Steun de minder kansrijke kinderen uit Myanmar | Geld inzamelen
 
 

Steun de minder kansrijke kinderen uit Myanmar

De kids uit Myanmar!

Eerste indruk
Lachende kinderen en een bulk aan positieve energie voelen Riva en ik zodra we de eerste keer het schoolplein oplopen. Kinderen in prachtige boedhistische gewaden vullen het beeld terwijl zij aan het dansen en zingen zijn op de popmuziek die door de grote speakers verspreid wordt over het schoolplein.

Teaching English
Riva en ik zijn zó bevoorrecht dat wij samen 2 weken vrijwilligerswerk mogen verrichten op de boedhistische school en weeshuis Aung Myae Oo in Myanmar. Op deze school zitten 3300 kinderen waarvan ongeveer 300 kinderen op de school wonen. Dit omdat hun ouders te weinig geld hebben om hen naar een reguliere school te sturen of omdat ze geen ouders hebben.
Riva en ik hebben veel interactie met de kinderen tijdens en na de engelse lessen die wij samen geven. De kinderen op de school maken de school een plek van positieve energie doordat ze zo lief en warm zijn, je zou het zelf moeten ervaren! Veel van de kinderen zijn erg gedreven en willen doorstuderen aan de universiteit om bijvoorbeeld dokter of docent te worden zodat zij anderen kunnen helpen. 

De kliniek
Veel kleintjes hebben verschillende huidaandoeningen. Echter heeft de school niet de juiste hulpmiddelen om hen allen te behandelen. We hebben in de ‘kliniek’ van de school geholpen, waarbij de wonden en huidaandoeningen van de kleintjes worden behandeld. Elke dag wachten tientallen kleintjes voor de ‘kliniek’ in lange rijen, waarbij zij één voor één naar binnen gaan om hun huid te laten behandelen. Doordat er onvoldoende middelen zijn, kunnen zij niet op een hygienische wijze de kleintjes te hulp staan.

Mudita Foundation
Myanmar is een van de armste landen in de wereld. Veel kinderen in Myanmar leven onder de armoedegrens. De Mudita foundation is een organisatie die zich inzet de levenskwaliteit van de minder kansrijke kinderen in Myanmar te verhogen. Dit doen zij middels verschillende projecten, de school en weeshuis waar wij gewerkt hebben is daar een van.
Middels deze doneeractie vragen Riva en ik jou de kinderen in Myanmar te steunen door een donatie te doen. De donaties kunnen zij onder andere gebruiken voor medische hulpmiddelen, maaltijden voor de kinderen die op de school wonen, schoolspullen en bijvoorbeeld speeltoestellen voor de kids.
 
De kinderen zullen jou super dankbaar zijn!
 
 

 

Voor meer informatie over de organisatie check de website van de Mudita foundation: http://muditafoundation.de/homepageEr zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
 

Laat een reactie achter

55 donaties
€ 895,00

Deze actie is gesloten.