Terug naar toen

Terug naar toen | Geld inzamelen
 
 
Alles kwijtgeraakt naar afpersing

In 2016 kwam ik door omstandigheden niet goed uit financieel. Omdat ik eigen ondernemer was kon ik moeilijk geld lenen. Ik had een kleine buffer nodig lager dan 5000 euro. Omdat ik bij iedere bank ben geweigerd en toch mijn huis etc. moest betalen ben ik via het internet op een persoon gekomen die mij wilde helpen tegen de nodige rente. De grootste fout van mijn leven. 

Doordat ik niet eer helder na kon denken en uit paniek deze kans greep begon alle ellende pas echt. Het bedrag wat ik heb geleend kreeg ik niet binnen een week terug en hierdoor heeft de persoon een rente van 100% gerekend. Er werd van mij geeist het bedrag binnen 24 uur te regelen als dat niet zo was zou hij het verdubbelen. Elke dag zou het openstaande bedrag verdubbeld worden 100 euro word 200, word 400, word 800. 

Omdat er een paniek situatie onstond heb ik op allerlij manieren geprobeerd geld te regelen. In eerste instantie heb ik het origineel geleende bedrag terug kunnen betalen maar niet de rente die hij rekende. Ik werd gedwongen geld te lenen en het te regelen anders zou het niet goed aflopen (vele bedreigingen gehad met lugubere foto's). Ik durfde niet naar de politie en sloot mij thuis uit angst voor de bedreigingen. Nadat de persoon elke dag voor mijn deur stond en mij gedwongen heeft naar de bank te gaan om een lening af te sluiten wist ik niet wat ik moest doen. Ik ben mee gegaan. Zoals verwacht werd deze lening geweigerd waardoor de dreigementen erger werden. Ik zag geen andere uitweg meer dan naar de politie gaan. Deze adviseerde mij te stoppen met betalen maar konden verder niet meer doen (belachelijk na alle bewijzen van dreiging etc).

Hier hield het helaas niet op. Persoon heeft een civiele zaak tegen me gestart om 17.000 euro te claimen. Omdat ik in een whatsapp bericht akkoord ben gegaan met de afspraak die we hadden over de rente was dit een geldige 'mondelinge overeenkomst'. Echter werd er niet gekeken na het feit dat ik werd afgeperst en ik tegen mijn willen in akkoord moest gaan met de afspraak in het whatsapp bericht (de dreigementen ervoor en erna waren natuurlijk niet meegezonden). 

De rechtzaak loopt nog, nadat ik in hoger beroep ben gegaan. Echter door al deze ellende zijn mijn schulden hoog opgelopen, vrienden klaar met mij, bedrijf kwijt, huis kwijt.. alles is weg. Na vele foute keuzes die ik uit paniek maakte heb ik er een zooi van gemaakt maar ik heb dit nooit zo gewild. Het ergste vind ik dat ik mijn vrienden kwijt ben. Ik heb alles op alles gezet iedereen terug te betalen en dat wil ik nog steeds. Het is nooit mijn bedoeling geweest dit zo op te laten lopen. 

Ik was zo goed op gang met mijn bedrijf, het groeide en omdat het ontstaan was uit hobby was het ook mijn droombaan. Alles wat ik heb opgebouwd is door een klein financieel dipje in rook opgegaan. Achteraf gezien had ik het anders moeten doen, maar op het moment zelf was elke keus genomen uit paniek of angst. Ik heb als ondernemer van alles geprobeerd om een kleine lening te krijgen maar tervergeefs. 

Het bedrag dat ik ophaal met deze actie wil ik gebruiken voor het her-opstarten van mijn bedrijf en de banden met vrienden weer willen herstellen. Mijn buffer is helemaal weg. Ik zou graag weer willen gaan voor mijn oude leven, ik wil daar al mijn tijd en energie in steken maar met 0 euro op de rekening gaat mijn tijd en energie verloren aan zorgen dat ik de dag door kom. Ik zie deze crowdfunding als extra kans naast hetgene wat ik al doe om mijn problemen op te lossen. Alle beetjes helpen.

Bedankt voor uw aandacht,

Gr Michiel FEr zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
0 donaties
€ 0,00
Doel: € 10.000,00
0%

Je kunt nu de eerste zijn die deze actie steunt! Doneer en voeg optioneel een persoonlijke boodschap toe.