Vernieuwing NATUURLIJK schoolplein K.Norel school

Vernieuwing NATUURLIJK schoolplein K.Norel school | Geld inzamelen
 
 
NATUURLIJK schoolplein! Wij kunnen u hulp graag gebruiken.

De K- Norel past jou wel! Dat is het motto van onze school. De ontwikkeling van de kinderen staat voor ons centraal. Wij vinden het belangrijk dat elk kind gewaardeerd wordt en zich in een veilige omgeving kan ontplooien. Wij motiveren de kinderen en maken ze nieuwsgierig, dit doen we onder andere door samenwerkend leren. Dit zouden wij ook graag tot uiting willen laten komen in ons speelplein. Deze is verouderd en past niet meer bij de huidige ontwikkeling van onze school.

Helaas is het budget voor de uitvoering van het ontwerp van het nieuwe speelplein niet toereikend, daarom zoeken wij sponsoren die onze school financieel willen steunen bij de realisatie.
Wij hebben een ontwerp laten maken dat gericht is op “natuurlijk” spelen. Natuurlijk spelen levert een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van kinderen. Vaardigheden als creativiteit, communicatieve vaardigheden, fantasie en vindingrijkheid worden meer aangesproken dan op traditionele speelplaatsen. Bijvoorbeeld de wilgentunnel is een groot avontuur! Je kunt je erin verstoppen, of er zo snel mogelijk onderdoor lopen. Een paadje is veel spannender als je ergens onderdoor kan lopen, of spelen met water en zand is één van de belangrijkste speelwaarden in een natuur speeltuin. Het is veranderbaar en daardoor worden kinderen er creatief van. Boomspelletjes verzinnen, beestjes zoeken in de bloemen of struiken, of voetballen: mogelijkheden te over en voor ieder kind wat wils! Daarnaast ontstaat er vaker interactie tussen kinderen van verschillende leeftijdsgroepen, komt er minder verveling voor en wordt er minder gepest.
De leerlingen hebben zelf meegedacht in het ontwerp en hebben aangegeven wat zij graag terug zouden zien op het nieuwe scheelplein. Op de achterkant van deze brief kunt u lezen dat één van de leerlingen enthousiast “vertelt”
over de plannen van het nieuwe speelplein. Zij vinden het ook erg spannend en verheugen zich op het nieuwe speelplein!

De kinderen, leerkrachten én ouders danken u hartelijk voor uw bijdrage! 

 

N.b. Bijgevoegde video is één van de activiteiten/acties waaraan de school heeft deelgenomen drinkwaterweken2016Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.

3 donaties
€ 15,00

Deze actie is gesloten.