Vervoer voor de Broodvader | Geld inzamelen
 
 

Vervoer voor de Broodvader

Johan de Boterhammen man smeert boterhammen voor arme kinderen op Zuid.

Hallo Lieverd,

Wat fijn dat u dit even leeest!

Velen van jullie kennen mij misschien al wel van mijn radioprogramma op Rijnmond. Één van mijn gasten was Johan de Broodvader. Dit zijn wij op de foto. Deze lieve man loopt dagelijks langs 3 scholen op Rotterdam Zuid, om boterhammen uit te delen aan kinderen uit armoedegezinnen die anders met honger in hun maag op school zitten. Dit omdat er thuis gewoonweg geen geld is om vaker dan één keer per dag te eten. Johan ontdekte dit probleem toen hij zijn zoontje een boterham zag weggeven aan een klasgenootje. Johan, die zelf hartpatiënt is en van een uitkering leeft, kon dat niet verkroppen en omdat de gemeente er niets aan doet nam hij al zijn spaargeld op om daarvan vervolgens boterhammen te gaan kopen.  Iedere morgen smeert hij op eigen initiatief en onbetaald meer dan 50 boterhammen en brengt deze lopend (!!) naar de scholen.
Tijdens mijn programma 'Marja's Bingo en Correlatieradio' deed ik een oproep voor donaties voor een elektrische bakfiets.
Het was zo mooi en hartverwarmend om te zien dat iedereen wilde helpen. Rijnmond is toen platgebeld. Echt waar!
Het was zelfs nieuws zoals u hier kunt lezen: https://www.rijnmond.nl/nieuws/188876/Rijnmonders-storten-massaal-voor-nieuwe-bakfiets-broodvader-Rotterdam-Zuid 
Maar nu zijn gezondheid nog slechter is geworden nadat er onlangs een longziekte bij hem is ontdekt, wordt het lopen steeds zwaarder en blijkt  fietsen helemaal geen optie meer te zijn (we hebben het geprobeerd met een electische bakfiets). En dus wil ik me inzetten voor een andere oplossing.
U weet wellicht dat ik me graag inzet voor belangrijke zaken, mijn hart open staat voor iedereen en ik het liefst verbindingen leg tussen mensen. Daarom vraag ik u mij te helpen om hem te helpen. Laten we ons verbonden voelen met Johan en daarmee met al die kinderen die iedere dag opnieuw uitkijken naar die man met de lekkere boterham!!

Het is winter en bijna kerstmis. En ik hoop dat wij met elkaar Johan willen steunen in zijn geweldige werk. Dat kunnen we doen met een mooie en niet al te dure oplossing: Een elektrisch autootje.

Tientallen mensen hebben tijdens de uitzending al gereageerd op de oproep, rapper Winne doneerde meteen honderd euro en Museum Rotterdam gaf ook een aanzienelijk bedrag. Ook andere luisteraars hebben bijgedragen met kleine en grote bedragen.

Maar lieve mensen, we zijn er nog niet. Ik heb uw hulp daarom hard nodig!!

Doneer ook en help mee om Johan de Broodvader verder op weg te helpen, zodat hij door kan gaan met zijn ritjes langs scholen en hongerige kinderen met een lege maag brood kan blijven brengen! Dit hele probleem lijkt misschien niet meer van deze tijd, toch is het gewoon de keiharde dagelijse werkelijkheid.

Ik geloof in ons, dat we klaar willen staan voor elkaar en elkaar willen helpen als het er op aan komt.
En geloof mij, het komt er nu even op aan!
Iedere euro helpt!

Laten we Johan een welverdiend kerstcadeau bezorgen, waardoor hij zich kan richten op wat werkelijk belangrijk voor hem is, namelijk het uitdelen van een boterham.

Ik ben u nu al enorm dankbaar en met mij vele jonge kinderen.
Hopelijk tot snel!

Liefs,
Uw Marja -xxx-

Marja van Katendrecht
De Nederlandsche Ambassadrice van Rotterdam

Foto: RijnmondEr zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
 

Laat een reactie achter

425 donaties
€ 9.065,00
Doel: € 5.100,00
177%