STOP kinderuitbuiting | Geld inzamelen
 
 

STOP kinderuitbuiting

Kinderhandel MOET stoppen.... deel en DONEER zoveel mogelijk aub

Volgens gegevens van de Human Development Index die is uitgebracht door de UNDP leeft circa 54% van de bevolking in India in armoede. Kinderhandel en kinderprostitutie zijn een miljarden business in India. Meisjes die in de prostitutie terecht komen, komen veelal uit India zelf. Daarnaast vindt er kinderhandel plaats vanuit Nepal en Bangladesh naar India en vanuit India en Pakistan naar het Midden-Oosten. Naar schatting worden 1,2 miljoen kinderen in India uitgebuit in de prostitutie.

Bepaalde tradities in India, zoals de bruidsschat en genderrollen die een negatieve invloed hebben op het leven van meisjes en vrouwen, zijn zaken die invloed hebben op het hoge aantal gevallen van kinderen in de prostitutie. Ook armoede speelt een belangrijke rol. De armoede die veelal wordt veroorzaakt door ongelijkheid zorgt ervoor dat bepaalde groepen minder economische, politieke en sociale kansen hebben.

Om kinderen te beschermen en om te overleven nemen ouders in sommige gevallen drastische maatregelen, bijvoorbeeld de verkoop of het verhandelen van meisjes. Meisjes en vrouwen worden in sommige gebieden nog als minderwaardig en als last gezien. Voor meisjes moet er bijvoorbeeld een bruidsschat worden betaald. Ouders kiezen er voor om hun dochter op jonge leeftijd uit te huwelijken, aan vaak oudere mannen. Hierdoor worden de meisjes kwetsbaarder voor commerciële seksuele exploitatie.

Free a Girl ondersteunt organisaties die acties uitvoeren om meisjes uit de prostitutie te bevrijden. Deze organisaties onderzoeken waar minderjarige meisjes worden vastgehouden en doen vervolgens samen met de politie een inval. De zwaar getraumatiseerde meisjes krijgen medische zorg, traumacounseling en worden in een van de huizen opgevangen. Daarnaast stimuleren en ondersteunen ze de meisjes om een rechtszaak aan te spannen tegen de mensen die hun hebben verhandeld en verkocht en tegen de bordeelhouders. Na een periode van hulpverlening wordt onderzocht of de meisjes terug kunnen naar huis. Wanneer dit niet mogelijk is, zullen de meisjes worden opgeleid om zelf te voorzien in hun levensonderhoud.

Free a Girl geeft ook steun aan een organisatie die jongens traint hoe zij bij kunnen dragen aan gelijke kansen voor meisjes en hoe de jongens zelf kunnen bijdragen aan het stoppen van commercieel seksueel geweld tegen meisjes.

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
 

Laat een reactie achter

1 donatie
€ 10,00
Doel: € 50.000,00
0%

Deze actie is gesloten.