Steun onze G sporters

Steun onze G sporters | Geld inzamelen
 
 

Sportief aan de slag kunnen gaan, daar heeft iedereen recht op. Dat vinden wij bij Sportwijk Schotte ook. Daarom lanceert onze Sportwijk een G-weldig nieuw sportaanbod voor kinderen met een beperking in en rond Aalst. Dankzij de samenwerking van sportclubs in onze Sportwijk, starten we zo meteen met een aanbod G-atletiek, G-gym en G-Multi SkillZ. 

Samen ● Sociaal ● Sporten
 Vanuit Sportwijk Schotte maken we een evaluatie van het (eigen) sportaanbod in Aalst. Van bij het begin werd duidelijk dat er in onze stad een groot gebrek is aan sportmogelijkheden voor kinderen met een beperking. Slechts één organisatie heeft een aangepast aanbod en uiteraard zit deze werking hierdoor snel vol. 

Veel personen met een beperking blijven hierdoor op hun honger zitten. Dat konden we als Sportwijk niet zomaar laten voorbijgaan. Daarom engageren alle clubs binnen de Sportwijk om een aangepast aanbod op te starten vanaf het sportseizoen 2021-2022. Belangrijk detail, Sportwijk Schotte wil hierbij niet in concurrentie gaan met de andere G-werkingen uit de omgeving.  

Tot die tijd wordt achter de schermen héél hard gewerkt aan de omkadering en opstart van het G-sportaanbod in de Sportwijk. De drie clubs volgen samen relevante opleidingen, informeren bij sterke G-werkingen in Vlaanderen én laten zich begeleiden door experten bij de federaties en Sport Vlaanderen. Veel aandacht gaat naar de wensen en noden van de G-sporters eens ze willen aansluiten. Om verkeerde verwachtingen en teleurstelling tegen te gaan, investeren de clubs daarom in kennismakingsgesprekken. Zo kunnen club en sporter elkaar leren kennen en weet iedereen van bij de start wat ze mogen verwachten.

G-sportdriedaagse
Om de opstart van het nieuwe G-sportaanbod meteen kracht bij te zetten, organiseren onze clubs samen voor het eerst een G-sportkamp. De ‘G-sportdriedaagse’ gaat door op 3-4-5 november en richt zich naar jongeren met een verstandelijke of fysieke beperking tussen de 6 en 12 jaar.

Wie inschrijft kan proeven van het nieuwe G-sportaanbod van de drie sportverenigingen. De deelnemende jongeren met een beperking kunnen zich uitleven binnen de aangepaste sessies atletiek, turnen of MultiSkilz. Een aangename sfeer, doorgedreven begeleiding en aandacht voor de sporters staan centraal tijdens het kamp. 

Om dit te verwezenlijken moet Sportwijk Schotte en haar sportverenigingen beschikken over voldoende middelen. Middelen die we liever niet halen bij de doelgroep zelf. Daarom blijven lidgelden of andere kosten voor de G-sporters zo laag mogelijk.
 
Op dit moment neemt elke vereniging haar verantwoordelijkheid om de opstart van het G-sportproject te bekostigen.  

Zonder bijkomende ondersteuning is dergelijk project echter moeilijk werkbaar. Daarom hopen we op de steun van jullie G-ulle G-evers. Steun onze G-sporters en zorg ervoor dat ze zich naar hartelust kunnen uitleven. Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
0 donaties
€ 0,00
Doel: € 15.000,00
0%

Je kunt nu de eerste zijn die deze actie steunt! Doneer en voeg optioneel een persoonlijke boodschap toe.