Stichting Huis der Hoop en Redding | Geld inzamelen
 
 

Stichting Huis der Hoop en Redding

Tweede weeshuis Marokko.

Stichting Recht op Hoop en Redding is in 1996 opgericht door mijn ouders. Het doel van de stichting was en is om weeskinderen en verstoten kinderen op te vangen in hun eigen vertrouwde omgeving.

Ook verstoten en mishandelde vrouwen vinden bij de Stichting een warme plek. In Ksar el Kabir werd in 1996 het eerste tehuis geopend. Sinds 2007 is de stichting  ook in Nederland ingeschreven met mijn man en ik als bestuursleden.

2 Jaar geleden is mijn vader overleden en hebben wij het stokje actief overgenomen. We hebben in 2016 een pand aangekocht voor een tweede tehuis: in Souk Larbaa. Souk Larbaa ligt 30 km ten zuiden van Ksar en ligt middenin een fruit en groentegebied. De stad is een echte plattelandsstad waar de mensen het van de seizoenen moeten hebben. Het is een armer gedeelte van het mooie Marokko. Wij hebben er bewust voor gekozen om juist in deze stad het 2e tehuis te gaan openen. Stukje bij beetje zijn wij het pand aan het klaar maken voor opvang van weeskinderen.

Wat we in Souk ook willen bewerkstelligen, in het 2e tehuis, is scholing. We willen dat de opgevangen kinderen scholing meekrijgen zodat ze later in de maatschappij een plekje kunnen vinden. De hoop is om ook dit jaar nog kinderbedjes/ babyledikantjes en meubeltjes aan te schaffen. We willen het graag ter plaatse aanschaffen/laten maken, zodat we meteen voor werkgelegenheid kunnen zorgen.In de zomer van 2018 gaan we ook de armere mensen weer van voedsel voorzien.

Van u vragen we een kleine donatie hiervoor, zodat wij deze kinderen een toekomst kunnen bieden.

Help ons helpen. Onze hartelijk dank

 

Amina van Genderen

Penningmeester Stichting RHR

Volg ons op https://www.facebook.com/stichting.rhr/?fref=ts

 

Amina van Genderen
29-06-2018

Inmiddels hebben we al meerdere bedjes aangeschaft voor het weeshuis. Nog niet genoeg, dus ook aankomende zomer gaan we door met het aanschaffen van de inrichting van het weeshuis. Aankomende zomer zijn we met Eid al adha in Marokko en willen we een schaap kopen en bereiden voor alle dakloze en armen uit de buurt.

Verder zijn we van plan om aankomende zomer de stichting officieel in te gaan schrijven, waarbij we ook een kleine naamswijziging gaan doorvoeren. We zullen jullie zeker op de hoogte houden van de ontwikkelingen. houdt onze facebookpagina in de gaten


 

Laat een reactie achter

23 donaties
€ 1.370,00