker niet gegarandeerd op outreach mee.

Het drop-in centre is een dagbesteding programma. Hier krijgen de kinderen een warme lunch, worden er eenvoudige lessen (lezen, schrijven, rekenen, Engels) gegeven en doen de kinderen sport en spelactiviteiten. De kinderen slapen hier niet en gaan aan het einde van de dag weer weg. De kinderen die het goed doen in het drop-in centrum en klaar zijn om naar het regulier onderwijs te gaan kunnen doorstromen naar de volledige opvang. In de volledige opvang hebben de kinderen een vaste sponsor nodig voor het dekken van de (o.a. school) kosten.

In de opvang verblijven zo’n 15 kinderen in de leeftijd van 4-18 jaar. De kinderen krijgen overdag les in het project. Behalve de kinderen die in de opvang verblijven zorgt Agape nog voor zo’n 50 kinderen waarbij ze voornamelijk hun schoolgeld betalen. Dit betreft kinderen uit zeer arme gezinnen waarbij de kinderen een hoog risico lopen om op straat terecht te komen door armoede in het gezin. Het project zet zich ervoor in om contacten met de familie van de kinderen te herstellen. Ze onderzoeken daarbij de mogelijkheid om het kind met de familie te herenigen. Hierbij blijft het project vaak sponsor voor het schoolgeld van het kind.

In totaal kost dit mij 1200 euro om met dit project te mogen helpen, dit is inclusief een verblijf, ontbijt en transfers. 
De vliegtickets en de overige kosten die ik daar maak, wil ik voor eigen rekening nemen aangezien ik zelf ook werk en niet alleen maar van giften wil leven!

Ik heb er enorm veel zin in en alle giften zijn welkom! 
Alvast enorm bedankt en ik zal ook foto's en ervaringen delen tijdens mijn reis en erna. 

Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.

8 donaties
€ 110,00
Doel: € 1.200,00
9%

Deze actie is gesloten.