Stichting Hulp aan Suriname | Geld inzamelen
 
 

Stichting Hulp aan Suriname

Steun en help uw medemens!

Stichting Hulp aan Suriname (SHAS)

Hierbij een oproep aan iedereen die mensen in nood willen helpen. Bij deze doe ik een beroep op u om de mensen in Suriname te steunen met een financiële bijdrage, maar ook alle steun en hulp in een andere vorm is welkom. Bijvoorbeeld spullen die u niet meer nodig hebt, zoals kleding, schoeisel, huishoudelijke apparaten, kortom alles wat nog bruikbaar is en u niet meer nodig hebt, kunt u doneren aan deze mensen. Neem hiervoor contact met onze afdeling Klantenservice.

Armoede in Suriname

Zoals de meesten van u al weten leeft meer dan 10% van de Surinaamse bevolking onder de armoedegrens, deze mensen hebben het finanieel heel moeilijk, soms hebben zij meer dan 1 baan, tenminste als ze die kunnen vinden, 40% leeft net boven de armoedegrens en kan de eindjes nauwelijks aan elkaar knopen, sommige van deze mensen krijgen af en toe steun en hulp van familie, vrienden en anderen, 30% behoort tot de zogenoemde middenklasse, dit zijn meestal handelaren, winkeliers en ondernemers, maar ook deze mensen hebben het redelijk moeilijk. Dan is er nog een 10%, deze groep behoort tot de super rijken, dit zijn meestal regeringsleiders, hooggeplaatste ambtenaren, partijbonzen, en andere vermogende mensen. Er is nog een 10% waar men niet van weet of het niet ingezetenen of illegalen zijn, deze groep heeft het financieel ook heel moeilijk, zij zijn dan aangewezen op andere soorten van inkomstenbronnen. De overheid doet weinig tot niets voor al deze mensen. De sociale voorziening die sommigen ontvangen is een klein bedrag en heel snel op, soms zelfs al voordat zij de uitkering of voorziening ontvangen. Daarmee bedoelen wij dan ook dat deze mensen vaak grote schulden hebben bij verschillende instanties, banken en mensen, meestal bij familie en vrienden. Wat de laatste tijd veel voorkomt, is het verpanden van persoonlijke waardevolle spullen zoals sieraden. Dit doet men uit radeloosheid en omdat men geen andere uitweg heeft. Dit zijn geen zaken waardoor men kan zeggen dat de economie van Suriname stijgt en dat men werkt aan ontwikkeling en vooruitgang.

Waarom is uw hulp en steun belangrijk?

Momenteel is de situatie in Suriname dusdanig, dat men nauwelijks normaal kan leven. Hierdoor leven bepaalde mensen in Suriname in mensonterende omstandigheden. Als u het nieuws een beetje volgt, dan weet u wat de huidige situatie in Suriname is. Sommige mensen leven echt onder erbarmelijke omstandigheden en komen elke maand in financiële problemen. Met veel moeite kunnen ze nog net de eindjes aan elkaar knopen. Daarom hebben wij Stichting Hulp aan Suriname (SHAS) opgericht, om al deze mensen te helpen, te steunen en indien nodig, te voorzien van levensmiddelen, kleding, schoeisel en soms ook onderdak. Als niemand iets doet zullen deze mensen proberen op "andere" manieren aan geld of andere spullen te komen die zij nodig hebben, dat werkt dan criminaliteit en misdrijven in de hand. Met uw steun en hulp zorgen wij er voor dat dit minder of niet meer voorkomt. Uw steun en hulp is daarom van essentieel belang.

Stichting Hulp aan Suriname (SHAS)

Stichting Hulp aan Suriname heeft het initiatief genomen om de mensen in Suriname te helpen. Overigens steunen en helpen wij niet alleen mensen in Suriname, maar ook mensen in Nederland en vele andere landen die behoefte hebben aan onze steun en hulp. Daarom ook ons verzoek: geef wat u kunt missen, het is geen verplichting, maar hierdoor helpt u wel uw medemens in nood. Ook u kunt ongewild ooit steun en hulp nodig hebben, dan kunt ook u een beroep doen op ons. Uw steun en hulp is daarom echt belangrijk. Wacht daarom niet langer en kom in actie, steun uw medemens! Mocht u een geldbedrag willen doneren, vermeld dan ook de naam van het project.

Wat doen wij met uw donatie?

Geldbedragen worden voornamelijk gebruikt voor daadwerkelijke steun en hulp aan alle hulpbehoevende mensen in Surinamen of een ander land. Stichting Hulp aan Suriname (SHAS) werkt niet op basis van "non profit", wij zijn hier open en eerlijk over, een bepaalde gedeelte van uw donatie gebruiken wij voor gemaakte kosten, het betalen van personeel en andere kosten. Mocht u meer informatie hierover willen, dan kunt u altijd bellen naar onze stichting. Financiële hulp (geld) persoonlijke begeleiding, kleding, schoeisel en andere spullen worden geschonken aan degenen die het echt nodig hebben. Ook helpen wij mensen die daar behoefte aan hebben, met het zoeken naar woonruimte, met opleidingen, cursussen, trainingen of een lening of krediet voor het starten van een eigen bedrijf.

Wat zijn de redenen van de armoede in Suriname?

Men verzint tegenwoordig elke andere reden, dan de werkelijke reden om aan te geven waarom een bepaalde groep Surinamers momenteel onder de armoedegrens leeft. Men zegt dat het te wijten is aan de mensen zelf, hun manier van leven, hun uitgavenpatroon, hun laksheid, hun domheid, men spaart niet, men verspilt geld aan onnodige uitgaven, men is gokverslaafd, alcoholverslaafd, buitenvrouwverslaafd, buitenmanverslaafd. Zo heeft men nog van alles en nog wat bedacht om de werkelijke redenen te verhullen. Het is niet gezegd dat de genoemde redenen nooit van toepassing zijn, maar iedereen weet intussen wel wat de werkelijke redenen zijn! Door diverse redenen zijn de prijzen abnormaal snel gestegen en ook met grote percentages, bepaalde producten zijn in korte tijd zelfs met meer dan 200% gestegen. De stijging van de prijzen heeft te maken met de USD en Euro koersen, als de koersen stijgen, dan worden de prijzen van vooral duurzame consumenten goederen direct verhoogd, op de markt doet men dat en zelfs de kleinere handelaren doen dat. Als de koersen vervolgens weer dalen, worden de prijzen niet altijd weer verlaagd, zo blijven de onschuldige burgers onnodig te duur betalen voor producten die zij dagelijks en maandelijks nodig hebben. Bepaalde groepen mensen in Suriname worden extra gestraft door prijsverhogingen door bedrijven en de overheid. De prijzen van electra, water zijn voor sommige mensen ook meer dan 200% gestegen. En brandstoffen van motorrijtuigen zijn bijna onbetaalbeaar geworden, in een paar maanden tijd zijn ook de prijzen hiervan stelselmatig verhoogd, waardoor het voor bepaalde groepen mensen onmogelijk is geworden om hun auto te gebruiken, men heeft een auto, maar omdat de brandstoffen te duur zijn, laat men de auto thuis en maakt men nu gebruik van het opnebaar vervoer. Ook de prijzen van een taxi of en busvervoer is recentelijk weer gestegen. In ieder geval zijn al deze zaken nu minder relevant, wel is het belangrijk om deze mensen zo snel en goed mogelijk steun en hulp te bieden. Daarom doen wij hierbij een beroep op uw welwillendheid. Dank u!

Foto's en video's

Binnenkort worden er ook foto's en video's geplaats op deze website, ook kunt u dat bekijken op onze Facebook, Twitter en WhatsApp pagina.Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
 

Laat een reactie achter

0 donaties
€ 0,00
Doel: € 500.000,00
0%

Je kunt nu de eerste zijn die deze actie steunt! Doneer en voeg optioneel een persoonlijke boodschap toe.