Steun ontslagen klokkenluider Fatima Aboulouafa | Geld inzamelen
 
 

Steun ontslagen klokkenluider Fatima Aboulouafa


Steun ontslagen klokkenluider Fatima Aboulouafa in haar rechtszaak voor een politie zonder discriminatie en misstanden

Lieve mensen,

Herinneren je jullie Fatima Aboulouafa nog? Zij is teamchef (hoofdinspecteur) geweest bij de politie-eenheid Den Haag. Fatima is na 26 dienstjaren bij de politie ontslagen. De reden? Fatima heeft racisme en machtsmisbruik bij de politie aangekaart en naar buiten gebracht. Een bekend voorbeeld zijn de racistische appjes in de appgroep van de Rotterdamse politie (kutafrikanen en pauperallochtonen op wie de agenten willen schieten). De agenten hebben uiteindelijk de laagste straf (een waarschuwing) gekregen en Fatima is ontslagen. En wat te denken van de agenten in de Schilderswijk die een Marokkaanse jongen net zo lang hebben mishandeld totdat hij kreupel in de cellengang liep? Oók dit is één van de vele misstanden die Fatima heeft aangekaart. 

Wie zijn wij?

Wij zijn een groep bezorgde mensen. Wij vinden het niet normaal dat racistische agenten bij de politie kunnen blijven werken en dat de dappere agent die racisme aankaart ontslagen wordt. Door politiemensen zoals Fatima voelen we verbinding en was er de hoop dat er iets gaat veranderen bij de politie. Procederen kost veel geld. In de zaak Mitch Henriquez bijvoorbeeld heeft de politie 1,4 miljoen aan advocaatkosten voor de betrokken agenten vergoed. Helaas wil de politie de kosten van de advocate van Fatima niet betalen. Daarom hebben wij deze crowdfunding gestart. 

Waarom een rechtszaak?

Fatima gaat de strijd voor gerechtigheid niet opgeven. Zij start via een advocate een gang naar de rechter om haar ontslag ten behoeve van rechtvaardigheid aan te vechten. Fatima zet zich in voor een politie zonder discriminatie en machtsmisbruik. De rechtszaak is in voorbereiding en heeft meerdere doelstellingen. Op dit moment kunnen wij de details niet vermelden. Updates en een overzicht over hoe het geld is besteed volgen later! Wil jij ook een politie met respect voor een ieder ongeacht etniciteit, seksuele geaardheid en geloofsovertuiging? Doneer dan een bijdrage die je kan missen. Voor de rechtszaak heeft Fatima 60.000 euro nodig.

Wil je meer over Fatima en haar zaak weten? Fatima heeft een Instagram, Facebook en Linkedin account onder haar eigen naam https://instagram.com/fatima_aboulouafa?igshid=f5g3ne024ibo. https://www.facebook.com/fatima.aboulouafa.52

Alvast hartelijk dank voor de donatie!

Team support klokkenluider Fatima AboulouafaEr zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
 

Laat een reactie achter

1257 donaties
€ 24.860,00
Doel: € 60.000,00
41%