Steun kledingwinkel voor minima Friesland

Steun kledingwinkel voor minima Friesland | Geld inzamelen
 
 
Voor mensen die in de problemen zitten en geen geld hebben om kleding textiel te kopen.

Steun kledingwinkel voor minima Friesland

De Kledingweggeefwinkel 
 
Voor mensen in Friesland die om wat voor reden dan ook financieel in de problemen zitten en geen geld hebben om kleding/textiel te kopen, starten wij De Kledingweggeefwinkel. De Kledingweggeefwinkel is een winkel waar mensen terecht kunnen om gratis kleding /textiel uit te zoeken.

De winkel staat los van voedsel- en kledingbanken en is een zelfstandig uitgiftepunt van kleding en textiel. We werken samen met het dorp- en wijkteam, met deurwaarders en met bewindvoerders.
 
Maatschappelijke invulling
Wij beginnen op 1 juni 2020. Wij zijn nog op zoek naar een geschikte ruimte in Friesland.

Privacy is iets waar wij veel waarde aan hechten. We willen een toegankelijke locatie creëren waar de drempel laag is voor mensen om langs te komen. Het aanbieden van een plek waar zij terecht kunnen voor gratis kleding en textiel kan al heel veel zorgen wegnemen.
 
Uiterlijk van normale winkel
De ruimte gaan we zo inrichten dat het vergelijkbaar is met een normale winkel, zodat de bezoekers het ‘shopgevoel’ van een normale kledingwinkel krijgen. Wij willen ervoor zorgen dat iedereen zich in deze winkel thuis en vrij voelt om kleding en textiel uit te kiezen waarbij zij zich fijn voelen. Ieder mens heeft immers recht op een fijn en een gelukkig leven.
 
Het idee voor deze kledingweggeefwinkel is afkomstig van Danielle Betten. In oktober 2016 belandde zij buiten haar schuld om met haar gezin van vijf gezinsleden in de schuldsanering. Met het gezin moesten zij rondkomen van 8 euro per dag. Ze kwam er toen achter dat een shirt van één euro eigenlijk al te duur is. Dit gaf haar de drive om zelf iets op te zetten, waar mensen terecht kunnen voor gratis kleding en textiel.
 
Om dit alles vorm te geven en op te starten hebben wij financiële steun nodig. We kunnen dit niet alleen. Wij streven er naar om op 1 juni te starten met de winkel. Elke bijdrage is van harte welkom, want geld voor onder andere de huur, inrichten van de ruimte, aanschaf van  kledingrekken en kachels is het enige dat in onze plannen nog ontbreekt. Menskracht hebben we al en daarnaast een netwerk van kledingleveranciers.
 
Elke donatie is welkom.
 
Met vriendelijke groet,
Danielle Betten en Fransisca Vogelzang
 

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
0 donaties
€ 0,00
Doel: € 10.000,00
0%

Je kunt nu de eerste zijn die deze actie steunt! Doneer en voeg optioneel een persoonlijke boodschap toe.