Vrijwilligersreis bij Skatepal | Geld inzamelen
 
 

Vrijwilligersreis bij Skatepal

Skatepal geeft kinderen in Palestina een creatieve, sportieve manier om zichzelf te uiten

In April 2018 reis ik naar de Westelijke Jordaanoever om vrijwilligerswerk te doen bij SkatePal; een Schotse organisatie die kinderen en jongeren in dit gebied ondersteunt door middel van skateboarden. Naast skateboard lesgeven, bouwen ze skateparken, verstrekken ze onderdelen, en helpen ze om een zelfvoorzienende community op te bouwen in het land. Met mijn reis ga ik naar Asira Al-Shamaliya. Hier help ik met het runnen van het programma, fixen van 't park, en lesgeven aan kinderen. Voor meer info over de organisatie: http://www.skatepal.co.uk

De organisatie heeft absoluut geen politieke insteek. Wanneer er verwezen wordt naar 'Palestina' gaat het om de geografische regio. Ik ben mij er van bewust dat er verschillende benamingen zijn voor deze regio, maar heb er voor gekozen de term Palestina te handhaven omdat dit vanuit de organisatie ook wordt gedaan. De actie draait om het helpen van kinderen die opgroeien onder spanning van het conflict in Israel, dat is dan ook waar je aan meehelpt.

 

Doel

Het doel is inmiddels behaald door middel van deze website en losse donaties. Ik wil jullie allemaal van harte bedanken!!!!!!

De voorbereiding en de reis kunnen jullie volgen via Nanja on Tour  . Hier zal ik iedereen die zich interesseert op de hoogte houden door wat berichtjes, foto's en video's.

 

Hoe kan je helpen?

Op dit moment ben ik in Asira. We hebben veel borden en spullen met dank aan alle donateurs! Mocht je nog steeds een steentje willen bijdragen, blijven donaties altijd welkom. Je kan dit direct doen aan SkatePal op de website justgiving.com. Of aan mij via deze pagina/persoonlijk.

 

Waarom Palestina?

- Er is een enorm lange geschiedenis van conflicten in dit gebied. De kinderen waarmee we werken zijn hier in opgegroeid en hebben veel meegemaakt.

- 40% van de Palestijnse mensen in conflictgebied is onder 15 jaar oud. Er zijn weinig goede vooruitzichten, en weinig culturele, educatieve en sportieve mogelijkheden voor hen.

- Door hun iets aan te bieden in de vorm van een plek om bijeen te komen, creatieve dingen te doen en te sporten creëert Skatepal voor de jonge generatie van Palestina een mogelijkheid om zichzelf verder te ontwikkelen.

"Now we have a skateboarding community in Palestine, shouting to the world - 'we're still living our life!'" - Aram Sabbah, 17. Ramallah.

 

Waarom skateboarden?

- Skateboarden kent geen rassenscheiding, leeftijdsscheiding of verschillende klasses. Het is een sport voor iedereen.

- Skateboarden is voor jongens én meisjes. Zeker in het Midden-Oosten waar de cultuur vaak conservatiever is dan hoe wij het kennen. Is het top dat meisjes gewoon kunnen en mogen deelnemen aan de skateboardlessen.

- Skateboarden stimuleert jeugd om te gaan sporten. Vermindert stress, biedt veel uitdaging en helpt zelfvertrouwen opbouwen.

- Skateboardparken worden lokale hotspots om bij elkaar te komen en vrienden te maken.

- Het maakt niet uit of je een beginner of gevorderde bent, iedereen is welkom en voor iedereen is er iets leuks aan.

 

Help jij mee om deze skateboardcommunity op te zetten, en de kinderen weer iets leuks te laten beleven?

 

Alvast heel erg bedankt!

Nanja van Rijsse

 

Voor vragen, tips, of als je gewoon nog iets wilt zeggen:

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.

 

Laat een reactie achter

13 donaties
€ 194,00
Doel: € 300,00
64%