Geld inzamelen | Vrienden van Jeroen WorldprotectionChinadogs
 
 

Vrienden van Jeroen WorldprotectionChinadogs

Zij hebben ons hard nodig voor een beter leven in China we mogen ze niet in de steek laten

In 2014 na mijn afgeronde studie toen 27 jaar oud kwam ik via Job -sites en expats een baan tegen in Kunming China.
Nu inmiddels bijna 3 jaar verder werkend in een van de grote moderne steden waar je niets merkt van de barbaarsheid met deze dieren.
Door het internet censuur dat hier heerst ga je plekken op zoeken om sociale contacten te leggen en gelukkig spreekt hier een groot deel van de jongere generatie Engels.
Zolang het geen politiek gerichte vragen zijn lukt dit best vrij aardig en naar gelang de tijd wek je vertrouwen en durft men zich ook meer uit te laten in de gesprekken die je samen voert.
Toch heeft het nog behoorlijk wat maanden geduurd voor ik uiteindelijk door kreeg met welke jongeren ik nu eigenlijk gesprekken voerde.
Tegenstanders
In China zijn een geschat totaal van meer dan (90 miljoen) honden en katten liefhebbers in de leeftijd van 20 tot 30 jaar en ouder daaronder bevinden zich ook duizenden tegenstanders tegen het consumeren van deze dieren.
Onder deze vrij jonge groep zit dan ook een groot deel van de activisten die door het censuurbeleid hun ongenoegen niet meer op (Sociale) media kunnen en mogen plaatsen.
De jongeren in deze grote steden zoals Shanghai -Beijing-Guangzhou zijn niet geïnteresseerd
in het eten van hondenvlees ook zij verafschuwen dan ook de methodes en handelingen die plaats vinden.
Deze tegenstanders zijn duizenden vrienden kwijt geraakt door het censuurbeleid met de onduidelijke en vage wetten heeft het tot veel arrestaties geleid.
Mensen die actief waren op (Sociale) media waaronder ook veel jonge journalisten die illegale praktijken en misstanden hebben gefilmd en gepost kunnen hun stem niet meer laten horen.
Deze mogelijkheid zullen zij ook niet meer krijgen omdat er in de wet word bepaald dat mensen met een strafblad niet mogen stemmen en in een land als China spreek je dan al gauw over miljoenen mensen die niet meer voor een betere behandeling voor dieren kunnen opkomen maar er wel zijn ook zij weten dat dierenleed geen Chinese traditie is.
Er zijn intussen meer dan 450 dierenziekenhuizen en klinieken gevestigd in China ook de nodige dierenasiels zijn hier aanwezig dit geeft wel aan hoe populair het bezit van een huisdier is geworden daarmee is het verzet tegen het dierenleed enorm gegroeid.
We mogen niet denken dat er geen tegenstanders zijn van het volksfeest in Yulin ook daar wil 57 % van het eten van hondenvlees af.
En 70 % van de Chinezen is voor het afschaffen van het festival mede ook door de populaire groei van honden bezitters in de grote steden.
Er wordt heftiger geprotesteerd tegen deze traditie dan wij op dit moment vernemen dat de autoriteiten zeggen dat zij niets kunnen doen omdat het door privé bedrijven georganiseerd wordt is natuurlijk onzin.
Vervolgens ontkend de organisatie dat er misstanden plaats vinden dieren zouden op een humane manier worden geslacht en gehouden.
Het levend koken en dat er dieren zouden worden doodgeslagen wordt stellig ontkend daarnaast beweerd men dat het alleen om afgedankte soms zieke dieren gaat.
Activisten
Activisten zijn in zeer grote getale verdeeld over een aantal grote steden in China
zij werken onder de naam World protection China dogs maar door het afsluiten van Buitenlandse internetportalen zoals Google , Facebook, WhatsApp, Instagram, You Tube en Twitter kunnen zij ons niet meer bereiken.
Verder worden er ook nog miljoenen accounts zonder reden afgesloten even als de o zo populaire Weibo wordt steeds meer gefilterd onder druk van de overheid ook het binnenlands censuur wordt steeds meer toegepast de controle en censuur is hier absurd te noemen.
Daarnaast zorgen de Publieke veiligheidsbureaus (lokale politiemacht) daar waar westerse bedrijven en toeristen zich het meest bevinden dat er geen wantoestanden met dieren voorkomen het meest gebeurd dan ook in het Zuidwesten , Noorden en Zuiden van het land.
Met andere woorden deze mensen zijn nu totaal geïsoleerd het krachtige (Sociale) media is hiervoor onbruikbaar geworden voor kansen op veranderingen.
Dit alles is natuurlijk niet zonder reden de miljarden die China in het westen investeert is bekend en op deze wijze wil men voorkomen dat westerse landen dit onderwerp onder de aandacht brengen van de Chinese overheid daarnaast vindt ik dat ook bedrijven die handelen in China meer signalen kunnen en moeten afgeven.
En niet alleen om economisch of financiële reden en het verhogen van hun aandelen koers aan de eisen en plichten van deze machthebbers in China voldoen.
Ook zij zouden een grotere rol moeten spelen om sociale veranderingen in de omgang met mensen en dieren af te dwingen.
Dat deze activisten de hulp inroepen van Expats uit verschillende landen vind ik op zich niet zo verwonderlijk voor hun is dit ook een stukje waarborg en veiligheid.
Steun World protection China dogs
Het verzamelen door activisten en journalisten maar ook vrijwilligers aan bewijs materiaal
kende veel risico’s.
We mogen ze niet in de steek laten zij hebben al zo hard gestreden voor een betere wereld voor deze dieren.
Steun deze mensen in het verspreiden van flyers en posters nu de (Sociale) media voor hun onbruikbaar is geworden.
Zodat zij de benodigde middelen kunnen aanschaffen om te kunnen bewijzen dat er veel afschuwelijke en barbaarse praktijken plaats vinden met dieren.
Op deze manier willen zij alsnog de overheid de organisatie in Yulin en toeristen confronteren voor een mogelijkheid op een verbod.
Ondanks de dagelijkse mishandelingen die zij ondergaan is het vertrouwen dat honden in mensen hebben is ongekend zij hebben ons hard nodig voor een beter leven.
Vrienden.
Ook het verzenden ondanks dat ik niet gebruik maak van Windows en de benodigde software bezit om het zo veilig mogelijk te verzenden heeft veel tijd en stress gekost.
Mijn vrienden die mij gesteund hebben en in het bezit zijn van al mijn materiaal zullen verder gaan met het plaatsen op de (Sociale) media voor financiële ondersteuning.
Ondanks dat Nederland een relatief klein land is zijn wij toch het grootst in het welzijn en beschermen van onze dieren en daar ben ik enorm trots op.
Dank jullie wel
JeroenEr zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.


 

Laat een reactie achter

0 donaties
€ 0,00
Doel: € 7.000,00
0%

Je kunt nu de eerste zijn die deze actie steunt! Doneer en voeg optioneel een persoonlijke boodschap toe.