Steun de familie van de overleden Aamina | Geld inzamelen
 
 

Steun de familie van de overleden Aamina

Crowdfunding actie voor de familie van de overleden Aamina Osman Ali

<<----

Bedankt iedereen voor de donaties. We hebben inmiddels het geld (550 dollar) over weten te brengen en sluiten bij deze de doneeractie. Het nichtje van mijn vader heeft de moeder van Aamina opgespoord en het geld overhandigd. Er is een video van gemaakt, zie:

Video: moeder van Aamina neemt donatie in ontvangst

---->>Afgelopen vrijdag – 17 maart 2017 – werd een boot met vluchtingen voor de kust van Jemen “per ongeluk” beschoten door een legerhelikopter. De uit Somaliland afkomstige Aamina Osman Ali overleefde de aanval niet. Aamina was op weg naar Europa om geld te verdienen om zo haar familie te helpen. Ze is 22 jaar geworden.

Duizenden kilometers verderop is haar familie ontroostbaar. Via foto’s op facebook komt haar broer erachter dat zijn zus is overleden. Via onderstaande link een interview met haar moeder en broer.

Nieuwsitem op de site van de NOS (incl. video - scroll naar beneden)


Het verhaal spreekt mij erg aan en heeft mij dagen bezig gehouden. Misschien omdat ik zelf ook in Somaliland ben geboren en me daarom goed in hun situatie kan verplaatsen. Daarom heb ik besloten om geld in te zamelen voor de familie van Aamina. Geld om het ze het leven iets makkelijker te maken. Ik heb inmiddels contact met de familie van Aamina en zorg ervoor dat al in ingezamelde geld bij hun terecht komt.Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.

 

Laat een reactie achter

32 donaties
€ 430,00

Deze actie is gesloten.