Sunu mbuuru ons brood | Geld inzamelen
 
 

Sunu mbuuru ons brood

Door opleiding naar een beter leven.

Hallo,

Mijn naam is Sofie Dens. Sinds 3 jaar woon ik met mijn gezin in Gambia, West-Afrika.
De bedoeling was van in het begin om de lokale bevolking om een duurzame manier te helpen om een beter leven op te bouwen. Een leven zonder honger.

Na 3 jaar onderzoek en veel communicatie met de mensen zelf is duidelijk geworden waar er de hoogste nood aan is, namelijk educatie en gezonde dagelijkse voeding en verzorging.
Om hieraan tegemoet te kunnen komen hebben we, samen met de lokale bevolking, het idee opgevat om een opleidingscentrum op te richten in bakkerij, ecologische groententeelt en cosmetica en bedrijfsbeheer.
Op deze manier willen we de mensen een nieuwe start geven.

Om te beginnen hebben we natuurlijk materiaal en geld nodig, alsook samenwerking en uitwisseling met professionelen op de verschillende gebieden.

Nadien willen we de verdere uitbouw en het runnen van het opleidingscentrum financieren met opbrengsten die de studenten verdienen tijdens hun opleiding.
Om te leren brood bakken, ecologisch groenten telen of natuurlijke cosmetica te maken moet je dat natuurlijk in de praktijk brengen.
De producten die hieruit voort vloeien, kunnen dan verkocht worden.
Door dit door de studenten te laten doen, leren ze ook hoe ze met geld moeten omgaan, bovendien kunnen ze zo leren om later zelf een duurzaam inkomen te vergaren.

Een bouwgrond/land om ons centrum te bouwen, hebben we met eigen kapitaal al aangeschaft.
Ook hebben we onderhandelingen gestart om tegen redelijke prijzen te laten bouwen en natuurlijk hebben we ook zelf handen aan ons lijf en de lokale bevolking is heel gemotiveerd om mee te werken, ook aan de constructie.

Wanneer de helft van ons benodigde kapitaal opgehaald is, beginnen we eraan! Er wordt dan ook een Facebookpagina aangemaakt waar onze gulle sponsors kunnen meevolgen waar hun geld naartoe gaat.

Ons en het project in levende lijve een bezoek komen brengen, mag natuurlijk ook!

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
 

Laat een reactie achter

0 donaties
€ 0,00
Doel: € 53.000,00
0%

Je kunt nu de eerste zijn die deze actie steunt! Doneer en voeg optioneel een persoonlijke boodschap toe.