Vivian gaat terug naar Lesbos

Vivian gaat terug naar Lesbos | Geld inzamelen
 
 
Ik zal voor onbepaalde tijd naar Lesbos gaan om vluchtelingen te helpen.

Waarom?
Het is u vast niet ontgaan de afgelopen tijd; de vluchtelingencrisis.
Ik wil hierin helpen en daarbij heb ik uw hulp nodig.
De vluchtelingenstroom was een tijdje minder vanwege een deal tussen Turkije en de EU, maar sinds ruim een half jaar komen er weer dagelijks bootjes met vluchtelingen aan op het eiland Lesbos in Griekenland.
Media vindt dit niet meer interessant want het is niets nieuws meer, dus weet u er misschien minder over. Maar het gaat mij nog steeds aan het hart.

Bootjes vol met mensen, gezinnen die gevlucht zijn voor oorlogsgeweld. Kinderen zonder ouders, ouders zonder kinderen, verscheurde families. Allemaal maken ze de levensgevaarlijke overtocht op zoek naar een veilige plaats om hun leven opnieuw op te bouwen.
Ze hopen veiligheid en rust te vinden in Europa. Maar het moment dat ze de Griekse kust bereiken is er niets minder waar. Ze worden geplaatst in overvolle kampen met weinig tot geen voorzieningen, geen stromend water, een onveilige plaats voor hen en hun kinderen. Ze moeten slapen in kleine tentjes die dicht op elkaar geplaatst zijn, ze kunnen eigenlijk niet douchen omdat de sanitaire ruimtes te vies zijn om te gebruiken.
Het is een vreselijke, onmenselijke, gevaarlijke plek.

Wat ga ik doen?
Ik zal in juli vertrekken naar Lesbos en daar verblijven voor onbepaalde tijd. Hier wil ik gaan werken als vrijwilliger.
Op Lesbos zal ik bij One Happy Family gaan werken als vrijwilliger om de vluchtelingen te begeleiden bij het runnen van de voorzieningen daar.
Ik zal een luisterend oor voor ze zijn, een persoon bij wie ze hun hart kunnen luchten en iemand met wie ze plezier kunnen hebben.
Ik wil de vluchtelingen een glimlach geven, een moment van rust, liefde en vrede.

Mensen uit de vluchtelingenkampen hebben een plaats nodig waar ze even tijd voor zichzelf hebben, waar de kinderen kunnen spelen en de ouders kunnen uitrusten.
Gelukkig is deze plek er!
One Happy Family is een community center dat gebouwd en gerunt wordt door vrijwilligers van over heel de wereld samen met de vluchtelingen.
Het doel van One Happy Family is om te werken mét de vluchtelingen, niet vóór hen.
Bij One Happy Family zijn de mensen uit het kamp niet alleen bezig met het bouwen en runnen van het community center, maar ook met het bedenken van ideeën en het nemen van beslissingen. Dat is hoe de organisatie hen onafhankelijk en een gevoel van verantwoordelijkheid willen geven. De vluchtelingen leven vaak in totale afhankelijkheid van overheidssteun en hulporganisaties.
De meesten van hen willen dat niet. Ze willen zichzelf helpen in plaats van geholpen worden door anderen. Zo is er een kapper, een café, een speeltuin, een bioscoop, een kledingboetiek, een school, een keuken, een fitnessruimte, een bibliotheek, een winkeltje, sportvelden en nog meer plaatsen om de vluchtelingen tijd te geven om te ontspannen en zich terug te trekken uit de negatieve sfeer van het kamp.

 

Wat kunt u doen?
Zoals u kunt begrijpen is het onmogelijk om dit alles te doen zonder hulp van anderen.
Als vrijwilliger werken betekend dat er geen inkomsten zijn.
Wel heb ik uitgaven zoals verblijf, eten en vervoer.
Dit kan ik helaas niet allemaal zelf financieren, hier heb ik hulp bij nodig.
Wilt u ook uw bijdrage leveren aan de vluchtelingencrisis op Lesbos?
Help mij dan om daar aan het werk te gaan.
U kunt een eenmalige gift doen, maar ook een maandelijkse bijdrage zou enorm fijn zijn!

Iedere bijdrage helpt mij om te verblijven op Lesbos en daar mijn liefdevolle hulp te bieden.
Ik wil u alvast enorm bedanken voor uw bijdrage!

 

Alvast enorm bedankt!!

Vivian SlabbekoornEr zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.

12 donaties
€ 405,00

Deze actie is gesloten.