Stichting FunDiving voor duikers met een beperking | Geld inzamelen
 
 

Stichting FunDiving voor duikers met een beperking

Duiken voor mensen met een beperking

Fun Diving is een stichting die het mogelijk maakt om mensen met een beperking maandelijks te kunnen laten duiken. In het zwembad en minimaal één keer per jaar in het buitenwater. Dit doen in zwembad “Overboord” te Dronten en de buitenduik in een duik plas in Nederland.

Uit het hele land nemen zowel deelnemers als vrijwilligers deel aan dit project.

In totaal duiken er bijna maandelijks circa 20 deelnemers met circa 35 duikvrijwilligers. Voor sommige deelnemers is het ook mogelijk om een aangepast duikbrevet te halen waarmee ze kunnen doorstromen naar reguliere duikverenigingen of deel kunnen nemen aan duikvakanties overal ter wereld.

 

Een lichamelijke en/of een verstandelijke beperking, gedrags- en ontwikkelingsstoornissen ( PDD-NOS, ADHD, ASS, MCDD, DCD, ADD, ANGST en DEPRESSIE)  hoeven het duikplezier niet in de weg te staan. Integendeel zelfs!

De uitdaging van het doen van een activiteit als sportduiken kan voor iemand met een  beperking  als  therapeut isch  beschouwd  worden alleen al vanwege de deelname aan een sport als duiken. Ook voor hen die aan geen andere sport kunnen deelnemen, kan onderwatersport een uitkomst zijn, omdat de begeleiding individueel en op de persoon gericht is.

Voor sommige deelnemers is het mogelijk om brevetten te halen en wij verzorgen ook opleidingen voor Partners zodat de deelnemers zelfstandig met hen kunnen duiken binnen de reguliere duikwereld.

Voor veel deelnemers heeft het maandelijkse duiken ook een duidelijke sociale functie; contact met mensen zonder beperkingen en samenwerking in een één op één situatie wat hen trots kunnen laten zijn op wat ze wél kunnen. Verder geeft het een hoop zelfvertrouwen omdat ze onderwater gelijk zijn aan hun begeleider en dezelfde vaardigheden kunnen.

We zijn gelieerd aan de IAHD( International Association for Handicapped Divers) die als doel heeft het promoten, ontwikkelen en uitvoeren van scuba duikopleidingen voor mensen met een beperking. Tevens heeft de IAHD haar doel gesteld om duikreizen te organiseren en vooraf de faciliteiten goed te inspecteren op klantvriendelijk gebruik en te streven naar duikplaatsen die voor mensen met een beperking eenvoudig te bereiken zijn. Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.

 

Laat een reactie achter

0 donaties
€ 0,00

Je kunt nu de eerste zijn die deze actie steunt! Doneer en voeg optioneel een persoonlijke boodschap toe.