verlatenboot.nl | Geld inzamelen
 
 

verlatenboot.nl

Dit is helaas het beeld wat velen vooral watersporters onderweg tegenkomen

U komt of u weet een boot ergens te liggen of verwaarloosd of in ergere staat. De eerste vraag hoe kan dat? En veel gevallen is de eigenaar niet meer bekend of is de eigenaar wel bekend maar neemt hierin zijn verantwoordelijkheid niet. Dit kan verschillende oorzaken hebben of de eigenaar heeft geen geld meer om deze te laten verwijderen of heeft geen idee dat zijn of haar boot in deze staat is of is verwaarloosd. Soms is de eigenaar overleden en zal niemand zich nog bekommeren over deze verwaarlozing of de boot is gestolen en de eigenaar heeft geen idee waar zijn boot is. Er van uit gaan dat de eigenaar niet bekend is of niet meer wil worden gevonden....wie is er dan de verantwoordelijke van het object. Dit is in de meeste gevallen een overheids instelling van het betreffende water zoals gemeenten, waterschappen en Rijkswaterstaat. Deze zullen hierin dan hun verantwoordelijkheid moeten nemen, maar in de meeste gevallen is men daar niet van op de hoogte. Afgezien dat het een droevige aanblik is moeten we hierin het milieuprobleem niet onderschatten. Brandstof, olie en meer schadelijke producten komen op deze manier in contact met ons water ( dus ook ons drinkwater) vissen, planten en vogels ondervinden hiervan grote hinder en op dit moment zijn we nog niet te laat om dit grote probleem een halt toe te roepen. 

Wij van verlatenboot gaan dit probleem oplossen. Wij hebben hierin alle ten eerste alle hulp nodig van alle oplettende burgers en bedrijven. Deze kunnen hun bevindingen op de website plaatsen waarna wij kunnen starten met het zoeken van de eigenaar. Als wij dan de eigenaar hebben gevonden zal deze tot de verantwoording worden geroepen om zijn verantwoordelijkheid hierin te nemen. Mochten wij de eigenaar niet kunnen vinden zullen wij de verantwoordelijke overheidsinstelling hiervan op de hoogte brengen, waarna deze de boot zal moeten verwijderen. Mocht een boot een kans hebben op een tweede ronde zal deze in bewaring worden genomen om alsnog de eigenaar de kans te geven om zijn of haar boot op te eisen.

Vele boten zijn zonder enig registratie gekocht en verkocht zonder dat hierin enige registratie ten sprake kwam. Achteraf is dat dus nu ook het alle grootste probleem. Om ook in de toekomst het probleem op te kunnen lossen hebben wij een goedkope en slim en zeer doeltreffend registratie systeem bedacht. De boot zal tijdens registratie worden gechipt waardoor ten alle tijden de eigenaar kan worden gevonden. ( dit heeft ook een zeer groot voordeel na diefstal) Het registratie systeem is oneperkt geldig en kan ten alle tijden worden aangepast. Bij verkoop kunt u als eigenaar aantonen dat u de eigenaar bent en zal deze bij verkoop voor een klein bedrag een naamsverandering plaats vinden. 

De donaties die wij van u mogen ontvangen zullen besteed worden om ons bedrijf op te starten en draaiende te houden in de toekomst.

www.verlatenboot.nlEr zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
 

Laat een reactie achter

0 donaties
€ 0,00

Je kunt nu de eerste zijn die deze actie steunt! Doneer en voeg optioneel een persoonlijke boodschap toe.