STEUN PAKISTAANSE CHRISTELIJKE VLUCHTELINGEN

STEUN PAKISTAANSE CHRISTELIJKE VLUCHTELINGEN | Geld inzamelen
 
 
STEUN PAKISTAANSE CHRISTELIJKE VLUCHTELINGEN

In de Islamitische Republiek Pakistan leven een paar duizend christenen. Het leven voor een christen in Pakistan is echter zeer moeilijk. Pakistan staat op de 4e  plaats op de wereldranglijst van christen-vervolging. Regelmatig worden christenen ontvoerd, vermoord en zijn er aanslagen op christelijke kerken of op gebieden waar veel christenen wonen. Hierdoor moeten deze christenen vluchten. 

Veel van deze christenen vluchten naar Maleisië. Hier ontstaan vaak nog grotere problemen. De christelijke vluchtelingen worden niet warmhartig behandeld door de Hoge Commissaris voor Vluchtelingen van de Verenigde Naties (UNHCR) of door de Maleisische overheid. Uit berichten van diverse media en ervaringen van de vluchtelingen blijkt dat islamitische vluchtelingen voorrang krijgen op christelijke vluchtelingen. De asielaanvragen van de christelijke vluchtelingen worden jaren uitgesteld, terwijl een islamitische vluchteling binnen enkele maanden duidelijkheid krijgt.

Maleisië behandelt deze ‘niet erkende’ christelijke vluchtelingen als illegale immigranten. De vluchtelingen mogen niet werken zonder werkvergunning. Deze werkvergunning is erg duur, waardoor velen illegaal gaan werken om zichzelf in leven te houden. Vanwege hun lage status doen ze gevaarlijk en ongezond werk en werken ze meer dan 12 uur achter elkaar voor een schamel loon. Als men de asielzoeker hierop betrapt, worden ze in een detentiecentrum geplaatst tenzij ze de corrupte agenten veel losgeld en hoge boetes betalen.

Er is hoop voor de gevluchte christenen in Maleisië: het kopen van een werkvergunning. Zo kunnen ze legaal werken en voor zichzelf zorgen.

Onze dochter en haar vriend zijn daar geweest en wij waren zo geraakt door hun ervaringen dat wij hebben besloten om deze mensen te helpen. Wij kunnen het niet alleen, vandaar dat we uw hulp vragen. Wij helpen gericht en zonder enig eigen belang, dankzij onze contacten met een Pakistaanse Christelijke Kerk in Klang. Zo kunnen wij met elkaar er voor zorgen dat deze mensen voor zichzelf kunnen zorgen en niet continue in angst hoeven te leven.

Zie ook dit berichtEr zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.

6 donaties
€ 90,00
Doel: € 5.000,00
1%

Deze actie is gesloten.