Sinterklaas, Nederlands belangrijkste traditie!

Sinterklaas, Nederlands belangrijkste traditie! | Geld inzamelen
 
 
Help mee tegen de hetze die gevoerd wordt tegen Zwarte Piet

Sinterklaastraditie onder vuur

Er wordt steeds meer gezaagd aan de poten van de leukste en belangrijkste traditie die Nederland heeft, het Sinterklaasfeest. Dit feest waarmee hele generaties opgegroeid zijn wordt al een aantal jaren ten onrechte in een kwaad daglicht gesteld en dat moet stoppen.

In 2018 was Zwarte Piet bij bijna alle intochten
Men heeft het ondertussen voor elkaar gekregen dat de NTR heeft besloten dat Zwarte Piet vanaf de komende landelijk intocht wordt vervangen door roetveegpieten. Volgens de NTR past het besluit in de geleidelijke ontwikkeling, de trend van het aanpassen van het uiterlijk van Zwarte Piet dat al een aantal jaren gaande zou zijn. Hoezo trend? Bij het overgrote deel van de intochten in 2018 waren Zwarte Pieten aanwezig. Het nu abrupt laten verdwijnen van Zwarte Piet maakt duidelijk dat de NTR moedwillig bezig is om een prachtige Nederlandse traditie om zeep te helpen. En niet zomaar een traditie want volgens het Centrum voor Volkscultuur is eerder uit onderzoek gebleken dat het Sinterklaasfeest/pakjesavond de belangrijkste traditie in eigen land is. Niet voor niets is daarom op voordracht van het Sint en Pietengilde het Sinterklaasfeest inclusief Zwarte Piet in 2015 onderdeel geworden van de Nationale Inventaris Immaterieel Cultureel Erfgoed in Nederland. Het is een prachtige traditie waar we meer dan zuinig op moeten wezen.

Nederland wil geen roetveegpieten
Terwijl de NTR en andere media u anders willen doen laten geloven blijkt dat het over grote deel van de Nederlanders wil vasthouden aan de traditionele Zwarte Piet. Dat is wederom gebleken uit een onderzoek van Hart van Nederland wat onlangs heeft plaatsgevonden. Slechts weinigen kozen voor de variant met roetveegpieten. De koers van de NTR heeft dus niets te maken met een geleidelijke ontwikkeling maar met het versneld de nek omdraaien van Zwarte Piet of te wel onze Sinterklaastraditie. Het is zaak dat de hetze die gevoerd wordt tegen Zwarte Piet wordt gestopt. Sinterklaasfan.nl is één van de belangrijkste Sinterklaas websites en heeft in de afgelopen jaren een grote groep volgers opgebouwd op Facebook maar dit moeten er nog veel meer worden zodat we ons nog beter kunnen laten gelden als liefhebbers van het traditionele Sinterklaasfeest en daar zijn we uw hulp bij nodig.

Wat willen we gaan doen?
Het is de bedoeling om de komende Sinterklaasperiode een grote promotiecampagne te gaan voeren voor Sinterklaasfan.nl Dit moet resulteren in meer aandacht en volgers zodat we de komende jaren nog beter in staat zijn om mensen te bereiken met onze berichtgeving en zo onze nationale Sinterklaastraditie in ere kunnen houden.

Bent u ook fan van het traditionele Sinterklaasfeest, onze belangrijkste en leukste traditie? Doneer dan nu en draag zo uw steentje bij.

Alvast bedankt voor uw gift.


Team Sinterklaasfan.nl

 

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
41 donaties
€ 429,00
Doel: € 1.500,00
28%