Vrienden van klokkenluiders | Geld inzamelen
 
 

Vrienden van klokkenluiders

Stichting oprichten door klokkenluiders voor klokkenluiders.

Klokkenluiders

Wie heeft er niet van gehoord? Klokkenluiders worden geroemd en geprezen voor hun moed. Voor hun lef om zaken aan de kaak te stellen die in strijd zijn met de wet zoals afgelopen weken bleek bij de belastingdienst, die met het inhouden van de kinderopvangtoeslagen bij duizenden mensen de wet overtrad waardoor een gedupeerde zelfmoord pleegde. https://www.geenstijl.nl/5148487/toeslagschandaal-belastingdienst-nog-groter-gedupeerde-ouder-pleegde-zelfmoord/

Het was nog niet genoeg. Justitie besloot de Klokkenluider in deze op non actief te stellen. Ook deze week werd bekend gemaakt dat Justitie de WODC Klokkenluider wil gaan vervolgen. https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/justitie-doet-aangifte-van-lekken-in-wodc-affaire-ondanks-gelijk-van-klokkenluider~b2eecb67/?referer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F

Voorbeelden te over voor wie de moeite neemt even te googelen.

To the point.

Nadat de klok geluid is en al dan niet het nieuws heeft gehaald, begint de echte ellende pas voor de Klokkenluider. Van ontslag tot hun huis kwijt en al snel is de financiële ellende niet meer te overzien. Dit wordt bewust gedaan om de Klokkenluider zo klein mogelijk te maken en de mond te snoeren. Klokkenluiders bij gemeenten bijvoorbeeld, zij worden uitgeschreven waardoor ze geen recht meer hebben op een uitkering en dus ook o.a. geen ziektekostenverzekering meer kunnen betalen. Ministerie Klokkenluiders zijn nog beroerder af. Zij worden gecriminaliseerd en gepsychiatriseerd, veelal met hulp van de media. Er wordt simpelweg karaktermoord op ze gepleegd.

Al heel lang volg en zie ik de Klokkenluiders op social media individueel vechten voor hun rechten. Rechten die zijn vastgelegd en waarover de politiek de mond vol heeft maar die gewoon knalhard en zonder mededogen geschonden worden. Er kwam een klokkenluidershuis die voor Klokkenluiders op moest gaan komen. De AİVD infiltreerde er en er werden NUL zaken opgelost. Sterker nog, 1 van de medewerkers bij het huis werd zelf Klokkenluider. 9 miljoen werd er uitgegeven met nul resultaat. En nergens worden zij ter verantwoording geroepen. Notabene na hun komst is besloten om de WODC klokkenluider op te gaan jagen. Schande! 

En nu?

Wat ik wil is een Stichting oprichten voor Klokkenluiders. Noem het een vakbond, noem het een belangenvereniging. Een stichting die zich hard gaat maken voor praktische hulp en of bemiddeling daarin, maar die ook politiek de positie van klokkenluiders gaat verstevigen. En verdedigen, zonder angst of belangen.

En door de Klokkenluiders terug in hun kracht te zetten en te laten zien dat wij als inwoners van Nederland niet meer tolereren dat deze dappere mensen helemaal gesloopt worden en alles kwijt raken wathen lief is, kunnen we een statement maken. Tot hier en niet verder! Klokkenluiders dienen het publiekelijk belang. Altijd! Hun veiligheid moet gegarandeerd worden, ze mogen financiëel niet gestraft worden en ze moeten vrijuit en zonder consequenties kunnen spreken over de misstanden die zij aankaarten.

Om de zoveel tijd zijn er massale acties gaande, klokkenluiders worden dan allemaal opgejaagd en aangepakt. Georganiseerd vanuit de overheid, om voormalig trouwe medewerkers het zwijgen op te leggen. Dat kunnen en mogen we niet laten gebeuren.

Ooit was ik zelf klokkenluider bij Defensie. De gevolgen hiervan merk ik, hoe triest ook, zelf nog iedere dag. De tijd is gekomen dat we voor elkaar moeten zorgen, de overheid blijft ernstig in gebreke. We vragen jullie om te doneren zodat we de Klokkenluiders kunnen helpen met juridische bijstand, met waar nodig een dak boven hun hoofd, met hun financiëen maar vooral ook met een integer en eerlijk adres waar ze terecht kunnen en waar ze gehoord worden en beschermd. Waar de mensen die bang zijn om nu de klok te luiden terecht kunnen zodat wij het voor ze kunnen doen. Zorgen dat zij een serieuze stem krijgen bij hen die over hun lot beslissen. Vanuit de stichting actief helpen om de klokkenluiders, die veelal compleet uitgeput zijn, weer in hun kracht te zetten. Zodat we gezamenlijk een krachtig statement kunnen maken: koester de klokkenluiders want zij letten op daar waar de rest stevig gedirigeerd wordt om naar iets anders te kijken! 

Sandra Vogelaar

#UnitedWeStand #KlokkenluidenEr zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
 

Laat een reactie achter

47 donaties
€ 2.338,00
Doel: € 10.000,00
23% / 211 dagen te gaan