Stralend gebit

Stralend gebit | Geld inzamelen
 
 

Al zolang ik me kan herinneren ben ik bang voor de tandarts...

Ik verzuim daarom ook met regelmaat mijn afspraak, alleen al bij het idee krijg ik het spaansbenauwd en krijg ik klamme handen.

Ik ga, als ik pijn heb, en thuis al weken met paracetamol en ibuprofen aan het rommelen ben geweest met hangende oren naar de praktijk. De angst zit hem ook, nee ik denk vooral, in de pijn die ik ervaar. De zenuwen in mijn kaken liggen dusdanig laag dat verdoven een heuse missie is. Ik moet 20 min voor tijd aanwezig zijn zodat de tandarts me eerst kan verdoven. Daarna ga ik terug de wachtkamer in en na de volgende patiënt volgt er weer een verdoofsessie en ga ik terug de wachtkamer in. Na de volgende patiënt is dan mijn afspraak pas en nog kunnen mijn zenuwen niet volledig lamgelegd worden...

In de afgelopen jaren ben ik bijna heel zuid-Holland doorgeweest omdat mensen aangaven dé tandarts gevonden te hebben die verstand van zaken heeft en waar ik geen pijn zou ervaren maar helaas is niks minder waar. Elke tandarts heb ik op de hoogte gesteld van mijn angst en 'probleem' en alle tandartsen ervaren tijdens mijn behandeling dezelfde problemen: die zenuwen zijn niet plat te krijgen, althans niet voldoende waardoor ik de pijn dus weldegelijk ervaar. Ook met muziek op, proffesionele oordoppen in om me af te leiden van de situatie, het helpt helaas niet. 

Ik ben zelfs bij particulieren praktijken geweest en wilde uiteindelijk mijn volledige gebit laten trekken en een kunstgebit aan laten meten. Geen probleem zou je denken, maar ik ben 33 en volgens de meeste tandartsen is ongeveer 60%van mijn gebit gezond en staat er niemand achter om mijn 'gezonde' gebit te trekken en een kunstgebit aan te meten. Ik heb via een tandarts een verwijsbrief gekregen voor de kaakchirurg en had mijn hoop op hun gevestigd om het hele zooitje eruit te laten halen. Maar helaas komen de kaakchirurgen met dezelfde conclusie. Bij zo'n jonge vrouw gaan we niet alle tanden en kiezen trekken. 

Sinds 1,5 jaar heb ik dagelijks pijn in mijn mond en de pijn gaat met pieken dat ik soms maar met mijn hoofd tegen de muur bonk om me van de pijn in mijn mond af te leiden.

Nu ben ik bij een narcosetandarts terecht gekomen. Een hele fijne bij wie ik me goed op mijn gemak voel. Hij concludeerde dat hij mijn gebit weer gezond kan maken en mij de stralende glimlach die ik zou graag zou willen kan bezorgen. (Ik heb in mijn voortanden noodvullingen en deze zijn zo bruin dat ik al jaren niet in het openbaar gelachen heb, altijd gereserveerd en zeker met mijn mond dicht!)

De narcosetandarts kan in een aantal behandelingen mijn gebit weer laten stralen. Hier hangt helaas een ontzettend prijskaartje aan. De kosten die ik zelf moet betalen komen alles bij elkaar op bijna €9000,- hier zijn alle vergoedingen vanuit de zorgverzekeraar dan al vanaf.

Ik zou zo ontzettend graag een mooi stralend gebit willen zodat ik weer ongegeneerd kan lachen, weer lachend met mijn kinderen op de foto kan maar bovenal zónder die dagelijkse pijn in mijn mond door het leven willen.

Ik kan dit helaas niet zonder uw financiële hulp en vraag u daarom of u een steentje bij zou willen dragen aan mijn stralende gebit.

Dank voor het nemen van de tijd om mijn verhaal te lezen en uw eventuele bijdrage.

Groetjes Murriël 

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
0 donaties
€ 0,00
Doel: € 8.500,00
0%

Je kunt nu de eerste zijn die deze actie steunt! Doneer en voeg optioneel een persoonlijke boodschap toe.