videocamera

videocamera | Geld inzamelen
 
 

Hoe het begon

Van den Berg foto- & videopersbureau is al 10 jaar bezig om te groeien en doet verslag van 112 gedateerd nieuws, evenementen en podiumacts. Op 1 december 2012 startte mijn carrière als 112 fotograaf en is de nieuwswebsite PBA Zoetermeer ontstaan, in die vijf jaar heb ik veel ervaring opgedaan en heeft foto en videografie meer en meer mijn bijzondere aandacht gekregen. Sinds 2016 is mijn carrière verder uitgebreid. Het accent van mijn activiteiten ligt nu vooral op het aspect wat o.a. te maken heeft met 112 gedateerde nieuws, evenementen en podiumacts. Tien jaar later is begin februari 2021 het plan ontstaan om van mijn hobby mijn werk te maken.

Inkomsten uit fotografie

Een deel van de inkomsten wordt uiteraard ook gebruikt om mijn camera-apparatuur up-to-date te houden. Voor mijn werk is professionele camera-apparatuur onmisbaar. Van den Berg foto- & video persbureau werk 24/7 dag en nacht en in weer en wind met deze apparatuur. Van den Berg foto- & video persbureau moet er op kunnen vertrouwen en er blindelings mee kunnen werken. Ook om de kwaliteit van het aan de media geleverde beeldmateriaal op peil te houden. En uiteraard om jou als bezoeker op mijn website van goede foto- en videoreportages te kunnen voorzien.

Sinds het uitbreken van de coronacrisis in 2020 zijn de budgetten voor incidentenfotografie bij sommige belangrijke afnemers afgenomen, of is de drempel voor afname flink verhoogd. De focus meer gelegd op verhalen in plaats van 'snel nieuws'. Resultaat is dat met name kleinere incidenten, de dagelijkse ongevallen en kleine branden, niet snel meer afgenomen worden. Zakelijk gezien is het voor mij minder interessant geworden om op deze incidenten te gaan rijden, terwijl voor Van den Berg foto- & video persbureau het lokale kleine nieuws juist van belang is.

Waarom een donatiepagina?

Met de bezoekers die van den Berg foto- & video persbureau website dagelijks trekt zoek ik dus naar een alternatieve manier om extra inkomsten te genereren. Een optie zou zijn om nog meer advertenties op mijn website te plaatsen, maar niet alleen vind ik veel reclamebanners ontzettend storend, het verminderd ook mijn onafhankelijkheid als fotojournalist.

Daarom heb ik besloten om een donatiepagina opgezet zodat ik vaste bezoekers kan vragen of ze vrijwillig een donatie willen doen.

Het doel van nieuwe donaties

Het nieuwe doel is om verder dingen aan te schaffen, de donaties worden gebruikt om er voor te zorgen dat

De donaties vooral gebruikt om er voor te zorgen dat van den Berg foto- & video persbureau ook nog op kleine incidenten kan blijven rijden waar de foto's niet afgenomen worden door afnemers. Ook brengt de lokale opslag van alle beelden (foto's en video) kosten met zich mee. Vooral 4K videobeelden vragen veel meer opslagruimte ten opzichte van de HD videobeelden van eerder. Harde schijven zitten dus sneller vol, waardoor de aanschaf van nieuwe harde schijven ook sneller plaats moet vinden. Maar ook andere dingen zijn hard nodig. Van daar deze actie.Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
1 donatie
€ 5,00
Doel: € 4.415,00
0%