"Ouderen moeten maaltijd delen."
Verpleeghuizen op Curaçao verkeren in geldnood. Het gebrek aan middelen is zo groot dat ouderen hun maaltijden moeten delen en verpleegkundigen op straat moeten collecteren.
"Niet genoeg aan subsidie"
Betèsda, een van de bekendste verpleeghuizen op het eiland, kan amper draaien op de overheidssubsidie. Het verpleeghuis voelt zich gedwongen te collecteren. Daarnaast is het gestopt om de Curaçaose belastingdienst te betalen, zodat het geld overhoudt voor 'goed eten', luiers en andere zorgproducten.
Betèsda - Stichting verpleeghuizen Curaçao
De stichting exploiteert een verpleeghuis met een capaciteit van 160 plaatsen Er zijn in totaal vijf afdelingen; twee psychogeriatrische afdelingen en drie somatische afdelingen. Elke afdeling wordt geleid door een verpleegkundig afdelingshoofd. De vijf afdelingshoofden ontvangen leiding van een hoofd Verzorging, die tevens verantwoordelijk is voor de twee medewerkers van de activiteitentherapie.
De paramedische en psychologische functies worden binnen het verpleeghuis uitgevoerd door professionals die parttime en op uurbasis werkzaam zijn. Met hen wordt een regelmatig stafoverleg gehouden door de directeur van het huis.
De overige geledingen betreffen de medische dienst, het maatschappelijk werk, de facilitaire dienst, de technische dienst en de administratie met een hoofd Financiële Administratie. Aan individuele functies kent de organisatie een personeelsadviseur en een stagecoördinator.
Onze missie
Door middel van het bundelen van de onderlinge krachten van de bij ons aangesloten zorginstellingen leveren wij een bijdrage aan het professionaliseren van de sector en, vanuit dit streven, ondersteunen wij onze leden in het realiseren van hun doelstellingen.
Onze uitgangspunten hierbij zijn:
Het dragen van maatschappelijke verantwoordelijkheid
Een vraaggerichte benadering van de zorg
Het hanteren van (bedrijfs)economische uitgangspunten
Helpt u mee? Uw donatie is hard nodig.
https://caribischnetwerk.ntr.nl/2022/05/25/verpleeghuizen-curacao-in-geldnood-ouderen-delen-verplicht-hun-maaltijd-zorgverleners-bedelen-op-straat/