Timo en Lies maken zich 'heart' voor Sierra Leone

Timo en Lies maken zich 'heart' voor Sierra Leone | Geld inzamelen
 
 
Help en steun de inzamelingsactie voor 'Lion Heart Medical Centre' in Sierra Leone!

Lieve allemaal, 

In november vertrekken wij, Timo en Liesbeth, voor ruim drie weken naar het indrukwekkende Sierra Leone om daar vrijwilligerswerk te gaan doen in het regionale ziekenhuis 'Lion Heart Medical Centre' (LHMC), welke is opgericht door de Lion Heart Foundation. 
Het LHMC is gevestigd in Yele, een plaats in het midden van het land. Het ziekenhuis heeft een capaciteit van 70 bedden in een regio waar ongeveer 53.000 mensen leven. 

Sierra Leone heeft één van de hoogste percentages moeder- en kindsterfte in de wereld. Reden hiervoor is gebrek aan goede medische zorg en begeleiding tijdens de zwangerschap en onvoldoende kennis bij de (vaak jonge) moeders. Bijkomende problemen zijn slechte hygiëne door weinig of geen sanitaire voorzieningen en gebrek aan schoon drinkwater. Naast het terugdringen van de moeder- en kindsterfte (één van de speerpunten van het LHMC), verleent het ziekenhuis ook reguliere zorg.  

Naast de kennis en expertise die wij graag over willen dragen, willen wij ook een financiele bijdrage leveren aan het LHMC. Elke euro kan het verschil maken! Zo is er bijvoorbeeld dringend behoefte aan een operatietafel en een röntgenapparaat. Geld kan ook goed gebruikt worden voor educatie van nieuwe lokale health-officers en verpleegkundigen. 

Wij zouden het fantastisch vinden als jullie ons willen helpen en vragen via deze weg jullie steun en financiele bijdrage, zodat wij namens jullie allen een prachtig bedrag kunnen schenken! Mochten jullie vragen hebben of meer informatie willen, kunnen jullie altijd mailen: haak.timo88@gmail.com.

Heel erg bedankt!
Timo en Liesbeth Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
138 donaties
€ 4.125,00

Deze actie is gesloten.