Vrijwilligerswerk in Oeganda

Vrijwilligerswerk in Oeganda | Geld inzamelen
 
 
Steun Amecet in Oeganda

Op 1 juli 2018 vertrek ik voor 5 weken naar Oeganda om daar vrijwilligerswerk te gaan doen in Amecet, Soroti. Amecet is een opvanghuis voor kinderen en baby's met hiv of aids.
Veel van de kinderen in Amecet hebben geen ouders meer die voor hun kunnen zorgen. Toch is Amecet geen weeshuis. Amecet werkt vanuit de gedachte dat de beste plaats voor een kind bij de familie is en niet in een weeshuis. Het is de bedoeling dat de kinderen weer terug keren naar hun familie als ze zijn aangesterkt. Meestal duurt dat zo'n drie maanden, dit geeft de familie van de kinderen ook de tijd om iets te organiseren voor de zorg van de kinderen.


Tijdens het verblijf in Amecet ontvangen de kinderen medische behandeling, goede zorg, voedsel en veel liefde. Wanneer er een kind terug gebracht wordt naar familie op het platteland, blijven de medewerkers van Amecet regelmatig de kinderen opzoeken om te kijken hoe het gaat en de familie te bemoedigen. Huisbezoek in de dorpjes is onderdeel van het werk.


Als vrijwilliger zal ik 6 dagen per week, 8 uur per dag samenwerken met de staff van Amecet. Ik zal voornamelijk bezig zijn met de verzorging van de baby's en kinderen. Denk aan baden, voeden, verschonen ect. Maar natuurlijk wordt er ook gespeeld, bijvoorbeeld met de peuters die vaak heel erg achter zijn in hun ontwikkeling door alles wat zij al hebben meegemaakt in hun jonge leventje.

Ik wil graag spullen meenemen naar Oeganda en doneren aan Amecet. Zaken die ze tekort komen of welke daar relatief duur of bijna niet te verkrijgen zijn. Producten zoals baby-doekjes en babyvoeding 0-3 maanden. Ook is er altijd geld nodig voor het onderhoud van het opvanghuis, voor de elektriciteit/water rekening, voor medicijnen. 


Om een lang verhaal kort te maken, elke bijdrage, groot of klein zal mij enorm helpen om deze onvergetelijke reis mogelijk te maken.


Meer informatie over Amecet vindt u op https://amecet-soroti.blogspot.nlEr zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
33 donaties
€ 545,00
Doel: € 1.500,00
36%

Deze actie is gesloten.