Stichting Joy | Geld inzamelen
 
 

Stichting Joy

Stichting Joy maakt zich sterk voor jongeren met een lichte verstandelijke beperking .


Stichting Joy is een zelfstandige stichting sinds 2007.

Cliënten/ jongeren en hun financiële situatie:
Cliënten die begeleid wonen betalen een eigen bijdrage voor het verblijf. (CAK) Deze bijdrage wordt samengesteld aan de hand van het inkomen, veelal een Wajong of bijzondere bijstandsuitkering. De bijdrage is vaak hoog waardoor cliënten waardoor zak/kleedgeld overhouden van ongeveer 350 euro per maand. Daarvan moeten ze de zorgverzekeringspremie betalen en hun eigen risico, fietsreparaties, kleding, schoenen enz. Deze jongeren houden dus weinig tot geen geld over om bijvoorbeeld activiteiten te ondernemen of om geld te investeren voor hun eigen ontwikkeling. De extra dingen die het leven aangenaam maken.


Stichting Joy


Stichting Joy organiseert sinds 2007 aanvullende activiteiten voor jongeren met een beperking die niet door de jongeren zelf kunnen worden betaald. De activiteiten zijn er op gericht om deze jongeren dingen/activiteiten te laten ervaren waar ze anders de kans niet voor krijgen. Door deze activiteiten nemen ze zoveel mogelijk deel aan de samenleving en groeit hun eigenwaarde. Tijdens deze activiteiten worden ze door vrijwilligers begeleid. Het biedt mogelijkheden om in andere omstandigheden elkaar te leren kennen en uitdagingen aan te gaan!
Sinds kort is er een website www.stichtingjoy.nl  en natuurlijk zijn we ook te vinden op Facebook .Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
 

Laat een reactie achter

0 donaties
€ 0,00

Je kunt nu de eerste zijn die deze actie steunt! Doneer en voeg optioneel een persoonlijke boodschap toe.