Steun de start van Het Andere Atelier!

Steun de start van Het Andere Atelier! | Geld inzamelen
 
 
Er is veel behoefte aan een nieuwe vorm van dagbesteding en wij willen dit aanbieden.

Op 3 september 2018 zijn de deuren van stichting Het Andere Atelier aan de industrieweg 30-32 te Vught geopend. Het Andere Atelier is een nieuwe vorm van (activerende) dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking.

Deze nieuwe vorm van dagbesteding is ontstaan doordat er onvoldoende aanbod is aan uitstroommogelijkheden vanuit de scholen. De zorginstellingen bieden momenteel weinig variatie en de werkplekken zijn overvol. Men kan ons nieuw noemen omdat wij het belangrijk vinden vanuit de mens te kijken en niet vanuit de organisatie. De individuele ondersteuning om zo een stabiele basis te creëren van waaruit men kan groeien is het uitgangspunt voor het stellen van arbeidsmatige doelen. Dit zal uiteraard binnen de mogelijkheden van de deelnemers plaatsvinden.

Wij bieden op het Andere Atelier een scala aan activiteiten waartussen gewisseld kan worden. Dagbesteders kunnen zo met verschillende activiteiten kennis maken en zelf bepalen wat ze leuk vinden en wat bij hen past. Denk aan:

* Fietsen reparatie

* Demontage van elektrische apparatuur

* Schilderen

* Vilten

* Naaien

* Riemen maken

* Zeefdrukken

* Online sokkenwinkel

* en erg nodig maar bij velen nog ontbrekend; een rustruimte om even te 'ademen' tussen alle indrukken door.

Bij elke activiteit wordt gekeken welke individuele mogelijkheden er zijn en waar talentontwikkeling mogelijk is zodat de arbeidsmatige doelen hierop aangepast kunnen worden. Er wordt ingezet op mogelijkheden, niveau en de ontwikkeling per individu, waarbij het welzijn van de dagbesteders voorop staat.

Omdat de zorggelden onvoldoende zijn om kleine groepen met persoonlijke aandacht te verwezenlijken gaan wij sokken verkopen via onze facebookpagina. Door dit verdienmodel hebben we wat extra ruimte om in te zetten op kleine groepen en individuele begeleiding. De taken behorende bij de sokkenhandel worden zoveel mogelijk door de dagbesteders uitgevoerd. Al onze producten worden online via facebook en later via onze webwinkel verkocht.

Daar wij een stichting zijn (een aanvraag voor ANBI ligt bij de belastingdienst) zijn wij afhankelijk van donaties en giften en willen wij bij deze een aanvraag indienen voor een bijdrage aan de benodigde materialen. De begroting voor de start van de sokkenhandel is € 10.000,00.

Ook in het gebouw hebben we een aanpassing nodig, een rolstoeltraplift om onze rolstoelers toegang tot de eerste verdieping te geven. Er is al een aanmelding van een rolstoeler die helaas nog niet het hele gebouw kan zien.

Om Het Andere Atelier een kans te geven hebben wij voor de opstart financiële ondersteuning nodig. Lokaal ziet men hier niet de noodzaak van in, gemeenten hebben de nodige zorgcontracten al afgesloten in 2015 en zorgaanbieders geloven niet dat dit nieuwe concept financieel haalbaar is, zij denken immers vanuit de organisatie. Er is dus geen ruimte voor nieuwe en vernieuwende initiatieven.

Dat laat ons echter niet weerhouden om door te gaan met Het Andere Atelier, wij geloven in ons concept! Wij hopen dan ook heel erg dat zoveel mogelijk mensen wel de noodzaak van een financiële ondersteuning zullen inzien en ons concept willen ondersteunen.

Iedereen is natuurlijk altijd welkom om een kijkje te komen nemen bij ons!

Met vriendelijke groet, Marguerite Driel

Voor meer informatie over ons beleid verwijs ik u naar onze website www.hetandereatelier.nl of onze facebookpagina Het Andere Atelier.Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
11 donaties
€ 320,00
Doel: € 10.000,00
3%

Deze actie is gesloten.