stichting out of area Bosnië zadkine | Geld inzamelen
 
 

stichting out of area Bosnië zadkine

Het Zadkine4Bosnië project kan alleen maar tot stand komen als u ons financieel steunt.

ZADKINE

Zadkine biedt meer dan 500 beroeps oplei-dingen op mbo-niveau in de regio Rotterdam, overdag en in de avond. Eén van deze opleidingen is de opleiding tot medewerker Veiligheid & Vakmanschap 3. De vooropleiding tot onderofficier Marine of Landmacht. 
 
PROJECT 2017
De Zadkine studenten Vrede en Veiligheid gaan aan de slag in Lisicici. Daar ligt een hotel dat gebruikt wordt voor het organiseren van vakanties voor kinderen uit armoede- en probleem gezinnen en voor mensen met een verstandelijke beperking uit Bosnië en Herzegovina. De studenten gaan het project dat zij in 2014 hebben opgestart afmaken.

Als Stichting Out of Area zetten wij ons in voor mensen in gebieden waar dat hard nodig is. Daarbij werken wij nauw samen met groepen jongeren (leerlingen/studenten) uit Nederland, die letterlijk hun handen uit de mouwen steken en hun kennis ter beschikking stellen.


Door het aanbieden van educatieve activiteiten en het opknappen van o.a. scholen, jeugdcentra, kinderdagverblijven, ziekenhuizen en instellingen voor mensen met een beperking verbeteren zij de leefbaarheid in die gebieden. 


Dat doen zij niet alleen tijdens de uitvoering van het project, maar ook tijdens de voorbereiding in Nederland. Voor elke groep hebben wij een project dat perfect aansluit bij de onderwijsrichting.

PROJECTLOCATIES

Voorbeelden van projectlocaties zijn o.a. scholen, buurthuizen, kinderdagverblijven, jeugdcentra, bejaardenhuizen, ambulante posten en instellingen voor mensen met een beperking in voormalig Joegoslavië, die onze hulp goed kunnen gebruiken. 


PROJECTCATALOGUS
De projecten worden gesignaleerd door ons netwerk ter plaatse. Dit zijn leerkrachten, artsen, directeuren van scholen e.d. die in het gebied wonen en alles weten over de plaatselijke problematiek en behoeften. Zij onderhouden de contacten en zorgen dat de juiste gegevens in onze projectcatalogus terecht komen. Aangezien er nog op veel plaatsen een grote hulpvraag is zijn de mogelijkheden legio. 


MATCHEN
Onder 'matchen' verstaan wij het plaatsen van een groep bij een passend project. Hierbij kijken wij naar de specialisatie van de opleiding. Ook wordt het aantal deelnemers en hun initiatieven hierin meegenomen. Daardoor wordt het grootste effect behaald.Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.

 

Laat een reactie achter

0 donaties
€ 0,00

Je kunt nu de eerste zijn die deze actie steunt! Doneer en voeg optioneel een persoonlijke boodschap toe.