Theatergroep Maarssen 32 geruïneerd door brand

Theatergroep Maarssen 32 geruïneerd door brand | Geld inzamelen
 
 

Vrijdag 12 maart 2021 is voor theatergroep Maarssen'32 een inktzwarte dag. Wij raakten alles kwijt door een enorme brand.

Vanuit het buurpand sloeg de brand over naar ons ‘honk’, waarin wij o.a. repeteerden, decors bouwden en onze vele spullen bewaarden. Ons honk is compleet verwoest. Alle kostuums, rekwisieten, decorstukken, theaterbelichting en -geluid, grimematerialen, pruiken etc. zijn in rook opgegaan. Deze collectie is voor ons onmisbaar en van onschatbare waarde.


Door dit drama hebben wij ook geen ruimte meer om te repeteren, decors te bouwen en spullen op te slaan. Dit zijn essentiële zaken voor een theatergroep.
Wij zijn heel verdrietig en radeloos en beraden ons op de stappen om – vanuit het niets – opnieuw te gaan bouwen om weer mooie voorstellingen te kunnen maken. Het vinden van een (tijdelijke) repetitie- en opslagruimte is daarbij essentieel. Tips en ondersteuning zijn van harte welkom!

Herrijzen uit de as op weg naar 90-jarig jubileum
Al bijna 90 jaar maakt onze ambitieuze vereniging gevarieerde voorstellingen, vaak zelfgemaakt en op bijzondere locaties. Geregeld brengen wij de historie van de Vechtstreek ten tonele.
Vanaf maart 2020 konden wij door Corona niet meer repeteren en spelen en moesten wij 3 voorstellingen uitstellen. Ondanks het nieuwe drama zijn we vastbesloten om uit de as te herrijzen en in 2021 een familievoorstelling te spelen en van 2022 een mooi jubileumjaar te maken!

90 jaar historie in rook opgegaan
Onze unieke en grote collectie van honderden kostuums en rekwisieten is in het 90-jarig bestaan zorgvuldig opgebouwd. Vele generaties leden stopten hun creativiteit en liefde in de vaak zelf ontworpen en handgemaakte kostuums. Een mode-opleiding ontwierp en maakte bijzondere kostuums. En gedurende de jaren werden er ook originele historische kleding en rekwisieten geschonken. Tot ons verdriet is hier niets van over. Ook het archief met fotoboeken, schilderijen, historische affiches etc. zijn verbrand. Onvervangbare tastbare herinneringen aan een rijke 90-jarige historie, die nooit meer terug komen.Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
53 donaties
€ 1.500,00
Doel: € 5.000,00
30%