Suze's Redding

Suze's Redding | Geld inzamelen
 
 
Help ons om Suze een normaal leven te geven!!

Suze is via een fokker bij een liefdevol gezin in duitsland terecht gekomen.

Na een paar maanden bleek zij een zeer ernstige vorm van Patella Luxatie aan beide knieen te hebben. Hierdoor zakt ze door haar pootjes heen, en hierdoor ook door haar heupen. De eigenaresse is met haar naar een dierenkliniek geweest, waar er röntgen foto's gemaakt zijn, en is ze met zware pijnstilling naar huis gestuurd.

Het advies was om haar in te laten slapen, nadat de eigenaresse met de kinderen afscheid genomen zou hebben.

Door de pijnstilling wilde Suze ook al niet meer eten en werd zwakker en lusteloos. De eigenaresse is bij ons terecht gekomen omdat ze via via hoorde dat wij al meerdere "hopeloze" gevallen opgevangen hadden, en er bovenop gekregen hebben, en ook zij hoopt dat wij Suze een normaal leven kunnen geven.

De eerste horde hebben we al overwonnen, Suze eet binnen een paar dagen binnen ons roedel bijna alles wat we haar geven, en ze wordt al sterker en zeker vrolijker!!

Zaak voor ons om haar nu zo snel mogelijk te laten opereren.

Tot nu toe hebben we alle onkosten van de honden die we hebben opgevangen (en ook sommige doorgeplaatst hebben) uit eigen zak betaald, dat zijn we met Suze ook zeker van plan(uit de lengte of anders uit de breedte!)

Helaas is echter de voorlopige offerte van de gespecialiseerde kliniek €1600,- voor de operatie en nog eens €900,- voor revalidatie en fisio.

Dit kunnen wij niet alleen dragen, en hopen dat jullie samen met ons deze last willen dragen om Suze zo te kunnen helpen!

Na herstel zal zij gewoon een Happy Dog leven kunnen leiden..!!

Via haar facebook pagina willen we iedereen verder met haar kennis laten maken en houden we jullie graag op de hoogte, kom kijken en wordt lid op https://www.facebook.com/groups/401881653623571/

Natasja Kuijper
20-06-2018

Hier zijn we dan, nog steeds met open monden van verbazing, terug thuis met Suze van ons bezoek aan dokter Celestine..
Na een grondig lichamelijk onderzoek, en nogmaals goed bestuderen van de foto's heeft hij ons aangeraden om Suze niet te opereren! Kort samengevat: Haar heupjes staan verkeerd, haar linkerknietje is beter dan verwacht, haar rechterknie luxeert wel maar bezorgt haar geen pijn, een beschadiging aan haar hoornvlies wat daardoor wat zweert...Kortom wél een gevalletje lappenmand, en te verwachten is dat ze altijd wel "anders"zal zijn en gehandicapt zal blijven. Waarschijnlijk zal ze op de lange termijn wel pijnklachten krijgen, maar dan is het volgens deze lieve man nog vroeg genoeg om daar operatief iets aan te gaan doen...
Wel heeft ze inmiddels medicatie voor haar oog, is het advies om haar opnieuw te enten en te laten steriliseren om haar niet meer belasting te geven ivm loopsheid etc en omdat haar aandoening erfelijk is. Hiervoor maken we voor de komende week een afspraak bij de dierenarts in Lelystad..
Blijft er, nadat alle kosten hiervan betaald zijn, nog behoorlijk wat geld over wat door ons allemaal samen gedoneerd is. Nu is onze vraag, wat gaan we hiermee doen? omdat dat niet alleen ons geld is, maar geld van ons allemaal willen we ook aan jullie vragen wat jullie hiervan vinden....
Wij hebben zelf wel ideeën, die delen we hier graag, als jullie je eigen ideeën hieronder bij willen zetten kunnen we dat gezamenlijk bespreken..Wij zijn in iedergeval dolblij dat we haar opgehaald hebben zodat ze gewoon oud mag worden!!!!

Optie 1: Iedereen die dat wil zijn/haar gedoneerde geld(na aftrek van de kosten) terugstorten

Optie 2: Het geld op een spaarrekening zetten en reserveren voor als er in de toekomst medische kosten voor Suze komen.

Optie 3: Het resterende gedoneerde bedrag doneren aan een ander nader te bepalen doel.

Optie 4: Het restant reserveren voor Suze en of andere opvanghondjes die wij hebben (en nog gaan opvangen/herplaatsen)

Wat ons betreft zijn alle opties goed, je mag je reactie ook in pb sturen als je dat fijn vind, wij blijven in ieder geval open en transparant!!

Ps.deze lieve dokter Celestine zei 2 dingen die in mijn hoofd blijven hangen "...ik wil wel graag centjes verdienen, maar niet op deze manier..." en "als het mijn eigen hond was zou ik haar nu niet opereren.." een echte dierenvriend in plaats van zakelijk te denken denkt hij in het belang van Suze!!


Natasja Kuijper
19-06-2018

Even een korte update, morgen om 12.30u hebben Natasja en ik samen met Suze een intake/kennismakings gesprek bij de arts die haar gaat opereren. Van dit gesprek en het lichamelijk onderzoek hangt veel af dus graag allemaal duimen en bidden dat het een positief begin van Suze's herstel mag zijn...

Als we morgen weer thuis zijn brengen we iedereen natuurlijk gelijk op de hoogte!!

Met Hartelijke Groet, 

Erik en Natasja


Natasja Kuijper
13-06-2018

Hallo lieve allemaal,

we zijn echt ontzettend geraakt door alle lieve reacties en natuurlijk donaties groot en klein! Echt een mooi voorbeeld voor de maatschappij, zoveel (dieren-)vrienden die samen de handen uit de mouwen steken om een 1-ling te redden. Kleine Suze kan echt niet zonder onze hulp, en om dan samen iets te kunnen betekenen voelt goed!

Suze eet mede door ons top roedel(!!!) en onze inventiviteit al van alles, hetgeen eerder een probleem vormde omdat ze behoorlijk aan het afvallen was. Nu wordt ze al weer wat steviger en daarmee dus ook sterker voor de operatie!!

Natasja heeft inmiddels telefonisch contact gehad met de arts die de operatie gaat uitvoeren, en hij heeft de röntgenfoto's die we via het vorige baasje gekregen hadden goed kunnen bestuderen.

Aanstaande maandag is het volgende telefonisch contact, dan plannen we gelijk zo kort mogelijk daarna een consult waar hij Suze lichamelijk gaat onderzoeken, en ook gaat kijken of ze fit en sterk(stevig) genoeg is voor de operatie. Wij en hij verwachten dat dit geen problemen op zal leveren, dus dan volgt zo spoedig mogelijk daarna de 1e operatie, aan haar slechtste (linker-)knietje.

Hierna zal ze een periode niet mogen lopen, dus zodra dat "geheeld" is volgt de operatie aan haar andere knie.

Dit is de info voor zover we die nu hebben, houden jullie natuurlijk op de hoogte!!

Dikke knuffels van ons voor jullie allemaal, en een kus van Suze!

 

ps. Naast het bedrag wat hier vermeld staat is er nog een paypal donatie van €50,- onderweg en een contante donatie va €200,- dit zullen we om de kosten te besparen direct op de rekening storten waar de donaties via doneeractie ook naartoe gaan..


79 donaties
€ 1.408,00
Doel: € 2.500,00
56%

Deze actie is gesloten.