Vrijwilligerswerk en school Oeganda | Geld inzamelen
 
 

Vrijwilligerswerk en school Oeganda

Het bieden van onderwijs en zorg in Oeganda

Lieve familie, vrienden en alle andere lieve mensen,

Super tof dat je de moeite hebt genomen om mijn verhaaltje te lezen. In februari 2017 vertrekken wij, 20 hulpzame leerlingen van het Citadel College, twee weken naar Oeganda om daar samen met de stichting Worldmapping vrijwilligerswerk uit te voeren. Tijdens deze reis houden we ons bezig met het bieden van hulp aan een doelgroep die het op dat moment nodig heeft; denk daarbij aan koken, sporten, verzorgen, voorlichten, huizen/tenten bouwen voor bijvoorbeeld zieke kinderen/volwassenen. Ook gaan we ons zeker bezig houden met het plezieren van de mensen. We zullen met de mensen gaan dansen, zingen, sporten, etc.

Deze reis is voor mij een grote droom, omdat ik heel graag wat meer van de wereld wil ontdekken. Ik wil niet alleen mensen helpen, maar ook de situatie zelf ervaren (tentjes slapen, dagen lang niet douchen). Een andere reden is dat ik als beroep/baan waarschijnlijk iets in derde wereld landen wil gaan doen; denk daarbij aan kinderen les geven, mensen zorg bieden, koken voor groepen mensen, etc.


Het geld wat ik de komende tijd op ga halen, gaat voor een groot deel naar de reis zelf. Een ander deel gaat naar een lopend project op het Citadel College; het bouwen van een school in Oeganda. De school moet onderwijs gaan bieden voor kinderen in Oeganda. De school staat er al, maar heeft nog geen deuren of ramen en dus kan er nog geen lesgegeven worden. Met het geld wat we ophalen maken we de school af, zodat alle leerlingen die meegaan met de reis in Februari ook les kunnen geven aan de kinderen daar.  Ook is er geld nodig voor het kunnen uitvoeren van het vrijwilligerswerk. Er moet kunnen worden gekookt en eventueel worden gebouwd. Natuurlijk willen we ook niet met lege handen aan komen, dus al het geld wat wat we over houden besteden we aan bijv. kleren voor de mensen daar.

Ik krijg zelf al een lach op mijn gezicht terwijl ik dit aan het schrijven ben, ik hoop ook zeker een lach te kunnen toveren op het gezicht van de mensen in Oeganda. 

Ik ben zestien en werk al vier dagen per week om geld op te halen, maar dat is niet genoeg om deze reis te kunnen betalen. Wil jij mij/ons dus steunen in het waarmaken van deze droom, dan is een donatie mogelijk. Alle beetjes helpen!!!


Bedankt voor uw tijd en uw moeite. 

PS: alle donaties gaan automatisch naar een rekening waar alle andere donaties staan, ze zijn dus veilig. 

Groetjes,
Elena Hofman

Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
 

Laat een reactie achter

0 donaties
€ 0,00
Doel: € 3.000,00
0%

Je kunt nu de eerste zijn die deze actie steunt! Doneer en voeg optioneel een persoonlijke boodschap toe.