Steun kleine ondernemers in Indonesië

Steun kleine ondernemers in Indonesië | Geld inzamelen
 
 
Studententrip om locals in Indonesië te helpen

Op 23 april 2019 gaan wij, studenten van de opleiding marketing en communicatie van het Koning Willem 1 College in Den Bosch, drie weken op studentenreis naar Indonesie. Onze docenten willen het onderwijs zo realistisch en functioneel mogelijk maken. Daarnaast vinden zij het koppelen van onderwijs aan iets goeds doen voor een ander een enorme meerwaarde. Ieder jaar willen zij de studenten dan ook ‘echte projecten’ laten uitvoeren in het buitenland. Dit jaar kunnen twee groepjes studenten van de Engelstalige opleiding International
Business naar Indonesië om daar twee projecten uit te voeren. 

Project 1: Wayan Budiarta wordt chauffeur!

Wayan Budiarta is 25 jaar, woont in een klein dorpje op Bali met zijn vrouw en zijn droom is chauffeur worden om zo zijn mooie eiland Bali te kunnen laten zien aan toeristen.
Op dit moment is hij gids in en om Sidemen en maakt hij wandeltochten met toeristen door de rijstvelden. Dit doet hij nog steeds met veel plezier, maar afgelopen zomer vertelde hij ons dat in een auto het hele eiland kunnen laten zien zijn grote droom is. We zagen hem opbloeien toen hij ons het verhaal vertelde. Een auto kopen is echter extreem duur. Een maandsalaris voor hem is gemiddeld €73 euro en een tweedehands auto is al snel 3000 – 5000 euro. Deze bedragen staan niet met elkaar in verhouding aangezien hij ook gewoon voor zijn woning moet betalen en eten moet kopen. Daarnaast woont hij in een klein dorpje en is het lastig om iets op te bouwen in het toerisme. Hiervoor zijn connecties met Nederland nodig.

Wij gaan Wayan helpen met het opzetten van een eigen bedrijf. We stellen een businessplan op, bedenken een marketingstrategie, een naam, een logo, ontwerpen een website en gaan aan de slag om toeristen te werven die naar Bali gaan. Daarnaast halen we geld op om een auto te kunnen kopen voor hem. In april/mei gaan we vervolgens met twee docenten naar Bali om samen met Wayan een auto te kopen en een promofilmpje op te nemen. We helpen hem dus letterlijk op weg met zijn eigen bedrijf. Daarnaast werken we zo aan de competenties die we nodig hebben voor de opleiding marketing en commercial sales en leren we meer over de Indonesische cultuur.

Wat kunt u doen?

Allereerst kunt u vrienden en familie vertellen dat ze via deze website: www.motile.nl contact kunnen zoeken met Wayan Budiarta om via hem een trip te boeken. Hij kan ieders privéchauffeur zijn en wil maar wat graag het eiland laten zien. Hier is echter wel nog geld voor nodig. Mocht u dit ook een mooi initiatief vinden, dan kunt u via deze site https://www.doneeractie.nl/studentenreis-indonesi-235/-29944 een vrijwillige bijdrage doen om de studenten en Wayan te helpen.

 

Project 2: RRTM streetwear verkrijgbaar in Nederland?

Wayan Premananda is 28 jaar, woont in een dorpje op Lombok met zijn Nederlandse vrouw Ellen en hun zoontje Liam en zijn droom is om zijn eigen kledingmerk in Nederland te kunnen verkopen.

Wayan heeft een eigen kledingmerk, een winkeltje en een leuk gezin. Klinkt al heel goed, toch? Hij is ook erg gelukkig, maar krijgt vanuit Nederland vaak de vraag of hij zijn kleding niet ook hier kan verkopen. Dit lijkt hem fantastisch, maar het verschepen is erg duur en het promoten van zijn kleding in Nederland is op afstand erg moeilijk. Geld om regelmatig naar Nederland te komen is er niet en in Indonesië moet hij ook hard werken om zijn gezin te kunnen onderhouden.

Wij gaan voor Wayan onderzoeken wat de goedkoopste manier is om zijn kleding in Nederland te verkopen. We maken een website voor hem, promoten zijn merk hier en gaan een pilot draaien met de verkoop van zijn kleding. Daarnaast gaan we in Indonesië een commercial opnemen voor zijn merk en gaan we kleding shooten om goede foto’s te kunnen plaatsen op de website.

 

Wat kunt u doen?

Mond-tot-mondreclame is de beste marketing, dus neem een kijkje op zijn Instagramaccount: rrtmclothing en vertel iedereen erover zodat hij al meer naamsbekendheid krijgt in Nederland. Daarnaast zullen studenten voor de pilot kleding moeten laten overkomen naar Nederland. Hier is een kleine investering voor nodig. Een vrijwillige bijdrage zou dus ook deze groep studenten enorm op weg helpen.

 

Op www.motile.nl zullen eveneens alle updates geplaatst worden. Ook tijdens de reis wordt de site steeds bijgewerkt met de avonturen die wij samen met Wayan en Wayan beleven.
Alvast hartelijk dank voor alle donaties! U draagt hiermee bij aan motiverend leren!Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
5 donaties
€ 125,00
Doel: € 250,00
50%

Deze actie is gesloten.