Stimuleren van creativiteit voor jong en oud

Stimuleren van creativiteit voor jong en oud | Geld inzamelen
 
 
Workshops om creativiteit te stimuleren voor jong en oud!

Historie

Het begon allemaal na het kijken van de Harry Potter en Lord of the Rings films; je ziet de magie, de sfeer en de spanning en denkt bij jezelf: "Was het hier maar zo, dat zou de dagelijkse saaie sleur zoveel toffer maken."

Je experimenteert wat met knutselen om zelf een toverstaf, een kostuum en een decor in elkaar te flansen en je bekijkt het resultaat na afloop om tot de conclusie te komen dat je toch veel creatiever bent dan je had verwacht. Je transfomeerd een saaie ruimte in een lokaal dat een magische sfeer geeft en waand jezelf in de wereld van magie. Ook je toverstaf en bijpassende outfit geven je het gevoel dat jij deel uit maakt van een verhaal.


Na het opzetten van onze organisatie die steeds aanwezig was op de grote conventies en beurzen zoals Comic Con; FACTS en Made in Asia begonnen we met workshops te geven. Om zo de creatieve kant van kinderen, volwassenen en ouderen naar boven te halen en met wat voorbeelden en begeleiding hun gedachten de vrije loop te laten gaan. Dit leidde altijd tot zeer creatieve en super mooie resultaten en deed de mensen ook inzien dat iedereen wel wat moois in zich heeft.

 

Partners en samenwerking

We hebben een tijd samengewerkt met een organisatie die een "toverschool" als LARP organiseert in België en in deze samenwerking kwamen er ook nog meer ideetjes naar boven om onze workshops steeds uit te breiden en te verbeteren. Zij zijn hun eigen weg ingeslagen maar we hebben veel moois uit onze tijd die we samen hebben gespendeerd gehaald.


Zo werken we sinds vorig ook samen met onze vaste partners Triviuz en Cosplay 4 Life en bieden we samen met hen nog meer workshops aan waar we ook leren om 'fantasiewapens' en 'uitrustingen' te maken uit videospellen zoals 'The Witcher' en 'Warhammer'. Ook deze workshops zijn zeer populair bij de jeugd maar ook bij de ouders. Onze partner Triviuz willen we daarom ook graag even in de kijker plaatsen; zij hebben ook heel erg toffe
ideeën. Hun eigenaar Tim is een zeer eerlijk en creatief persoon en wil ook zijn skills gebruiken om zijn passie over te brengen naar de jeugd, deze passie sluit dan ook volledig aan bij onze interesses en ons project.
Hun Facebook pagina:
https://www.facebook.com/Triviuz

 

Wat willen we bereiken?

Omdat we steeds leukere concepten en projecten hebben, zijn we op zoek naar sponsoring of mensen die in ons concept geloven. Zo willen we een aantal heel mooie decorstukken aanmaken om onze workshops op te fleuren en nog meer in het oog te laten vallen; betere tools aankopen zodat de workshops wat minder arbeidsintensief zijn voor zowel de deelnemers als de vrijwilligers die de begeleiding doen en zouden wij ook kijken om onze logistieke kant voor het opslaan van het materiaal en het vervoer van het materiaal te vergemakkelijken. Deze investeringen zijn uiteraard vrij prijzig en daarom zouden zoeken we ook naar hulp hier in.

 

Verdeling van de opbrengsten

Onze opbrengsten worden opgedeeld op de volgende manier:
Het grootste deel gaat naar de uitbreiding van nieuw materiaal, de aankoop van nieuwe tools en het betalen van onze standplaatsen op bepaalde beurzen of markten; vervoerskosten en andere noodzakelijke kosten.

Een kleiner deel word gebruikt om onze vrijwilligers die de workshops geven en hun tijd geven aan dit concept te kunnen voorzien van een ticket indien nodig, maaltijden en drankjes en activiteiten als groep om het team te versterken.
De rest zullen wij doneren aan een aantal goede doelen; we kozen ervoor om dit jaar in te zetten voor Australië en de bebossing. Ook willen we meewerken aan een beter milieu voor de toekomstige generaties en zullen we ook hiervoor een aantal acties voeren.

 

Verdeling van donaties

Uiteraard willen wij hier transparant over zijn en vertellen we jullie graag waarvoor we deze deel actie hebben opgezet. Het grootste deel zal aan logistieke zaken gespendeerd worden zoals manieren om onze materialen te transporteren; stockeren en montage. Zo zal er een groot deel in de opzet en vormgeving van onze standjes kruipen waarbij we meer deelnemers willen aantrekken.

 

Bedankt!

Uiteraard willen we alvast iedereen die in ons concept gelooft bedanken voor de steun en de hulp en nodigen we jullie graag uit op één van de volgende beurzen waar we aanwezig zijn om een workshop mee te kunnen volgen.

 

Voorbeelden

Om een beter beeld te hebben, hebben we ook een klein filmpje gemaakt hoe ver we geraakt zijn door onze eigen centen te investeren. 
https://www.facebook.com/CosplayCompendium/videos/873339216347498/Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
0 donaties
€ 0,00
Doel: € 5.000,00
0%

Je kunt nu de eerste zijn die deze actie steunt! Doneer en voeg optioneel een persoonlijke boodschap toe.