Tablet nodig voor Silent Disco Alzheimer patiënten

Tablet nodig voor Silent Disco Alzheimer patiënten | Geld inzamelen
 
 
Het effect van muziek bij Alzheimer patiënten is enorm positief daarom vraag ik uw hulp!

Vandaag ben ik geraakt door het effect van muziek bij Alzheimer patiënten. Een vriendin heeft een tijdje geleden 10 koptelefoons aangeschaft waarmee ze Alzheimer patiënten (en familielid of mantelzorger) die in een verzorgingstehuis wonen een paar gezellige uurtjes biedt. Samen naar muziek luisteren, zingen of dansen. Ongelooflijk om te zien wat het effect van de muziek is! Alsof mooie herinneringen weer boven komen, gezichtsuitdrukkingen verzachten, de voeten beginnen te bewegen, tikken op de tafel, samen in de handen klappen en een stralende lach was het gevolg. Er werd meegezongen en de tekst leek vanzelf boven te komen. Een bewoner die de middag meestal slapend of mopperend doorbrengt, heeft deze middag zichtbaar genoten! 

Mijn vriendin Irene verzorgt deze "Silent Disco" onder de naam "Carlalala" geheel belangenloos. Vraagt enkel een donatie voor de Alzheimer stichting (indien mogelijk). Er zijn dus geen inkomsten, maar wel investeringen...

Doordat er met verschillende genres muziek wordt gewerkt, worden er 3 zenders gebruikt. Voor de 3de zender mist echter nog een tablet om te koppelen en een 3de kanaal mogelijk te maken. 

Vind jij muziek ook zo belangrijk en gun je iedereen een dergelijk geluksmoment? Steun me dan en/of deel dit bericht. Ik hoop dat het lukt en dat we haar op korte termijn aan een tablet kunnen helpen. 

Vast bedankt en muzikale groet!

Hanneke Bouman

 

ps. op de foto's zie je Carla, de moeder van mijn vriendin Irene en inspirator van de Silent Disco tour. De youtube film laat het belang van muziek zien. 

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.

23 donaties
€ 485,00
Doel: € 250,00
194%

Deze actie is gesloten.