Steun autisme | Geld inzamelen
 
 

Steun autisme

Steun vandaag nog autisme

ik wil deze actie starten om een paar gezinnen met in hun midden een persoon die autisme heeft een leuke dag of zelfs een midweekje vakantie bezorgen in een leuke omgeving bijvoorbeeld efteling slagharen wailibi juliana toren dagje zwembad of een andere geweldige dag

dus wacht niet langer en help me mee om dese mensen een dagje of een midweek stresloos te laten genieten

 

lees hier onder van nog geen 5% wat er in die hoofdjes van autistische kinderen omgaat

 

 

 

Mensen met autisme hebben een andere manier van informatieverwerking.
Bij mensen met autisme wordt alle informatie die via hun zintuigen binnen komt anders verwerkt. De informatie van je zintuigen kun je vergelijken met puzzelstukjes. Alle puzzelstukjes moeten in je hersenen verwerkt worden. Mensen zonder autisme hebben een figuurlijke receptioniste in hun hoofd zitten die alle informatie van de zintuigen ontvangt, sorteert en zorgt dat het goed verwerkt wordt. Bij mensen met autisme is er vaak geen figuurlijke receptioniste of werkt ze maar parttime. Dat betekent dat de informatie als losse puzzelstukjes binnen komt en dat er elke keer flink gepuzzeld moet worden om de verbanden tussen de stukjes informatie te kunnen leggen. Dat kost tijd.

Tip
Geef iemand met autisme rustig de tijd om zijn reactie te bedenken.

 

Vaak hebben mensen met autisme ook een andere zintuiglijke prikkelverwerking
Mensen met autisme kunnen de wereld compleet anders ervaren dan mensen zonder autisme.. Op alle zintuiglijke gebieden. Geluiden, geuren, kleuren, beelden, worden door mensen met autisme op hun eigen manier ervaren. Vaak veel intenser dan bij mensen zonder autisme. Het licht kan veel feller binnenkomen, voor ons zachte geluiden kunnen voor mensen met autisme donderslagen zijn. Een goed bedoelde klap op de schouder kan ervaren worden als een enorme vuistslag.

Tip
De meeste mensen met autisme kunnen goed aangeven waar ze last van hebben. Luisteren en hen serieus nemen kan ze een heel eind op weg helpen.

 

Mensen met autisme hebben veel eerder stress dan mensen zonder autisme
In deze tijd komt er via alle vormen van media en de mensen om ons heen, zoveel informatie op ons af, dat het zonder autisme al bijna niet te verwerken is. Voor mensen met autisme is dat dus nog heftiger. Ze kunnen dit tempo van informatie verwerken vaak niet bijhouden. Er ontstaat een file in hun hoofd die zorgt voor druk. Die druk kan daardoor heel snel oplopen naar complete stress.

Op het moment dat er heel veel informatie afkomt op mensen met autisme ontstaat er file. Alle puzzelstukjes moeten verwerkt worden maar dat kan niet snel genoeg, waardoor er te veel druk ontstaat. Diegene met autisme raakt zwaar overprikkeld, in complete stress en is vaak niet meer in staat om op een goede manier te reageren.

Je kunt het vergelijken met een emmer water. De druppels water stellen de informatie voor. Mensen zonder autisme hebben een extra kraantje op die emmer waardoor ze teveel aan informatie weg kunnen laten stromen. Mensen met autisme missen die kraan. De emmer wordt voller en voller tot hij overstroomt.

Als iemand compleet in de stress schiet, met of zonder autisme, dan neemt het doen het over van het denken. Het is een automatische verdedigingstactiek. Het lichaam ervaart gevaar en wil zich verdedigen. Dat uit zich meestal op drie manieren: vluchten, verstijven of vechten.

 

zoals u kunt lezen is autisme niet zomaar iets maar is het voor kinderen en volwassene met autisme een hele strijd in het hoofd . 

Ook voor de mensen in de omgeving van mensen met autisme is het een zware opgaaf omdat je totaal anders moet gaan denken en verplaatsen in de persoon die autisme heeft 

 

 

 

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
 

Laat een reactie achter

0 donaties
€ 0,00
Doel: € 2.500,00
0%

Je kunt nu de eerste zijn die deze actie steunt! Doneer en voeg optioneel een persoonlijke boodschap toe.