Support Yanick met zijn plannen in Haiti | Geld inzamelen
 
 

Support Yanick met zijn plannen in Haiti

Help Yanick met geld inzamelen voor zijn zieke zus en voor onderwijs in Haïti.

'Kan je jezelf kort voorstellen?''

Natuurlijk, mijn naam is Yanick Vedder, ik ben 25 jaar oud en studeer journalistiek aan de Hogeschool Windesheim in Zwolle.  Ik ben geboren in Haiti, maar toen ik twee en half jaar oud was, werd ik geadopteerd door een Nederlands gezin.  Sinds  25 December (2017) verblijf ik in Amerika om daar  een semester te studeren aan de Universiteit van Vermont in Burlington. Mijn  uitwisselingsprogramma is nu afgelopen en ik ben van plan om mijn biologische familie op te zoeken en iets terug te doen voor mijn community.


''Waarom deze actie?''

Het doel van deze pagina is om fondsen te werven voor mijn zieke zus in Haïti en om donaties te geven aan twee organisaties die het onderwijs in Haiti ondersteunen. Het oorspronkelijke plan was dat ook een klein gedeelte gebruikt zal worden om sommige kosten te dekken voor mijn uitwisselingsprogramma in het buitenland. Alleen mijn semester aan de Univeristeit van Vermont zit er inmiddes op, dus dit is  rniet meer van toepassing. Wel zal nog steeds een klein gedeelte gebruikt worden om het reizen naar Haiti mogelijk te maken.Ik vraag u  slechts 5 of 10 minuten van uw tijd om deze pagina te lezen en te zien hoe dit meer is dan alleen een pleidooi voor geld. Ik hoop dat ik met uw hulp iets terug kan doen voor mijn geboorteland Haiti.

Kostenplaatje 

De totale kosten van mijn uitwisselingsprogramma in het buitenland bedragen € 10.000 euro inclusief huisvesting, maaltijdplan, studiemateriaal, collegegeld van Windesheim, kosten van levensonderhoud, reizen en culturele bezoeken. (De SEVIS-kosten, visa, ziekteverzekering, vaccinaties, vliegtickets zijn al betaald en zijn daarom niet inbegrepen)

 • Dit is ook het symbolische bedrag voor mijn crowdfundingactie! Als het minimale geldbedrag van € 8000 euro is behaald  gaat 50%  naar mijn zieke zus en de twee hieronder genoemde organisaties die kinderen in Haïti toegang tot onderwijs bieden. Daarnaast  zal ook een klein gedeelte worden gebruikt om  het reizen naar Haiti mogelijk te maken.

Organisatie:

1). Finado VZW
Ik wil geld doneren aan Finando omdat ze een school hebben gebouwd in Verrettes, het dorp waar ik ben geboren. Ze hebben aan deze school ook een voedselproject gekoppeld, via dit programma krijgen de kinderen drie keer per week een warme maaltijd aangeboden.  Finando is daarnaast ook actief in andere regio's, zoals Port-au-Prince, Petit-Goâve, Torbeck en Bainet.

2) .Stichting naar School in Haïti 
Een andere stichting waarvoor ik geld wil doneren is de Stichting naar School in Haïti, zij bieden onderwijs aan de aller armsten op een plek waar een paar of geen scholen zijn en ook geen andere faciliteiten zoals drinkwater, elektriciteit of medische zorg. De hoofdlocatie van Stichting naar School in Haïti,  is in Kablain (Ecole Soleil de Hollande).

Op deze school wordt les gegeven aan ongeveer 650 studenten; van de eersteklas kleuterschool tot de middelbare school. De kinderen krijgen elke schooldag een warme maaltijd en ook indien nodig wordt hulp aangeboden in de vorm van tijdelijke huisvesting, medische zorg, het verstrekken van voedsel en kleding en hulp aan kinderen die naar andere scholen gaan.

 • Alles wat ik boven het doelbedrag inzamel zal ik overigens doneren aan andere goede doelen in Haiti.

  Zie hieronder een paar organisaties.

- JARIKIN 
US Foundation for the Children of Haiti 
- Hope for Haïti
- Haïti contact

Overigens als deze website je bank/bankpas niet ondersteund dan kan je ook naar mijn Gofundmepage gaan.

 

'' Waarom Haïti ? ''

Na mijn uitwisselingsprogramma ga ik naar Haïti om mijn biologische familie te bezoeken. Bijna twee jaar geleden nam ik deel aan het Nederlands RTL4 programma Reünited  en kreeg ik na 22 jaar eindelijk de kans mijn biologische familie te zien. Dit was een hele speciale, maar vooral ook een emotionele ervaring.  Dit heeft te maken met mijn adoptie. Mijn adoptie vader is  4 half jaar geleden plotseling overleden, dit was een hele moeilijke periode voor mij. Mijn vader was niet alleen een vader voor mij, hij was ook mijn beste vriend en ik kon alles met hem delen. Elke keer dat ik me down voelde was hij er om me op te steunen  en gaf hij me de motivatie om verder te gaan.

Mijn biologische moeder stierf  zeventien jaar geleden en ik heb nooit de kans gehad om haar te ontmoeten. Dat is één van de redenen waarom ik meedeed aan het programma Reunited, omdat ik mijn biologische vader wilde ontmoeten voordat het te laat was. Ik wilde hem vertellen dat hij zich niet schuldig  hoeft te voelen voor het feit dat hij mij ter adoptie heeft afgestaan. Dankzij mijn moeder en mijn vader heb ik de kans gekregen om een betere toekomst in Nederland te krijgen. Toen ik meedeed aan het programma kon ik helaas niet lang in Haiti blijven, het programma regelde alleen de ontmoeting met mijn familie en ik moest terug naar Nederland voor mijn studie, dus ik kon niet veel van mijn land zien en kon ik ook niet mijn moeders graf bezoeken. Daarom wil ik graag terug naar Haïti. Maar niet alleen daarom. Ik wil ook graag iets terugdoen voor mijn familie en het land waar ik ben geboren!


'' Wat bent je van plan te gaan doen? ''

Eén van mijn zussen heeft  epilepsie en heeft moeite met lopen.  Dat wist ik al voordat ik naar Haïti ging. Maar toch was het voor mij heel erg pijnlijk om mijn zus zo te zien zitten. Toen ik haar zag worstelen op de grond, omdat ze niet op kon staan kreeg ik gelijk de tranen in mijn ogen. Het liefst wilde ik haar gelijk op tillen en meenemen naar Nederland, zodat ze betere behandelingen kon krijgen. Alleen ik wist dat dit niet mogelijk was. Ik wil daarom ook graag geld inzamelen om haar medicatie te bekostigen en ervoor zorgen dat ze mobieler door het leven kan gaan.


En dat is niet het enige. Ik wil ook een deel van de donaties geven aan een paar organisaties die onderwijs in Haïti ondersteunen. Onderwijs is  erg belangrijk voor de toekomst van Haïti. Alleen Haïti  is één van de armste landen ter wereld. Als men in Haïti al werk heeft, gaat het geld naar de basisbehoeften zoals eten en drinken. Scholing heeft dus verder geen prioriteit. Toen ik vorig jaar in Haïti was zag ik  veel  kinderen op straat, die in alle macht iets probeerden te verkopen zodat ze geld hebben om eten te kopen.  Toen ik dat zag brak mijn hart omdat ik ook één van die kinderen had kunnen zijn en dus heel erg geluk heb gehad.

In Nederland is het vanzelfsprekend dat kinderen de mogelijkheid hebben om naar school te gaan. Maar in Haïti is dat niet het geval. Daarom wil ik hen steunen door een  deel te doneren aan een paar organisaties die kinderen helpen naar school te gaan. Dankzij onderwijs kan de nieuwe generatie hardwerkende, vastbesloten en geïnspireerde Haïtiaanse mensen investeren in een betere toekomst. Ik hoop dat zij Haïti in de toekomst een beter en stabieler land kunnen maken.

 

'' Waarom is dit zo belangrijk voor jou?

Tot op de dag van vandaag is Haïti nog steeds erg belangrijk voor me! Mijn roots liggen daar en ik vind dat je nooit mag vergeten waar je vandaan komt. Hoewel ik niet in Haïti ben opgegroeid, kan ik zeggen dat ik toch een speciale band heb met dit land, en ik ben erg dankbaar voor de kansen die ik in mijn leven heb gekregen, want als mijn biologische ouders me niet ter adoptie hadden afgestaan, had ik nooit de kans gehad om journalistiek te studeren en een betere toekomst op te bouwen.. Mensen in Haïti verdienen ook een betere toekomst en leven, net als de rest van ons. Helaas heb ik als student niet genoeg financiële middelen om mijn plannen in Haiti te realiseren. Ik moet zelf al alle kosten  in Amerika betalen. Ik wil daarom  vragen of mensen een kleine bijdrage willen doen, zodat ik mijn plannen in Haiti kan realiseren en iets terug kan doen voor mijn community.

'' Waarom zouden mensen je moeten ondersteunen ''?

Tijdens mijn leven heb ik mezelf altijd gedwongen om de hardwerkende student te zijn die ik nu ben. Afgelopen zomer ging ik niet op vakantie en werkte ik 7 weken lang, 6 dagen in de week zodat ik de meeste kosten voor mijn uitwisselingsprogramma zelf kon dekken. Maar dit is niet genoeg om ook mijn plannen in Haiti te realiseren. Met deze oproep doe ik een beroep op de hulp van mijn vrienden en familie die weten hoeveel dit voor mij betekent, en op de goede wil van het grote publiek, in de hoop dat sommigen in staat zullen zijn om een ondersteuning te bieden. Als ik dit in mijn ééntje zou kunnen doen, dan zou ik dat doen, maar de waarheid is dat ik het niet alleen kan en ik zou niet om uw hulp vragen tenzij ik het echt nodig had. In het verleden twijfelden mensen vaak over mij en zeiden ze dat ik het niet kon redden. Elke keer dat iemand dat tegen me zei, deed ik nog meer mijn best om te bewijzen dat ze ongelijk hadden.

Net als veel andere studenten, heb ik een lange reis afgelegd om te komen waar ik nu ben, maar al die obstakels in mijn leven gaven me de kracht en motivatie om door te gaan. Ik zal niet beweren dat mijn cijfers altijd excellent zijn of dat ik over veel uitzonderlijke vaardigheden beschik die me de perfecte student maken. Maar wat mij onderscheidt, en wat mij uniek en speciaal maakt , is dat ik mezelf altijd tot het uiterste heb gedreven en hard heb gewerkt om mijn doelen te bereiken, door bijvoorbeeld lid te worden van verschillende gemeenschappen of vrijwilligerswerk te doen. Het gaat niet altijd alleen om het behalen van goede cijfers. Wat ook belangrijk is, is hoe pas je jezelf aan, of helpt je andere mensen? en wat kun je terugbrengen naar de gemeenschap. Op mijn school bijvoorbeeld heb ik bijgedragen aan verschillende activiteiten voor de Hogeschool  Windesheim en ik ben lid van de opleidingscommissie van de opleiding journalistiek. Ik denk dat mijn combinaties van hard werken en dat ik nooit opgeef, me van andere studenten onderscheidt. Als je dit combineert met passie en toewijding, heb je de juiste ingrediënten om te slagen in je leven. 'Een droom wordt niet werkelijkheid door magie: het kost zweet, vastberadenheid en hard werken - Colin Powell'.

 

 

'' Wat is het laatste dat je zou willen zeggen? ''

Ik hoop dat mensen me zullen helpen en ondersteunen, want het zou me echt helpen met al mijn plannen en de kosten te dekken die ik maak  omdat ik na mijn uitwisselingsprogramma ook nog naar Haiti moet reizen. Het geld dat ik inzamel gaat voor een groot gedeelte naar mijn zieke zus in Haiti en naar de andere organisaties die ervoor zorgen dat kinderen naar school kunnen gaan.  Als ik eenmaal terug ben in Nederland, hoop ik dat ik mijn ervaringen met andere mensen kan delen, en in de toekomst hoop ik dat ik een rolmodel kan zijn. Ook zou het mooi zijn als andere mensen die geadopteerd zijn uit Haiti ook in de toekomst iets terug willen doen voor de community.

 

Waardering

• Ik zou enorm dankbaar zijn als je een bepaald bedrag zou kunnen  doneren , ongeacht hoe groot of klein – Op het einde zal het echt het verschil maken, dus alle donaties worden enorm op prijs gesteld

• Deel mijn project ook op uw sociale-mediasites met zoveel mogelijk mensen, u zult nooit weten wie u mag inspireren om te geven.

Alvast bedankt voor alles wat je kunt bijdragen. Ik ben eeuwig dankbaar voor al jullie steun!

 

L'union fait la force

Yanick

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------Welcome to my crowdfunding page for  supporting my family and community in Haiti.

 
My Cause

The purpose of this page is to raise funds for my sick sister in Haiti and to donate money to two organizations that support education in Haiti. The original plan was that a small part will also be used to cover some costs for my exchange program abroad. Only my semester at the University of Vermont is finished, so this is no longer applicable. However, a small part will still be used to make traveling to Haiti possible.

All I ask is for just 5 or 10 minutes of your time, to read this page and see how this is more than just a plea for money. I hope that with your help I can make this dream a reality.

About Me
My name is Yanick Vedder, I’m 25 years old, and I’m studying journalism at the Windesheim University of Applied Science. I live in Zwolle, but I’m actually come from a small village called Emmen. That lies in the province of Drenthe. I was born in Haiti but when I was 2 and a half years old, I was adopted by a Dutch family. From 25 December (2017) I will stay in America for a few months to study for a semester at the University of Vermont in Burlington. After my exchange program, I intend to go to Haiti to visit my biological family and to do something back for the community.

Cost Breakdown
The total cost of my study abroad will be  €10.000 ($11,750 USD), this includes housing, meal plan, study material, tuition fees Windesheim, living cost, traveling and cultural visits. (The SEVIS fee, visa, health insurance, vaccinations, flight tickets have already been paid for and are therefore not included)

 • This is also the symbolic amount for my crowdfunding campaign! When the minimum amount of € 8000 is raised 50% goes to my sister and the two organizations mentioned below that offer children in Haiti access to education. In addition, another small part will also be used to cover, some costs in America and traveling to Haiti 

  For people who want to donate in dollars, and want to paid through creditcard You can use my Gofundmepage

Charity Organizations:


1). Finado VZW 

 • I want to donate money to Finando because they built a school in Verrettes, the village I was born in. They also linked a food project to this school, through this program the children are  offered one hot meal three times per week. Finando is also active in other regions, like Port-au-Prince, Petit-Goâve, Torbeck and Bainet. 
2).Stichting naar School in Haïti 

 • Another foundation that I want to donate money for  is the Stichting naar School in Haiti, they  offer education to the poorest in a place where there a few or no schools and also no other facilities such as drinking water, electricity or medical care. The main location of Stichting naar School in Haiti is in Kablain (Ecole Soleil de Hollande). 

This school is taught to about 650 students; from the first-class kindergarten to the third grade high school. The children receive a warm meal every school day, and also if necessary, help is provided in the form of temporary accommodation, medical care, providing food and clothing and help to children who go to other schools. 

 • Everything that I raise above the target amount. I will donate to other  charities in Haiti.

See below a couple of examples

- JARIKIN 
- Hope for Haïti 
-US Foundation for the Children of Haiti 
Haïti contact

“Why Haiti?”
After my exchange program I’ll be heading to Haiti to visit my biological family. Almost two years ago I participated in a Dutch program called Reunited, and after 22 years I finally got the chance to see my family. This was a very special, but above all an emotional experience. My adopted father passed away 4 years ago, that was a really difficult time for me. My father was not only a father for me, he was also my best friend and I could share everything with him. Every time I was feeling down he was there for me to lift me up and give me the motivation to move forward.

 


My biological mother passed away seventeen years ago and I never had the chance to meet her.
That was also one of the reasons why I attended the tv program Reunited, I wanted to meet my biological father before it was too late. I wanted to tell him that he doesn’t have to feel sorry for giving me up for adoption. Thanks to my mother and my father I had the chance to get a better future in the Netherlands.


Unfortunately, I couldn’t stay for long in Haiti when I attended the program Reunited, the program only arranged the meeting with my family, so I couldn’t see much of my country or go to my mother’s grave. That is why I want to go back to Haiti. But that’s not all. I also want to give back to my family and the country where I was born.


“What are you planning to do?”
Additionally, one of my sisters has epilepsy and because of this has difficulty walking. I already knew that when I was in Haiti last year, but still it was very painful for me to see my sister sitting on the dirty floor, and to see how she struggled because she couldn't stand up. I just wanted to take her with me to the Netherlands so that she could get better treatment. I knew it would be very difficult to arrange that so instead I want to raise money for her medications and efforts to make her more mobile.

I also want to give another part of the donations to a few of organization that support Education in Haiti. Education is really important for the future of Haiti, because Haiti is one of the poorest countries in the world and a lot of children don’t get the same opportunities as me to excess education. Last year when I was in Haiti I saw a lot of children on the streets, trying to sell something so that they have money to buy food for the week and that broke my heart. That’s why I want to support them by donating a small portion to a few organizations that help children go to school. Thanks to education the new generation of hard-working, determined, and inspired Haitian people can invest in a better future. I hope that they can make Haiti a better and more stable country in the future.

 

“Why is this so important to you?”
To this day Haiti is still very important for me because my roots lie there and you can never forget where you came from. Even though I didn’t grew up in Haiti, I can say that I have a special connection with this country, and I am very thankful for the opportunities, that been giving in my life, because if my biological parents didn’t give me up for adoption I’ve never had the chance to study journalism and to get a better future. People in Haiti also deserve a better future and life just like the rest of us. Unfortunately, as a student I do not have enough financial resources to cover all these plans. I have to cover the entire cost of tuition to study abroad. I therefore want to ask if people want to make a small contribution, so that I can realize my plans in Haiti and can do something back for my community

 

“Why should people support you?”

During my life, I have always pushed myself to be the hard working student that I am today. Last summer I didn’t go on holiday and I worked 6 days per week for 7 weeks straight, so that I could cover the most costs for my exchange program myself. But this is not enough to also realize my plans in Haiti. With this message, I’m appealing to the help of my friends and family who know how much this means to me, and to the goodwill of the general public, in the hope that some will be able to offer support. If I could do this on my own, I would, but the truth is that I cannot do this alone, and I wouldn’t ask for your help unless I really needed it. People always doubted about me and said that I couldn’t make it. Every time someone said that to me, I tried even harder to prove them wrong.


Like many other students I know, I’ve traveled a long way to get where I am today, but all those obstacles gave me the strength and motivation to keep going on. I won’t claim that my grades are outstanding, or that I have a lot of exceptional skills that makes me the perfect student, but what sets me apart, and what I think is unique and special about me is, that I have always pushed myself to the limits and work hard to achieve my goals, by joining different communities or doing volunteer work. It’s not always just about getting good grades. What also is important is how you help other people and what you bring back to your community. For example, at my school I contributed to several promotions for the University of Windesheim and I am member of the educational committee for journalism. I think that my combination of hard work and persistence is what separates me from other students. If you combine this with passion and dedication you have the right ingredients to succeed in life. ‘A dream doesn't become reality through magic: it takes sweat, determination and hard work - Colin Powell’.“What is the last thing that you would like to say?”
I hope that people will help and support me, because it would really help me out with all my plans and cover the costs because I also have to travel to Haiti after my exchange program. The money that I collect goes for a large part to my sick sister in Haiti, and to the other organizations that ensure that children can go to school. Once I am back in the Netherlands, I hope that I can share my experiences with other people. In the future I hope that I can be a role model. It would also be nice if other people who have been adopted from Haiti also want to do something in return for the community.

 


Appreciation

 • I would be extremely grateful if you could give any amount no matter how big or small – in the end it really will make the difference so all donations, will be hugely appreciated
 • Please also share my project on your social media sites with as many people as possible, you will never know who may be inspired to give.


Thank you in advance for anything you are able to contribute. I am eternally grateful for all your support!

Love and best wishes, 
Yanick

L'union fait la force

 

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
 

Laat een reactie achter

19 donaties
€ 400,00
Doel: € 10.000,00
4%

Deze actie is gesloten.