Support F.K.K animal rescue Bonaire

Support F.K.K animal rescue Bonaire | Geld inzamelen
 
 
Donatie actie voor F.K.K. Animal Rescue op Bonaire

Lieve allemaal,

Zoals sommige misschien weten, heb ik 3 maanden lang vrijwilligerswerk gedaan bij F.K.K. Animal Rescue op het zonnige Bonaire. Bonaire is een prachtig eiland maar kent wel een aantal keerzijden. Zo is het er op het gebied van dierenwelzijn niet altijd helemaal koek en ei. Dieren, en dan met name honden en katten worden op het eiland veel verwaarloosd en mishandeld. Zo worden honden vastgebonden achter rijdende auto's, geslagen met een kapmes, opgevoed als vechthond, vastgebonden aan een veel te strakke en korte ketting in de brandende zon en worden puppies in de bosjes gedumpt. Ook katten krijgen hiermee te maken. 

Peter en Patrice hebben hier een stokje voor gestoken en komen op voor deze dieren in nood en richtten de F.K.K. Animal Rescue op waar ze zich voor 100% in zetten voor deze dieren die dat extra beetje liefde en veiligheid nodig hebben. Hier komt alleen gigantisch veel werk, tijd en geld bij kijken voor de inmiddels 110 honden en 40 katten. Ze zijn afhankelijk van vrijwilligers die slechts voor een korte periode blijven waardoor er weinig vastigheid is en ze het moeten hebben van de donaties. Ook werkt Patrice na haar lange dag in de kennels 's nachts door in nachtdiensten om ervoor te zorgen dat geen enkel hondje of kat zonder eten of drinken komt te zitten.

Er moet dagelijks worden schoongemaakt en gesleept met zakken voer en emmers water in 32 graden met een brandende zon op je rug. Op goede dagen blijft naast het standaard werk ook nog wat tijd vrij voor het aandacht geven aan alle dieren, ze te resocialiseren en ze klaar te stomen voor adoptie. Maar toch zijn er honden en katten, die ondanks alle goede zorgen, het niet overleven. We hebben dagen gehad waarbij we dode honden in de kennels vonden en hele puppynesten van de een op de andere dag overleden waren. Peter staat 24/7 paraat mocht er een oproep komen van een dier in nood, praktisch gezien is hij de dierenambulance op Bonaire en telkens weer blijft het aantal dieren oplopen maar blijft de ruimte en mankracht beperkt. 

F.K.K. Animal Rescue houdt zich niet alleen bezig met het oplossen van de problemen maar ook met preventie; ze gaan de straat op, langs bij bewoners om ze te informeren over dieren en hoe je ervoor moet zorgen. Daarover is namelijk veel ontwetendheid op Bonaire. Ook zorgen ze voor sterilisatie en castratie om het groeiende aantal honden toch nog zoveel in te perken.

Naast alle vaste kosten voor bijvoorbeeld voer en water komen er ook nog medische kosten bij kijken. Peter en Patrice verzorgen wonden, dienen de dieren de juiste medicijnen toe en gaan in ernstige gevallen naar de dierenarts waarbij ze af en toe zelf helpen met het opereren. Maar bij deze kosten alleen blijft het niet; onderhoud van de hokken, materialen, speeltjes, lekkers, het bouwen van een steriele behandelingskamer, uitbreiden van de capaciteit van de kennels etc. Kortom een hoop kosten en wensen die op dit moment niet waar kunnen worden gemaakt.

Omdat ik niet meer fysiek mijn steentje bij kan dragen wil ik graag geld doneren. En om er een mooi bedrag van te maken, heb ik ook jouw hulp nodig. Daarom heb ik deze doneeractie opgezet en hoop ik dat we zo samen iets kunnen bijdragen aan het verminderen van dierenleed. 

Alle kleine beetjes helpen! Alvast ontzettend bedankt namens mij maar vooral namens alle honden en katten die je hiermee een beter leven kunt geven!

Masha danki!

 

(Omdat de F.K.K. Animal Rescue een bankrekening uit Bonaire heeft, is direct overboeken op hun rekening niet zo gemakkelijk. Ik heb om deze reden mijn eigen bankrekening neergezet waarop ik een spaarpot maak die ik 15 november 2018 in één keer zal overmaken)

 

 

 

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
22 donaties
€ 550,00

Deze actie is gesloten.