Verlichting Hengelo Oud en Nieuw

Verlichting Hengelo Oud en Nieuw | Geld inzamelen
 
 
Oud en Nieuw zonder een lucht vol kleur? Laten we dat tegen gaan!

De afgelopen weken zijn wij druk geweest om een fantastisch licht-evenement neer te zetten tijdens oud-en nieuw in ons mooie Hengelo.


In het kader van het vuurwerkverbod en alle andere dingen die helaas niet door kunnen gaan willen wij een signaal afgeven van verbroedering tijdens oudejaarsavond. Iets moois, een hart onder de riem, een statement dat het lastig is om ons eronder te krijgen. Een moment om even stil te staan bij het afgelopen jaar, een tribute naar de mensen die het moeilijk hebben gehad en moeilijk hebben, maar zeker ook een moment om met alle inwoners van Hengelo naar de toekomst te kijken. Een lichtpuntje. Een momentje om echt even van te genieten. Een moment om stil te staan bij het hiervoor en te kijken naar de toekomst.


Het idee is spontaan ontstaan op een zaterdagmiddag een tijdje geleden en we hebben de gemeente Hengelo ingeschakeld om dit voor elkaar te krijgen. Samen met wat laaiend enthousiaste mensen binnen de gemeente hadden we 32 punten in de stad uitgezocht bij de verschillende winkelcentra waar we mega lichtinstallaties neer wilden zetten. Vanaf 08:00 zouden de lampen aan gaan en zouden er verstilde stralen de atmosfeer in gestraald worden. Vanuit alle wijken in Hengelo moest dit spektakel te zien zijn. Om 24:00 zou er vanuit de 32 punten een lichtshow worden getoond. Een spektakel welke in Europa nog niet vaak te zien is geweest.


De vergunningen waren geregeld, er was een optie op alle apparatuur en de lampen. Alles was in kannen en kruiken, het moest alleen nog even langs een paar hoogwaardigheidsbekleders… jullie voelen hem misschien al komen. Het gaat vanuit de gemeente niet door.
Ze durven het niet aan… Laten we vooropstellen dat dit geen verwijt is naar de gemeente. Sterker nog het enthousiasme waarmee dit is opgepakt door de verschillende mensen is fantastisch en we accepteren hun besluit. Laten we wel wezen alles bij elkaar kost zo’n project ook best veel geld. Geld wat vanuit de gemeente ook gebruikt zou kunnen worden om ondernemers te helpen. Jullie zullen snappen dat de teleurstelling groot was. Afgelopen week kwam daar nog eens overheen dat Enschede ook iets met licht gaat doen. Niet te doen.


Vanochtend zaten we weer even met elkaar te praten en na drie dagen is het gevoel er nog steeds dat de boodschap die we wilden uitdragen nog steeds fantastisch is. Er vlogen een paar krachttermen voorbij. Toen de lucht weer een beetje geklaard was ontstond er eigenlijk heel spontaan het idee om niet bij de pakken neer te gaan zitten en te proberen om dit zelf op te pakken en te laten zien waar wij als hengelaars goed in zijn. Een freaking bizarre operatie zo vlak voor die tijd maar misschien moeten we dit gewoon doen. Of in ieder geval, we gaan dit gewoon proberen.

Wij zijn opzoek gegaan naar ondernemers die wellicht 1 lichtinstallatie zouden willen sponsoren, en daarbij werd de vraag vanuit verschillende burgers gesteld; En wat kunnen wij doen? 
Daarop is deze crowd-funding actie een reactie. Waarom alleen ondernemers vragen, met zijn allen kunnen we dit project op poten zetten! 

Let’s do this (best spannend wel dit)Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
0 donaties
€ 0,00
Doel: € 60.000,00
0%

Je kunt nu de eerste zijn die deze actie steunt! Doneer en voeg optioneel een persoonlijke boodschap toe.