Voor mijn autistische zoon en ikzelf | Geld inzamelen
 
 

Voor mijn autistische zoon en ikzelf

Emigratie, oftewel terug naar mijn geboorteland met mijn zoon die autistich is...

Lieve lezers.. 

Ik heb er een tijdje over na moeten denken of ik dit wel of niet moest doen...  maar zoals het spreekwoord luid,  "niet geschoten is altijd mis" besloot ik om het toch maar te doen en mijn doneer actie aan te maken. 

Wie ben ik... ach een gewone vrouw van 57 jaar.. maar met een ONTZETTENDE Grote heimwee naar haar geboorteland 

Dit is... Sri Lanka, en niet zomaar een gevoel maar dit gevoel is er al sinds mijn eerdere remigratie terug naar Nederland op 14 oktober 1994..  en vanwege het feit dat ik toen terug moest vanwege familie omstandigheden.  

Tuurlijk heb ik mijn leven hier 'met veel moeite op de rails gezet... heel veel vallen en weer opstaan... en heb mezelf qua gevoel op de automatische piloot gezet...  Ik probeer er alles aan te doen om terug te mogen keren naar mijn geboorteland, en alleen zou dit misschien nog wel lukken... maar ik heb een autistische zoon die ik niet achter kan laten..  ik zou het dolgraag mee willen nemen, hij wil dit zelf ook... we hebben dit via een rechtzaak al geprobeerd of hij zijn Wajong uitkering mee zou kunnen nemen maar dit is afgewezen...  Ik kan hem niet zonder inkomen meenemen omdat ik ook voor mezelf moet zorgen... zelf heb ik ook geen eigen geld nog een huis, of zelfs maar een auto... Ja, ik werk... maar geld sparen voor een eigen kleine onderneming op te starten daar is er niet...  Ik kan mijn zoon niet achterlaten omdat er verder geen familie is die hem op kan vangen... alle familie zit in Sri Lanka,  zijn vader is overleden in 2001.  Hij zou event. begeleidend wonen kunnen aanvragen, maar dit is niet wat ik wil... hij zou niemand hebben en kan moeilijk met andere mensen contact leggen...  + feit is dat ik als zijn moeder de enige familie ben die hij hier heeft..  

Tevens is het zo dat hij veel meer en het beter kan hebben dan hier in nederland op een kamertje van 5 bij 6 meter.... daar heeft hij strand en vrijheid....jongeren die niet vooruit zijn als in nederland waar hij een cursus kan volgen in tekenen of iets anders... wat hier niet te doen is ivm het financiele plaatje en een opleiding die hij hier zou moeten volgen, maar dit nu juist niet kan ivm met zijn autisme oftewel Pdd-Nos indicatie.  

Tja...  wat heb ik nodig ? Een start kapitaaltje om zelf iets op te zetten daar  ( eisen zijn niet hoog om iets te beginnen ) een simpel apartmement met 2 slaapkamers kan huren, en het eerste jaar door te kunnen komen en een start te kunnen maken..   Ik heb geen bedrag in gedachten... gewoon wat men wil geven en alles.... maar dan ook alles en elke cent is meer dan welkom om deze droom van ons beiden te kunnen verwezelijken, en na al deze jaren terug te mogen keren naar Sri Lanka...  ik heb een prima idee en wel meer overigens om op te zetten en zijn of is er iemand die hier interesse in heeft om mijm idee te financieren en als partner mee wil denken en doen dan is dit ook prima. 

Ok... ik wacht na dit stukje even op reacties.... ik geloof er niet zo in... heel vaak teleurgesteld in mijn leven dus of er nog mensen zijn die kunnen inleven in mijn situatie en gevoel..?  Ik weet het niet... 

Maar alle bedragen zijn meer dan welkom. 

 

Dank jullie voor het lezen en mogelijke gift 

 

Warme groet, 

 

RohiniEr zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
 

Laat een reactie achter

0 donaties
€ 0,00

Je kunt nu de eerste zijn die deze actie steunt! Doneer en voeg optioneel een persoonlijke boodschap toe.