Steuntje in de rug voor Papa Jay Een huis vol | Geld inzamelen
 
 

Steuntje in de rug voor Papa Jay Een huis vol

Gun jij papa Jay van Een huis vol ook een steuntje in de rug?

De afgelopen 2 weken is mijn gezin al aan het genieten van de hectiek, structuur en balans in de verschillende gezinnen in het NPO1 programma van "Een huis vol". Papa Jay valt daarbij natuurlijk meteen op!

 

Wat een fijn gezin, wat een opvoeding en niet alleen voor zijn eigen kinderen, maar ook de kinderen in de buurt. Wat is dat inspirerend om te zien. Met zoveel liefde, genieten.

 

Papa Jay is een held! En daarom vinden wij het lastig om te zien dat hij het financieel moeilijk heeft. Dat verdient zo'n mooi mens niet. Die verdient een steuntje in de rug, gewoon een klein steuntje, zodat hij het net wat makkelijker heeft en nog meer mensen kan inspireren. Na wat onderzoek ga ik er vanuit dat NCRV en NPO1 niet betaald, maar wellicht enkel uitjes vergoed. Er is ook nog niemand een doneeractie als deze gestart.

 

Nu willen wij een kleine donatie doen, dus heb ik deze pagina aangemaakt. Als 1.000 mensen van de 1.009.000 (2 januari 2019) die kijken €5,- storten dan heeft hij toch enige verlichting. Wij kennen Papa Jay niet persoonlijk en ik heb een volgverzoek op Instagram bij hem gedaan. Het geld gaat zeker bij hem terecht komen. Een liefdevol 2019 allemaal!

 

Disclaimer; mensen die het niet eens zijn met deze inzamelingsactie, je hoeft niks te doneren en negatief reageren heeft geen zin. Liefde!

Koen Joosen
03-02-2019

3 februari 2019

Update #6 #PapaJay actie: eindstand €94.200,- !!


Vandaag was het zover, ik ging samen met mijn gezin naar Rotterdam met een grote cheque en een lege maag. Want er ging kip gegeten worden! Nou dat hebben we geweten :-)


Toen we binnenkwamen werden we hartelijk ontvangen voor Jay, zijn kinderen, vrienden,  tante Shirma en een berg Pers. RTV Rijnmond en het AD kwamen voor de verslaglegging voor internet, radio en TV en de crew van Een Huis Vol maakte weer verslaglegging van de verslaglegging. Letterlijk een huis vol dus!


Maar oh, wat was het gezellig. Onze kids konden vanaf minuut 1 goed optrekken met de kids van Jay. Huip ging voetballen met de jongens en de kleinste dames wisten elkaar ook direct te vinden. Wij lekker relax kletsen, interviewtje hier en daar en natuurlijk af en toe eens spieken in de pan. Een “Antilliaanse Erwtensoep” aka goed gevulde Surinaamse soep stond op het vuur en de kip in de oven.


Voordat we aan tafel gingen natuurlijk het belangrijkste van de avond. De cheque overhandiging! Wat een fantastisch moment. Met beide gezinnen, voor de pers de cheque mogen overhandigen van maar liefst €94.200,- !! Dit bedrag is een stuk hoger dan de doneerpagina, omdat er buiten die pagina nog een aantal donaties zijn gedaan door mensen die anoniem willen blijven. En wat zijn ze blij met dit bedrag, Nederland is opgestaan en vanaf nu heeft Jay het financieel net wat makkelijker, kunnen de kids studeren en zien ze de toekomst zonder zorgen tegemoet. Ik wil dan ook de bijna 7.000 donateurs hartelijk danken!


En toen de kip! Ook weer live op Insta natuurlijk, wat smullen! Die man kan ook nog eens fantastisch koken. Heerlijk, dit was de eerste maar zeker niet de laatste keer. Voor nu sluiten we dit hoofdstuk met veel positiviteit en ik wil er nog wel een cliffhanger aan toevoegen, want we zijn al begonnen aan het volgende hoofdstuk in het boek genaamd “alleen.maar.liefde”. Wat dit gaat zijn? Wij gaan ons inzetten voor andere mensen die het ook verdienen, hoe? Schrijf je in op de nieuwsbrief op www.blessup.nl en je wordt als eerste op de hoogte gebracht.


Voor nu: alleen.maar.liefde en nog even geduld, jullie horen snel weer van ons!


Koen Joosen
12-01-2019

Update #5 - (zeer uitgebreide post)


1.500% van het doel is behaald : over de €75.000,- !!!!


Wat een week! Wat een avontuur! Dit had ik in geen miljoen jaar willen missen, wat gaaf! Interviews gegeven aan alle geschreven (online) media die je maar kunt verzinnen, flink wat radio en TV optredens met Jinek (ook in het Jeugdjournaal) natuurlijk als hoogtepunt FAN-TAS-TISCH!


Bedankt!

Bedankt voor alle reacties, zowel opbeurend als kritisch, we hebben jullie gehoord. Voor al die lieve berichtjes die wij hebben gekregen, hartverwarmend. Zowel rechtstreeks aan ons, als bij nieuwsberichten en ook zeker de mensen die in de bres zijn gesprongen bij kritische geluiden, hulde! De kritiek? Daar leren we ook zeker van. Wat ben ik trots, trots op mijn gezien, trots op Nederland, trots op Jay en zijn gezin. En als klap op de vuurpijl schreef Özcan Akyol een hele mooie column hierover, ja er is nog hoop voor Nederland.


Andere doneeracties

Vele van jullie hebben bij verschillende reacties (over het delen van het bedrag) op deze actie aangegeven dat die personen vrij zijn om zelf een actie te starten. En dat is gelukkig ten harte genomen! De familie Quaedackers bijvoorbeeld. Daar is vader Michel spijtig genoeg plotseling overleden. Gelukkig heeft kijker Amber Fernandes ook een actie voor opgestart; https://bit.ly/2Fm3Y3b En de familie te Winkel uit het programma ‘steenrijk, straatarm’ krijgt ook een steuntje in de rug van Bianca K.; https://bit.ly/2D5vWOd Mooi om te zien dat elkaar blijven steunen!

 

Kosten

Er is inmiddels door diverse media over geschreven. De kosten. Eerst maar eens de belastingdienst. De adviseurs om ons heen geven aan dat elke gift als individuele gift wordt gezien, die zitten dus ver onder de schenkingsgrens. Dat wil zeggen dat het bedrag gewoon netto is. Toch zijn er kosten, namelijk kosten aan doneeractie.nl. Dit is hun businessmodel, waar ik tot een bepaalde hoogte waardering voor heb (ik ben zelf ook ondernemer). Ondanks hun eigen geste van een korting moeten we nog 0,50 cent per transactie en 5% commissie betalen, excl. BTW. Dat komt bij 6.620 donaties (€ 3.310,-) en 5% over €75.000,- (€3.750,-) = €7.060,- excl. btw = €8542,60 incl. BTW, ruim 11% gaat dus nog van het bedrag af. Een voorstel van mij aan hen om het af te ronden voor een vast bedrag van €5.000,- excl. btw werd tot mijn teleurstelling niet geaccepteerd. Ze hebben het slim voor elkaar, maar of het ethisch is? De acties maken deze site groot, zowel financieel als in Google. Wil je een nieuwe actie starten, wees gewaarschuwd.


Kip eten

Ja, de datum is gepland dat ik met mijn gezin kip ga eten bij Jay en de kids! Namelijk zondag 3 februari, dan zal ik ook het bedrag symbolisch aan Jay en zijn gezin overhandigen, namens jullie allemaal die hem een steuntje in de rug bieden. Super veel zin in!


Einddatum zaterdag 2 februari

Zoals als sinds het begin al bekend is stoppen we de actie zodra de donaties stilvallen. Er blijven namelijk maar donaties binnen komen. Wat mooi! De misgunners verwijs ik graag door naar mijn disclaimer. Ieder is vrij te doneren aan Jay (ongeacht de hoogte van het totaalbedrag) of een eigen actie te starten voor een ander. Wel gaat deze actie aan zijn einde komen, namelijk zaterdag 2 februari is de laatste dag, daarna is donderen aan Jay en zijn gezin niet meer mogelijk via deze pagina.


Vriend voor het leven

Wat gek om zo een vriend voor het leven te krijgen in 1 week tijd. Jay en ik spreken elkaar veel, maken lol over Whatsapp en hebben veel geleerd van deze actie. Deze kennis en energie gaan we gebruiken om de wereld nog mooier te maken. Wat precies? Die plannen worden gesmeed! #liefde


Koen Joosen
09-01-2019

Update #4

70.000 euro!!!


Wat gebeurt er allemaal?

Het blijft maar stromen, die liefde uitgedrukt in heel veel steuntjes in de rug voor Papa Jay. De man die ik gisteren bij het mooie programma Jinek echt letterlijk voor het eerst heb ontmoet en maar gelijk heb geknuffeld. Live voor 1,2 miljoen mensen die zaten te kijken. Is weer eens wat anders, kwam wel over toch?


Jinek

Ik ging met mijn broer en zus naar Jinek. Mijn vrouw had vandaag haar eerste werkdag op haar nieuwe werk en het leek haar geen goed idee om om 3.00 op bed te liggen. Wat een avontuur weer! Op weg er naar toe nog even een live interview op Radio 1. Bij aankomst werd ik voor de uitzending apart van Jay gehouden, zodat we elkaar niet per ongeluk zouden ontmoeten. Ik kroop letterlijk 30 seconden voor de start van de uitzending tussen het publiek en de rest hebben jullie kunnen zien. Pssst. na de uitzending werden er al mogelijke nieuwe opnames gemaakt voor een nieuw seizoen #eenhuisvol. Geen idee of ik dat eigenlijk mag delen, maar spannend is het wel, want ik speel er ook een rol in ;-).


Eindelijk Jay in het echt kunnen spreken

Wat tof dat ik Jay ook achteraf uitgebreid heb kunnen spreken. En ja hij is echt precies hetzelfde in het echt als op TV! Een vrolijke knuffelbeer! We hebben met name gesproken wat we op het moment meemaken en hoe we dit beleven; gekkenhuis! Maar dat het contact toch ook heel gewoon voelt, alsof we elkaar al jaren kennen.


Nog meer media

Vandaag nog interviews op Omroep Brabant (ja ik ben Brabants), Jay op FunX en samen in het Jeugdjournaal. Vooral die laatste, wat zijn mijn kinderen daar trots op! Vraagt Huip ineens: "Voel je je nou anders?" Ik: "Wat bedoel je?" Huip, met een trotse blik: "Nou, nu je ook bekende Nederlander bent, voel je je dan anders?" Heerlijk toch?


Meer geld, meer kritiek

Wat de meeste van jullie ook opgevallen is dat er meer negatief sentiment is zolang het bedrag maar hoger wordt. Snap ik, jaloezie, misgunnen. Ik kan het vrij gemakkelijk langs me heen laten gaan, maar sommige reacties gaan te ver. Dit heb ik zojuist nog heel uitgebreid besproken met Jay aan de telefoon, die is wel wat gewend. Lucht op zo’n gesprek. Hij zei nog bij de start vorige week “sta je sterk?” nu begrijp ik pas wat hij bedoelt. Erom lachen, dat is het geheim.


We gaan nog even door!

Zolang de donaties niet stilvallen blijft de pagina open. We gaan zien waar dit gaat eindigen. In ieder geval met Kip op mijn bord bij Jay thuis! Bless-up zou Jay zeggen, ik Houdoe. #liefde


Koen Joosen
07-01-2019

Update #3

Tja, waar moet ik beginnen? WAT ZIJN MIJN GEZIN EN IK TROTS OP NEDERLAND!

Op het moment van schrijven (7 januari 2019 23:00) staat de teller op ruim €33.000,-!!!!! Nederland is opgestaan en gunt deze supervader niet alleen een steuntje in de rug, maar een heel mooi en zorgeloos leven. Ik ben erg blij dat ik van mijn beroep mijn hobby heb kunnen maken! ;-) (marketeer aka praatjesmaker op een reclamebureau) Dit heeft geholpen, maar dat het zo viral heeft kunnen gaan hadden we niet kunnen dromen.

 

En Jay?

Tja, stel het je eens voor als heel Nederland voor je opstaat. Daar word je heel stil van, heel nederig, heel blij, heel dankbaar. En dat is hij, HEEL-ERG-DANKBAAR. Het geld gaat oa naar zijn kindjes.


Media media media

Sinds het eerste artikel gisterenavond in het AD (credits aan Josien) is het de sneeuwbal gaan rollen! Iets wat ons gezin niet voor mogelijk hadden gehouden, want wat is de steun massaal! Alle grote media is er over gaan schrijven. De Linda, FunX, Libelle, De Telegraaf, Editie NL, Omroep Brabant (wij zijn Brabants! Etten-Leur de gekste!) een televisie optreden in RTL Boulevard, morgen nog allerlei interviews en optredens, het houd niet op! En gelukkig maar, want de afspraak met Jay is dat wanneer het stilvalt ik het aan hem overmaak. Laten we het dan ook nog niet stilvallen!


Doneren is vrijwillig

Waar dit een succes is komen er ook een aantal negatieve reacties. Die wil ik verwijzen naar de disclaimer die er al sinds het begin staat op de donatiepagina; "Disclaimer; mensen die het niet eens zijn met deze inzamelingsactie, je hoeft niks te doneren en negatief reageren heeft geen zin. Liefde!" Dit is een spontane actie van mij en mijn gezin geweest en Nederland zat er blijkbaar op te wachten om met een klein gebaar een groot verschil te kunnen maken. Dus laten we het vooral positief houden. Wat een steun, wat een liefde, wat een respect!


Belasting - toeslagen etc.

Er zijn ook meerdere vragen geweest of dit allemaal goed gaat met Jay zijn inkomstenbelasting en toeslagen etc. Doordat ik ook zelfstandig ben heb ik voldoende adviseurs (zoals accountant) om me daar goed bij te helpen. Wij laten ons goed adviseren hoe we dit het beste fiscaalvriendelijk bij hem kunnen krijgen! Dus dat komt zeker goed!


Keep it going!

Laten we er nu helemaal iets te gek van maken! Iets wat terugkomt in de jaaroverzichten van 2019, hoe mooi zo dat zijn? Dus blijf de actie delen #liefde


Koen Joosen
06-01-2019

Vandaag was een top dag! Het bedrag was rond 17.00 verdubbeld naar €2.000,- SUPER!

 

En toen een interview met het AD

Spannend, want ik was met mijn gezin naar Het Spoorwegmuseum (erg gaaf trouwens!) en of ik Jorien (journalist) even terug wilde bellen. De kids met mijn vrouw wederom de ijsbaan op en ik kon rustig even bellen. Jorien brande los met vragen en ik maar antwoorden "Ja ik wilde iets goed doen voor iemand die zelf al veel heeft gegeven in de vorm van insipratie, respect en liefde, ja ik ben zelf ook vader van 2 mooie kids, ja ik begrijp dat een steuntje in de rug kan helpen! En ja, daarom deze actie gestart, er was nog niks anders. Jorien heeft van mijn waterval een super mooi artikel geschreven, hulde! 

 

En toen kwam het artikel online

https://www.ad.nl/rotterdam/fan-van-een-huis-vol-zet-doneeractie-op-voor-papa-jay-een-steuntje-in-de-rug~a580b814/

Geloof mij, het AD Rotterdam heeft een grote groep volgers die ook allemaal 'Een huis vol' kijken blijkbaar. Want de teller staat roodgloeiend. Op het moment van schrijven refresh ik de pagina elke minuut en staat er minimaal 50,- meer bij! Op deze manier halen we het streefbedrag vandaag nog en dat is -> FAN-TAS-TISCH!

 

Ik heb Jay nog gesproken

Ik had Jay in de loop van de middag geappt of hij wellicht een berichtje voor jullie wilde achterlaten. Hij belde me aan het eind van de middag (nog voor het AD artikel) dat hij dat heel moelijk vindt om onder woorden te brengen wat dit voor hem en zijn gezin betekent. Hij is erg dankbaar maar er nog steeds stil van en het dringt nog niet goed door. Wel vertelde hij dat het Facebookbericht inmiddels ook Curacao was bereikt en dat ook zijn moeder het hem ontzettend gunt! Na een kort gesprek heb ik wel bedongen dat ik wel met mijn gezin kip bij hem kom eten, we zijn welkom YES!

 

Alleen maar #liefde en #respect hier. Wat een mooi begin van 2019! 

 


Koen Joosen
05-01-2019

Wow mensen, het gaat de goede kant op! Na 1,5 dag zitten we met bijna 100 mensen op bijna 1.000,- FAN-TAS-TISCH!

 

Nog meer goed nieuws!

Ik heb inmiddels contact met Papa Jay. Ik heb via-via zijn nummer bemachtigd en na kort app-contact belde hij mij en ondanks dat hij stil werd van de actie hebben we uitgebreid met elkaar gesproken. Hij weet dus van de actie en waardeert het enorm! En geloof mij, hij kan het goed gebruiken.

 

Delen delen delen

Het streven van mij en mijn gezin is het behalen van die gestelde 5.000,-. Omdat de uitzendingen voorbij zijn is het daarom noodzaak om dit weekend nog in de media terecht te komen. Het ijzer smeden wanneer het heet is! Dus als iemand van jullie connecties heeft, maak er gebruik van! Ikzelf ga straks ook hard aan het werk om nog meer aandacht te krijgen!

 

Hoe verder?

Ik heb met Jay afgesproken, zodra de donaties stilvallen dat ik hem dan ga ontmoeten om het aan hem over te dragen. Hij antwoorde hierop dat hij het helemaal aan mij overlaat. Laten we er daarom met zijn allen voor zorgen dat het voorlopig niet stilvalt. en dat we die 5.000,- halen!

 

Liefde!

  

Laat een reactie achter

6786 donaties
€ 77.145,00
Doel: € 5.000,00
1542%

Deze actie is gesloten.