STEUN SONJA | Geld inzamelen
 
 

STEUN SONJA

Met de Ringvaart willen wij geld inzamelen voor Sonja s herstel na een hersenbloeding!

Op 22 mei zetten wij onze schouders eronder en zullen wij meedoen aan de Ringvaart Regatta, een 100 km lange roeiwedstrijd. Hiermee willen wij geld inzamelen voor een goed doel, namelijk "STEUN SONJA"!

Wie is Sonja zal je misschien denken. Is dat überhaupt een erkende stichting? Goede vragen! Sonja is de moeder van ons ploeggenootje, Sanne Reynders. Bijna 2 maanden geleden kwamen zij terecht in een ware nachtmerrie.

“Nooit sta je erbij stil dat je leven in één klap kan veranderen. Maar wanneer dat gebeurt, staat alles op z’n kop. Mijn moeder kreeg een ernstige hersenbloeding en we vreesden voor haar leven. Nu zit ze inmiddels in een revalidatiecentrum en gaat ze met kleine stapjes vooruit”.

Op 16 februari j.l. begon het allemaal met de ergste hoofdpijn die mijn moeder ooit had meegemaakt. Na een leuk dagje rondstruinen in Rotterdam zaten mijn moeder en ik in de wachtkamer van de massagesalon, want ontspanning na een lange burn-out was welverdiend.
Het ene moment nog gezellig kletsend, de volgende seconde een hoofdpijn die van 0 tot 100 verergerde in nog geen 5 minuten. “Bel een ambulance” werd er geschreeuwd! Binnen no time hoorden we de sirenes dichterbij komen en voor ik het wist stond de wachtruimte vol met ambulancebroeders en politieagenten. Tegen mij werd gezegd “geen stress, waarschijnlijk is het gewoon de vermoeidheid die er nu uitkomt”. In het EMC, na het maken van een hersenscan, bleek dat de situatie helemaal niet zo ‘ok’ was; mijn moeder had een hersenbloeding gehad van een grootte die ze niet vaak meemaken. “Waarom zij?”, een vraag waar geen zinnig antwoord op gegeven kan worden; puur toeval noemen ze het.
Na de scan is ze met spoed naar de operatiekamer gereden, waarbij mij op het hart werd gedrukt om mensen te gaan bellen, want ik moest rekening houden met een zeer geringe overlevingskans. Als enig kind, geen partner van mijn moeder in beeld en met familie vooral in het buitenland, wie bel je dan?
Na 5 uur gewacht te hebben, kregen we het verlossende woord “ze is er nog!”. Daarna volgden 2 zware weken: van kritieke tijden op de IC in een kunstmatige coma, naar “stabiele” dagen op de stroke unit. Daarna mocht ze eindelijk weg uit het ziekenhuis. “Maar hoe kan dat dan?”, ze had namelijk haar ogen nog niet geopend, haar linkerkant was volledig verlamd en zelfstandig slikken was nog erg lastig; laat staan dat er enige manier van communicatie was. “In het ziekenhuis houden we de patiënten alleen in leven, voor revalidatie is niet echt tijd”, was het antwoord.

Inmiddels zit mijn moeder 4 weken in revalidatiecentrum “De Zellingen, Rijckehove”; hier krijgt ze veel persoonlijke zorg en heeft ze elke dag trainingen met de ergo- en fysiotherapeut, de logopedist, de muziekdocent, de geestelijk begeleider en de diëtiste. De ogen gaan nu steeds vaker wat langer open en het lijkt alsof ze wat bewuster wordt van de situatie. Wat de schade is, is niet te zeggen; de bloeding was aan de rechterkant, maar in welke mate haar taalcentrum, als linkshandige, is aangetast is onduidelijk. De kans dat ze links verlamd blijft, is in ieder geval zeer aannemelijk. De onzekerheid is een ware nachtmerrie en pas na ongeveer een jaar zullen we weten wat ze wel en niet meer kan doen. Een ding is zeker, de oude gaat ze nooit meer worden.

Dit heftige verhaal is voor ons als Roeivinkjes de reden om de uitdaging aan te gaan en om op die manier zoveel mogelijk geld op te halen voor Sonja en Sanne, twee fantastische vrouwen. Want het laatste waar onze bootgenoot zich nu mee bezig moet houden is geld; het kwaad maken dat er überhaupt kosten aan verbonden zitten hebben wij al genoeg gedaan. Nu vragen we om met z'n allen de schouders eronder te zetten en ons tijdens onze 100km over het water te steunen, zodat wij genoeg geld binnen kunnen halen om van Sanne & Sonja een stukje zorg weg te nemen.

We zijn dankbaar dat we iets kunnen doen wat in ons vermogen ligt.

Lieve allemaal, laat je hart spreken en steun ons, steun Sonja!Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
 

Laat een reactie achter

218 donaties
€ 7.445,00
Doel: € 8.000,00
93%